Лихвата на лизинга изяжда това пестене в повечето случаи.tahumbata написа: 05.08.2023, 01:30:49 Най-добре лизинг на макс срок, то само оттам пестиш едно 200-300лв. на година спрямо ако купиш кеш и сключиш догвор към Алианс като физическо лице.
Kamiq Style 1.5tsi evo2 6мт
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Еми освен ако не го купиш кеш, винаги ти трябва кредит. Дали ще е от банка или на лизинг - правих дълги проучвания и все още лизинга на ЕТ е по-добре спрямо банков кредит.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Отидох на офиса на Алианц до централна поща, понеже на там ме насочиха след завеждане на щетата по телефона. Не знаех, че може и в ЕТ да се завеждат щети.Simov написа: 04.08.2023, 09:50:45 Директно с колата в ЕТ Пловдив. Завеждат щетата на място, снимат, правят каквото трябва и час запазват. Човекът е много точен!
Иначе през сайта на Алианц не работи онлайн завеждането на щети, пробвано през няколко различни устройства и мрежи. Пуснах им запитане на имейл , защо не работи тази функционалност и има ли някаква алтернатива на 0700 телефона.
Впечатленията за Алианц, от сключването на застраховките до завеждането на щетите са за айляк хора. Очаквах повече чиновническо поведение, но обстановката и комуникацията засега са доста над очакваното приятелски. Дочувам от колеги , че такъв е модела на Алианц за Бг, включително банкирането им.
Благодаря за включването на всеки по и около темата
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Ако каското е към Алианц, отивате направо в ЕТ да ви опишат щетите - хем е по-удобно, хем ще ги одобрят за изпълнение до един ден в общия случай. Плащаш повече, но поне не се занимаваш с тъпотии.
-
ИзтрЪпнал
Вкарахме да я оправят, че малко повече ми идва задирането. Иначе 2 седмици каране, малко над 500км, 10% градско. Не се старая с оборотите и разработването. Карам в оборотния диапазон 2к до 3к оборота обикновено. Епизодично и до повече. Чаткането около кутия и съединител го чувам като маневрирам около и в двора на кооперацията и гаража. Не мисля да занимавам ЕТ с въпроси по темата. Но започва да ми харесва колата.
Иначе за двигател и динамика, 1.5 не бих си го причинил на по-голямо купе от Скала и Камик. Особено натоварени с 4 човека и багаж. Дано като се разработи да понавървява още малко. Заиграх се със следенето на температурата на маслото , особено при изкачванията и сякаш ще премина към междинна смяна на маслото с 0-30 извън оторизирания сервиз. Пък на 2год или 30к км ще отидем в ЕТ. Следя флуидите - масло и антифриз, в момента за изминатото разстояние има още половин резервоар гориво, автомивка на самообслужване и гас.
Иначе за двигател и динамика, 1.5 не бих си го причинил на по-голямо купе от Скала и Камик. Особено натоварени с 4 човека и багаж. Дано като се разработи да понавървява още малко. Заиграх се със следенето на температурата на маслото , особено при изкачванията и сякаш ще премина към междинна смяна на маслото с 0-30 извън оторизирания сервиз. Пък на 2год или 30к км ще отидем в ЕТ. Следя флуидите - масло и антифриз, в момента за изминатото разстояние има още половин резервоар гориво, автомивка на самообслужване и гас.
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 15.08.2023, 14:07:47, променено общо 2 пъти.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не разчитай, по-скоро на принципа на Мечо Пух ще почне още повече да ти малее... Така се получава най-често.
Бееееее.....
-
ИзтрЪпнал
Знам и очаквах така да стане, но подтисках желанието за по-бърза. Ще опитам да съм послушен
. Ще видим следващите 12-18 месеца на къде ще тръгнат нещата. Със сигурност поради захода за гаражната клетка съм ограничен откъм дължина и ширина до към текущите размери.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
До @ИзтрЪпнал, това да те калява
Подкрепям колегите, за мотото, че който не кара, на него не му се случват такива неща. Здрав да си ти и семейството, ламарините са поправими. Аз отдавна не робувам на автомобилите, от както един Кавал ми отнесе предната броня отнемайки ми предимството, а аз бях с жената и 2 годишната ми дъщеря в колата. Замислих се, какво би станало, ако ме беше ударил във вратите и дори не се ядосах за колата. Тъпо ми стана разбира се, не смъм от камък, но здравето е по-важно. От тогава, за ламарини не се ядосвам. 
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Има има... доста хора са ми благодарили досега за този линк: https://0700bezplatnite.com/
-
ИзтрЪпнал
Топ, мерси!
