Аз не бих пътувал толкова километри с тази загуба на антифриз.градско чедо написа: 16.05.2025, 17:01:45 Ще си направя пътуването с доливане (едни 700-750км) и ако пак глътне повечко антифриз ще отида при ЕТ (или някой друг) да търси проблема.
„Още един Супърб“ от Градско Чедо
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Края на другата седмица трябва да пътувам. Нямам друг автомобил, а едва ли някой ще ми реагира толкова бързо, че сряда-четвъртък да съм готов
Може пък да пробвам утре сутрин в ЕТ и да видим.
Може пък да пробвам утре сутрин в ЕТ и да видим.
-
DonSkoda
В коментара под твоят. Бегачката също го е писал няколко пъти.
Сутрин на студено, наливаш да стигне до минимума. Повече не пипаш.
Те не беше ли с 2-3 водни поми по кръга?
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Отивай при Евгени от Трансексперт.
Само , че Събота и Неделя са почивка.
Даже не знам освен търговци в ЕТ да работи сервизната част в Събота и едва ли ще има някой читав

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Колега, ако искаш имам записан час за 20ти от 9 часа сутринта. Мога да ти го прехвърля.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
xektop написа: 16.05.2025, 21:30:53 Колега, ако искаш имам записан час за 20ти от 9 часа сутринта. Мога да ти го прехвърля.

Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- градско чедо
Привет,
Изключително съм благодарен на xektop! Изобщо, откакто съм във форума не спирам да се удивлявам на взаимопомощта между колегите. Абсолютно непознати хора вече няколко пъти ми помагат директно или с добри съвети
Вчера разменихме няколко реда (и телефони с xektop). Предложих му следното нещо, с което той веднага се съгласи: Днес ще долея точно до MIN и ще мина 150+ км. След това като изстине колата ще проверя нивото и "разхода". Ако е нещо дребно няма да му взимам часа за Трансексперт, а ще си запиша за след като се върна от Гърция. Неудобно ми е да му бъркам плановете, ако не е наложително. Ако "разхода" е значителен, ще се чуем да се разберем как да стане.
@xektop , независимо дали ще се възползвам от предложението ти или не, съм очарован и благодарен, че го направи!
Ще пиша привечер как е минал теста.
Поздрави
Изключително съм благодарен на xektop! Изобщо, откакто съм във форума не спирам да се удивлявам на взаимопомощта между колегите. Абсолютно непознати хора вече няколко пъти ми помагат директно или с добри съвети
Вчера разменихме няколко реда (и телефони с xektop). Предложих му следното нещо, с което той веднага се съгласи: Днес ще долея точно до MIN и ще мина 150+ км. След това като изстине колата ще проверя нивото и "разхода". Ако е нещо дребно няма да му взимам часа за Трансексперт, а ще си запиша за след като се върна от Гърция. Неудобно ми е да му бъркам плановете, ако не е наложително. Ако "разхода" е значителен, ще се чуем да се разберем как да стане.
@xektop , независимо дали ще се възползвам от предложението ти или не, съм очарован и благодарен, че го направи!
Ще пиша привечер как е минал теста.
Поздрави
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Преди година минах през това. Светна и долях 200 мл. След няма и една седмица трябваше да пътувам на дълъг път. И отварям капака и антифриз йок... Още 700 мл. налях и тръгнах да я покарам. След 2 км. влезна в авариент режим и никаква мощност. От Дружба съм, беше събота и бях на няма и 1 км. от ЕТ. Направо им я оставих. Сменен ЕГР охладител по гаранция. Аз на твое място не бих пътувал до Гърция с този проблем...
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Бях при Евгени Трансексперт: "губиш антифриз най-вероятно от заден долен охладител на ЕГР-а. В ЕТ имат специален тест с надуване на системата през ауспуха - техниката е скъпа и я имат само там. Така може да се отдиференцира дали губиш от ЕГР охладителя или от чардж кулера. Аз огледах чардж кулера с фиброскоп - не изглежда да има течове - наслагване ако сълзи отнякъде."
И отидох аз в ЕТ за въпросният мега диагностичен подход с яката техника: "ами, не сме сигурни от къде тече, препоръчваме да смените и двете с оглед да не плащате труд за сваляне/слагане два пъти"
Реших да заложа на ЕТ поради причината че - 2 години гаранция труд/части + колата е сервизирана в оторизиран представител - ако реша да продавам - има по-вече стойност (ушким)
Евгени от Трансексперт е някой на който форума има доверие - не случайно - обсъждах различни варианти за махане на ЕГР и т.н. с оглед да намаля разходите - "Слушай, това поколение 2.0TDI е мислено да работи заедно с ЕГР системата. Тя е вложена в работата му, не е периферия. Отстраним ли я, ще получим друг вид мотор - не те съветвам, не искам да го правим"
На Шкода събота миналата година бях с този пробелм, пих кафе посредата на пътя да проконтрулирам нивото на охлад. течност докато постоянно следях темп масло / вода;
И отидох аз в ЕТ за въпросният мега диагностичен подход с яката техника: "ами, не сме сигурни от къде тече, препоръчваме да смените и двете с оглед да не плащате труд за сваляне/слагане два пъти"
Реших да заложа на ЕТ поради причината че - 2 години гаранция труд/части + колата е сервизирана в оторизиран представител - ако реша да продавам - има по-вече стойност (ушким)
Евгени от Трансексперт е някой на който форума има доверие - не случайно - обсъждах различни варианти за махане на ЕГР и т.н. с оглед да намаля разходите - "Слушай, това поколение 2.0TDI е мислено да работи заедно с ЕГР системата. Тя е вложена в работата му, не е периферия. Отстраним ли я, ще получим друг вид мотор - не те съветвам, не искам да го правим"
На Шкода събота миналата година бях с този пробелм, пих кафе посредата на пътя да проконтрулирам нивото на охлад. течност докато постоянно следях темп масло / вода;
- градско чедо
И така теста от днес. София - Паничище - София 200км. Имаше от всичко: градско, магистрала, междуградско и планински път с много завои. Шофирах както обикновено без пестене, но и без издевателства.
Това е нивото, което заварих сутринта

