Привет и от мен с първи коментар в групата! Смятах да отворя тема, но се оказа, че тази има много повече информация от тази, която търсех
Утре отивам на тест драйв и ще поръчвам (или по-скоро ще си купувам) вече пуснати за поръчка с намаление, последни бройки (до колкото разбрах, преди да пуснат Супърб 4) Супърб Скаут.
Дълго време се лутах и чудех между следните неща:
1. L&K vs Scout
2. TDI 2.0 200 к.с. vs TSI 2.0 280 к.с.
Е вече направих избора - Scout - 2.0 TSI 280 к.с. - тъй като прочетох, че е вече с EA888 evo4, уж доста подобрен и с доста изчистени проблеми от предходните генерации на EA888. Да не говорим, че не навъртам повече от 10-12К годишно и след доста четене из форума, бързо се отказах от дизела.
Защо Скаут - Ами първо, до сега карам Субару Форестър 2005 2.5 турбо и със съпругата ми обичаме да къмпингуваме и да прекарваме време сред природата, но пък вече не ми се кара компактен СУВ или СУВ а Скаута някак ми допадна като алтернатива. И второ, в България за съжаление пътищата някак не ми отговарят особено на визията и лукса на L&K макар, че дълго време точех лиги точно по него и за малко да избера именно L&K.
Скаута е натупан доволно с екстри, които се доближават до L&K, но все пак има няколко неща, за които просто ще трябва да направя компромис.
1. Не съм фен на дигиталното табло, малко съм консервативен в това отношение и бих се радвал повече на аналоговото с малкия дисплей по средата.
2. Няма DCC, но пък от друга страна не съм агресивен шофьор. Предимно си возя семейството и се наслаждавам на пътя, с редки мачкания на газта на правото.
3. Напълно излишни за мен:
- Виртуален педал и електрическо отваряне и затваряне на капака на багажното
отделение – 379 ЛЕВА
- 2 спицов мулти волан с подгряване, за DSG – 485 ЛЕВА
- Навигационна система AMUNDSEN с цветен тъч-скрийн дисплей – 802 ЛЕВА
- Фарове за мъгла с функция CORNER – 246 ЛЕВА
- Travel Assist High (Side Assist, ACC, traffiс sign recogn., Park&LaneAssist + adapt
guidance, DQ + Emergancy Assist) + дигитално табло – 3 859 ЛЕВА - От всичко това бих добавил задължително само ACC + Blind spot
Които можех да си спестя като разход, но пък нали намалението на основната цена компенсира доволно.
Също като колегите, съм се засилил вместо лизинг, да действам с потребителски, макар че видях нещо от рода на 4.2% лихва а на мене днес ми предложиха с 5.2% в ДСК, като техен клиент. И то това беше преференциална оферта. 1% е голяма разлика, не съм прочел всички отговори по темата, но утре ще поразгледам да видя, дали някой е писал - кой в коя банка за да се ориентирам.
Ами това е от мен, благодаря на всички за темата, доста ми е полезна. Утре ще действам и ще се похваля ако задвижа нещата с поръчката. Супърбчетата се очакват да пристигнат Март / Април, което е доста вълнуващо, няма и 2 месеца и може би ще се сдобия с един

Единствената константа в живота е промяната.