Иначе за завеждането на всякакви щети при сключено каско към Алианц, поне за Пловдив, предполагам и за останалите градове е същото положението, но в ЕТ на Карловско има човек, който се занимава само с това. Физически бюрото му е до това на приемчика. Карате колата и той снима и завежда. Каза, че директно колата може да се остави там и след това да я почват, без да е необходимо да се ходи 2пъти до ЕТ. Сподели че в рамките на 24ч ги одобравят по този метод. Аз бях до офиса на централна поща на Алианц и там заведохме щетите, в петък сутринта, вторник вечерта бяха одобрени. Случайно или не, малко след като им дадох обратна връзка за оценка на процедудрата около завеждането, получих смс известие, че са одобрени.
-
ИзтрЪпнал
В рамките на 5 работни дни я оправиха. Имах записах час на 14.08 и я оставих сутринта. Петък 19.08 следобеда беше готова. Събота я взех. Перфектна е откъм ремонт, боя и малко изправяне - 3 детайла. Оставих я идеално чиста. Върнаха ми я външно мръсна, вътрешно с прах по някои места. Уикенда я изчистих вътре и вън.
Ремонта е от външен подизпълнител, общо 3ма са. Опитах се да ги разпитам по темата, но явно имат доста работа.
Ремонта е от външен подизпълнител, общо 3ма са. Опитах се да ги разпитам по темата, но явно имат доста работа.
-
ИзтрЪпнал
За щетата, правили са я в пловдивски подизпълнител - Гарант 03. Няколко дни по-късно, отново се обадих на ЕТ и провериха.
За гумите, дойде с летни Kumho Ecsta PS71, височина на грайфера 8мм.
Нещата, които ми допадат:
Удобни седалки, лумбалните опори и особено това , че позволяват регулиране доста надолу.
Музиката е повече отколко очаквах, но с променени настройки на еквилайзера и музика през блутут/кабела. 8 тонколони.
При изключена медия, има няколко варианта за изобразяване на часовника/уолпейпър, което е по-добре отколкото винаги включен екран.
Регулирането на осветеността на приборите.
Възможността с колелцето, вляво от волана да настройвам височина на светлинния сноп на фаровете. Нямам оплаквание при нощно каране.
Бутона за изключване на старт/стоп и парктрониците.
Динамиката и лесното изпреварване.
Просвета, за да ходя по горския кър и да не задирам отдолу.
Механичната кутия и ръчна спирачка
Вдигането и свалянето на стъклата от дистанционното. Няма kessy, има easy start.
Сензора за дъжд и регулирането му.
Спирачките и автоматичната спирачка при маневриране, работят
Изключването на ASR-a, когато потеглям по хлъзгави настилки с изкачване, иначе при включен система , двигателя лесно загасва.
Нещата, които не ми харесват:
Накланянето в завоите. В началото возията ми допадаше, въпреки че беше една идея по-твърдо. На прав път е приятно стегнато все още.
Магистралната предавка, 6та, да беше малко по-дълга. Всъщност 1.5тси ево2 е общ за концерна, но се куплира с различни 6 степенни механични кутии и дифовете. Например при Скала/Камик спрямо О4, има разлики в предавателните отношение на предавките и на дифф-а също. При О4, с магистрална скорост и 6та, оборотите са с около 250-300 надолу.
Дали от инерционния момент на турбо мотора или покрай екологиите, има ситуации, при които след отпусната газ и движение по инерция, натискайки газта, има леко замисляне и последвало ускорение. Сякаш е следствие на турбото. Не чак толкова фрапантно, колкото при ДСГ без режимите за движение. Автомобилът няма екстрата режими за движение.
ACT или изключването на 2та външни цилиндъра, започнах да го усещам всеки път, когато се включва или изключва.
Старт-стопа на всяко ново влизане в купето и стартиране на двг е включен. Държа го изключен, поне докато изляза от града.
Нещата, за които ми е все тая/общи впечатления:
Разхода. Не следя колко харчи. С първият резервоар минах 800км, но даже и не беше в червеният сектор на индикацията. Градското е около 20%. Засега допълвам всеки месец с Шел vpower 95.
Продължавам да го карам основно в диапазона 2000-2500 оборота. Епизодично и до повече при изпреварване, по-бързо потегляне/изнасяне от кръстовище.
2ра и 3та са дълги, но моторната спирачка на 2ра е достачъчна, на 3та засилва повече спрямо стария автомобил.
Обезшумяването е добре до около 140-150 и включена музика
Много полепнал спирачен матрЯл по джантите, но след справка със съседските вагове, всичко изглежда е в реда на нещата.
Екстрите, които липсват:
ДЦЦ с 17ки, но не съм напълно убеден, не успях да карам Камик/Скала с ДЦЦ. Към момента след като поумекна и се накланя малко повече в завоите.