Долях до MIN и нулирах дневния км

След изминати 100 км и току що изгасен двигател. Изненадан съм колко е голямо температурното разширение!?!

Прибрах се след изминати точно 200.5 км. През целият път стрелката за тем. на охлаждащата течност стоеше закована на 90 градуса. Темп на маслото като се прибрах 92 градуса. По време на пътя маслото варираше през повечето време 90-98 max достигна 112 на последните метри от изкачването към Паничище.

Три часа по-късно двигателя още не беше изстинал съвсем

Утре сутрин ще отида да видя нивото пак. За днес нямам възможност да я проверявам повече.
Поздрави,
Това е нивото, което заварих сутринта

Долях до MIN и нулирах дневния км

След изминати 100 км и току що изгасен двигател. Изненадан съм колко е голямо температурното разширение!?!

Прибрах се след изминати точно 200.5 км. През целият път стрелката за тем. на охлаждащата течност стоеше закована на 90 градуса. Темп на маслото като се прибрах 92 градуса. По време на пътя маслото варираше през повечето време 90-98 max достигна 112 на последните метри от изкачването към Паничище.

Три часа по-късно двигателя още не беше изстинал съвсем

Утре сутрин ще отида да видя нивото пак. За днес нямам възможност да я проверявам повече.
Поздрави,
- градско чедо
Привет,
Ето я ситуацията от днес:

След 200 км толкова малка загуба ме учудва. Наистина не разбирам кога пада нивото толкова като на снимката от вчера сутринта?!?
Ще пътувам така и като се върна ще търся причината. Тъкмо ще имам още по-ясна представа колко антифриз губя.
Благодаря на всички за съветите! Ще пиша допълнително, като има развитие.
Поздрави,
Ето я ситуацията от днес:

След 200 км толкова малка загуба ме учудва. Наистина не разбирам кога пада нивото толкова като на снимката от вчера сутринта?!?
Ще пътувам така и като се върна ще търся причината. Тъкмо ще имам още по-ясна представа колко антифриз губя.
Благодаря на всички за съветите! Ще пиша допълнително, като има развитие.
Поздрави,
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Остави я така.И карай докато сама не се разписка за антифриз.
- yms
- Гараж: Seat Freetrack 2.0 TFSI 4x4
Според мен е добре да намериш причината и да я отстраниш . Антифриз не " изчезва " просто така .
-
ivo_67
Когато напълниш до минимума загубата е сравнително малко. Долей до максимума и след 200 км. пробег ще има значителна разлика, поради по- високото налягане в системата. Не прогнозирам каква е причината за тази загуба на охл. течност, но от опит с други автомобили подобни аномалии, като драстична разлика в нивото на студен и загрял двигател, както и малки загуби когато се държи на минимум, почти винаги са били прегряване в миналото и "духнала" гарнитура. Моят съвет е да не се кара на дълги разстояния без отстраняване на причината. Сега може да има приемливи загуби, но във всеки момент може да изхвърли антифриза и създаване на големи проблеми.градско чедо написа: 18.05.2025, 15:45:04 След 200 км толкова малка загуба ме учудва. Наистина не разбирам кога пада нивото толкова като на снимката от вчера сутринта?!?
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Загубата не е много, но аз лично не бих рискувал, особено пътувайки в друга държава. Точно толкова губеше и моето Пежо след смяна на водна помпа - капчици започваха да текат след изстиване на двигателя. Малко, но губеше. Можех да си позволя да чакам майстора да ме вземе пак, защото сервиза първо ми е на 5 мин път с колата, второ колата се кара само в София. Дано си отишъл в сервиза вчера.
Чакаме подробности
Чакаме подробности