Проблем при запалването

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Димитър Димитров

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia mk3-Червената печка/Skoda Fabia2 Monte Carlo

Проблем при запалването

Мнение от Димитър Димитров »

Kamen, Имах същия идентичен проблем с моята.Реших го с нов акумулатор.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Проблем при запалването

Мнение от zar »

Димитър Димитров написа: 06.08.2022, 14:31:39 Имах същия идентичен проблем с моята.Реших го с нов акумулатор.
И ако причината е само в акумулатора ,дори и след смяната му с нов е добре да не се взима такъв с по-високи Аh например ,защото пък тогава ,алтернатора не успява да го зареди достатъчно ,особено на къси отсечки ;) Това от личен опит!
Dieselgate Team member
V Penkov

Шкода Новак

Проблем при запалването

Мнение от V Penkov »

Здравей колега,
Имам същия проблем със запалването на студено с Кодиак 190 кс ,който ти си споделил.
На студено върти повече ,като е топла пали веднага. Как реши твоя проблем?
Благодаря
V Penkov

Шкода Новак

Проблем при запалването

Мнение от V Penkov »

Здравейте,
Имам Кодиак 2.0 TDi сутрин и при топло време пали на 4,5 то завъртане, после пали веднага.Смених подгревни свещи и сензор за налягане на горивото и проблема остана.
Какъв може да е проблема и как го разрешихте който е имал такъв?
viktor1o

Шкода Новак

Гараж: '16 Octavia 3 2.0 TDI 150HP DSG
'14 Fabia 2 1.6 TDI 90HP
'09 Yaris 2 1.0 VVTI 69HP

Проблем при запалването

Мнение от viktor1o »

Здравейте,

В крайна сметка има ли някой, който е решил проблема с трудното палене сутрин?
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Проблем при запалването

Мнение от smoke »

viktor1o написа: 31.05.2025, 17:06:14 В крайна сметка има ли някой, който е решил проблема с трудното палене сутрин?
Да, има : )
При мен (О2 2.0 TDI-PD, BKD, 2005 г.) през последните 5-6 години първото запалване беше с мудно въртене - уаааау, уааау, уаау, уаау, бръм. При нов акумулатор се подобряваха нещата, но не за дълго. Най-накрая раздразнението ми надделя над мързела, отидох при моите сервизаджии и поисках от тях да се направи профилактика на стартера. Те го свалиха, пратиха го в специализирана работилница за стартери, там са му подменили доста части, които са били доста износени (все пак беше на 18-19 години) и след това колата пали на момента - уау, уау, бръм! Операцията по спомен струваше сумарно нещо от порядъка на 200-250 лв, ако не ме лъже паметта, заслужаваше си всяка стотинка.
Аватар
Steels

Шкода Новак

Гараж: VW Arteon SB 280кс

Проблем при запалването

Мнение от Steels »

smoke написа: 31.05.2025, 18:19:09 При мен (О2 2.0 TDI-PD, BKD, 2005 г.)
Да и аз мога да потвърдя, моят пасат BKP мотор, миналата година зимата и той взе трудно да пали, като е навън. В гаража нямаше проблем ама паднеше под 0 и се усещаше трудно палене. Направих и аз една профилактика на целият стартер, в София ми взеха 280лв с 6м гаранция.
Румен Желязков

Шкода Новак

Проблем при запалването

Мнение от Румен Желязков »

Колеги бих те ли ми казали как си решихте проблема с трудното палене и сивият пушек
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”