Според възприятията ми, скала и камик са точните модели за хора, които не пренасят покъщнината си, когато отиват на семейни почивки или ако я пренасят, но са общо трима. Доволен съм засега. Всякакви въпроси по и около темата са добре дошли.
За гумите, дойде с летни Kumho Ecsta PS71, височина на грайфера 8мм.
Нещата, които ми допадат:
Удобни седалки, лумбалните опори и особено това , че позволяват регулиране доста надолу.
Музиката е повече отколко очаквах, но с променени настройки на еквилайзера и музика през блутут/кабела. 8 тонколони.
При изключена медия, има няколко варианта за изобразяване на часовника/уолпейпър, което е по-добре отколкото винаги включен екран.
Регулирането на осветеността на приборите.
Възможността с колелцето, вляво от волана да настройвам височина на светлинния сноп на фаровете. Нямам оплаквание при нощно каране.
Бутона за изключване на старт/стоп и парктрониците.
Динамиката и лесното изпреварване.
Просвета, за да ходя по горския кър и да не задирам отдолу.
Механичната кутия и ръчна спирачка
Вдигането и свалянето на стъклата от дистанционното. Няма kessy, има easy start.
Сензора за дъжд и регулирането му.
Спирачките и автоматичната спирачка при маневриране, работят
Изключването на ASR-a, когато потеглям по хлъзгави настилки с изкачване, иначе при включен система , двигателя лесно загасва.
Нещата, които не ми харесват:
Накланянето в завоите. В началото возията ми допадаше, въпреки че беше една идея по-твърдо. На прав път е приятно стегнато все още.
Магистралната предавка, 6та, да беше малко по-дълга. Всъщност 1.5тси ево2 е общ за концерна, но се куплира с различни 6 степенни механични кутии и дифовете. Например при Скала/Камик спрямо О4, има разлики в предавателните отношение на предавките и на дифф-а също. При О4, с магистрална скорост и 6та, оборотите са с около 250-300 надолу.
Дали от инерционния момент на турбо мотора или покрай екологиите, има ситуации, при които след отпусната газ и движение по инерция, натискайки газта, има леко замисляне и последвало ускорение. Сякаш е следствие на турбото. Не чак толкова фрапантно, колкото при ДСГ без режимите за движение. Автомобилът няма екстрата режими за движение.
ACT или изключването на 2та външни цилиндъра, започнах да го усещам всеки път, когато се включва или изключва.
Старт-стопа на всяко ново влизане в купето и стартиране на двг е включен. Държа го изключен, поне докато изляза от града.
Нещата, за които ми е все тая/общи впечатления:
Разхода. Не следя колко харчи. С първият резервоар минах 800км, но даже и не беше в червеният сектор на индикацията. Градското е около 20%. Засега допълвам всеки месец с Шел vpower 95.
Продължавам да го карам основно в диапазона 2000-2500 оборота. Епизодично и до повече при изпреварване, по-бързо потегляне/изнасяне от кръстовище.
2ра и 3та са дълги, но моторната спирачка на 2ра е достачъчна, на 3та засилва повече спрямо стария автомобил.
Обезшумяването е добре до около 140-150 и включена музика
Много полепнал спирачен матрЯл по джантите, но след справка със съседските вагове, всичко изглежда е в реда на нещата.
Екстрите, които липсват:
ДЦЦ с 17ки, но не съм напълно убеден, не успях да карам Камик/Скала с ДЦЦ. Към момента след като поумекна и се накланя малко повече в завоите.
Според възприятията ми, скала и камик са точните модели за хора, които не пренасят покъщнината си, когато отиват на семейни почивки или ако я пренасят, но са общо трима. Доволен съм засега. Всякакви въпроси по и около темата са добре дошли.
-
Popet0
А има ли го като опция DCC за Камик ? Намирам тези:ИзтрЪпнал написа: 19.09.2023, 19:12:11 ДЦЦ с 17ки, но не съм напълно убеден, не успях да карам Камик/Скала с ДЦЦ. Към момента след като поумекна и се накланя малко повече в завоите.
PSP Адаптивно спортно окачване (-15 мм. намален пътен просвет) с избор на режим на шофиране
PSQ Адаптивно окачване (-15 мм. намален пътен просвет) с избор на режим на шофиране
Това ли е или не е същото?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Не
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
ИзтрЪпнал
Според търговеца с който комуникираме, адаптивно не спортно окачване е същото
За Скала обаче, след пускането на ценовата листа за новата моделна година my24, няма опция за друго окачване.
Дали DCC за Камик\Скала е по-различно спрямо това за по-големите модели, навярно да, затова и цената му е друга.
Май съм направил грешка пишейки ДЦЦ в предишното мнение. Имах предвид адаптивни амортисьори, които с бутон до скоростния лост се променя настройката им. Навярно като термин ДЦЦ е друго.