Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Не искам да изказвам мнение, защото колегата си комуникира съм Сами основно, в което няма нищо лошо , за да не остана разбран грешно.
Но ще кажа, че съм поръчвал ОЕМ филтри от три места по едно и също време - маслен за един и същи автомобил и дойдоха
MANN
MAHLE
BOSCH
Същите идват и алтернатива, но без щампа на концерна.
Разлика не намирам между например КНЕХТ с щампа на ВАГ и такъв без.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Нормално е маслото да почернява. През сегментите всеки двигател изпуска налягане в картера, при всеки един такт на запалване на всеки 1 цилиндър. Естествено тези газове, съдържат и сажди(повече при тди НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИМА ДПФ).
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
За Много Години!
Цецо, още не мога да реша между VMO 5W-40 и RUP 5W-40. За моят BKD, сменям на 10000км.
Ще сменям след 2 седмици, следващата смяна ще е Юли месец.
VMO или RUP?
Първото е специално за помпа-дюза, второ е пълна синтетика и по-добро.
VMO е 5л тубата, RUP е 4л - да взема ли още 1л за резерва?
Лятото сложих VPD, доволен съм от работата на мотора, не съм доливал.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
VMO/RUP покриват 502/505/505.1
Откъм
Сулфати и вискозитет 40/100 градуса са 1:1
VMO има с почти 3% по-висока изпаряемост и около 1.5 пункта по-нисък TBN и с моят стил на каране започваше да си похапва след 6-7к км.
RUP е брутален и я убивам от бой и е вече 9000км е ТОП.
А по принцип сменям сезонно но го оставих да го видя зимата.
При 100 градуса работна температура са 1:1
Та каквото и да вземеш за нормална кола ще си Ок
Поздрави
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Адаш останаха ли сервизи, където може да отидеш с твои неща да ти ги сменят, политиката на все повечето е, вече да не допускат части и консумативи на клиента... всички знаем, че повечето сервизи се превърнаха и в магазини, ползващи отстъпки....
audiceco написа: 06.01.2020, 09:46:06
Адаш останаха ли сервизи
Здрасти Адаш, продавам главно на познати, приятели, приятели на приятели и все мякой има човек.
Отделно аз сменям на две места в Бургас, имат вакуум машини и за 15мин и 20лв съм готов.
Имам приятели със сервизи, които също предлагат Равенол, ама да не ти казвам на какви цени
Ситуацията е следната - малко са читавите, които ще ти сложат читаво масло и филтри, но пък са си пари. Другото е ясно - 5л за 40лв и Ганьо с А8 доволен.
За много години Цеци, жив и здрав бъди! Сега видях за страницата понеже не съм влизал отдавна във форума поради активна почивка
Браво за стъпката която си предприел, пожелавам ти много клиенти занапред
П.П. Скоро няма да имам нужда от нещо, но като дойде момента се чуваме...