Ремап на О3 1.4 TSI

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от bondo »

Благодаря за съвета Стуци.. Замислял съм се по-въпроса. В най-скоро време първото нещо което ще направя е да я индивидуализирам. Не са лоши тези джанти от сайта. 18ки ми идват малко скъпи .
17-ката е джантата към която ще се насоча.
Радвам се,че ти хареса вървежа на шкодата макар и от задното ти огледало [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Stuci »

Ами, не зная колко си я натискал, но до 160 или там до колкото стигнахме много добре се движеше. Няма как да го преценя, защото само надничах в огледалото, но примерно аз сменях на ок. 5к.оборота. Оглеждах се, но нямаше удобно място където да се изравним и да тръгнем наравно :) Пак ти казвам, твоите 150 коня са чудесни за 1200кг тегло на автомобила.
goAPR
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от bondo »

Ми не я юрках на макс,няма смисъл,защото преди лютеницата почва да тъпче.
Имаше един рацер с едно ауди а4 дето,като видя,че настъпваме по-сериозно се отказа веднага и се прибра в дясната лента [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Stuci »

Айде, пичове, APR изкара продукта. От 125 на 168 коня :)

https://www.goapr.com/products/ecu_upgr ... ea211.html
goAPR
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Performance99 »

Тези 122-125Ps 1.4TSi мотори нямат нищо общо с 150Ps 1.4TSi ACT мотора с променливо газо-разпределение на валовете ;)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Sec8200 »

Revo_Technik_BG, би ли пояснил какви са разликите?
Предишните са със славата на чупливи, тези новите били много подобрени, но реално какви са разликите?
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Performance99 »

"Revo_Technik_BG, би ли пояснил какви са разликите?"
Освен газо-запределението, почти за друго не съм се интересувал, престанах преди години да търся инфо за мотори или компоненти на VAG, които са т.н. "екзотики", някой идват само за софтуер, а сервиз при дилъра или Господ [smilie=sarcastic.gif] ... мимолетни връзки...
Сблъсквал съм се с няколко от старите 1.4TSi с проблеми, но по-скоро са от неправилна поддръжка или експлоатация, като всеки двигател... правил съм тунинг на няколко SC 1.4TSi 170Ps/180Ps, до сега не са правили проблеми.
Тези 1.4TSi не са и много предпочитани в БГ, знаеш масово дизел и така... сега започнаха да се купуват, защото няма алтернатива при новите VAG автомобили.

Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от PRO »

За сметка на това, в Гърция са хит от години и си ги карат на 220+ без проблеми.
TSI Team
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Stuci »

PRO написа:За сметка на това, в Гърция са хит от години и си ги карат на 220+ без проблеми.
Запазил съм ти час за ремапа в Овърдрайв за идната седмица. Казаха, че ще погледнат и онова другото дето го искаше за скоростите.
goAPR
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Аз със Стоил от Овърдрайв си писах преди два месеца, питах го за ремап от APR на 1.4 TSI 150 магарета, отговори ми човека любезно и изчерпателно, че още не са готови от фирмата със решение точно за този двигател, но той има информация, че се работи по въпроса.

Немам зор, засега предложението на Revo Technik BG най-много ми харесва, въпреки мъдрите съвети на доста вряли, кипяли и опитни колеги да се насоча към Щайбауер. На болен и облъчен, като му говориш разумно и обосновано, не е предпоставка, че ще му уври главата за наистина правилното решение. [smilie=pardon.gif]

Application Guide
Audi A1 (Typ 8X)
Audi A3 (MK3 / Typ 8V)
Seat Leon (MK3 / Typ 5F)
Seat Toledo (MK4 / Typ NH)
Skoda Rapid (Typ NH)
Skoda Superb (B8 / Typ 8V)
Skoda Yeti (Typ 5L) ROW
Volkswagen Caddy (Typ 2K)
Volkswagen Golf (MK7 / Typ 5G)
Volkswagen Jetta (Typ 1B) ROW
Volkswagen Passat (B8 / Typ 3C)

Прави впечатление, че Октавия изобщо не е сред моделите на даденa марка, за които от APR предлагат ремап на 1.4 TSI.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Sec8200 »

Вероломний, и ти ли? [smilie=wacko2.gif]
МТМ или само powerbox няма ли за тези двигатели?

Скоро ще трябва да правим два отделни срещи - на стоковите и на тунингите..като на първите ще ходя сам :)
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Вероломния Кръчмар »

ТТодоров написа:Вероломний, и ти ли?
МТМ или само powerbox няма ли за тези двигатели?
Че ко ми е ? И аз, зер. [smilie=sarcastic.gif] Колата още беше вариант обмисляне и чудене, аз вече за ремап мечтаех. Приказката за тигана и рибата важи в пълна сила и за мене.

Както и да е. Дадоха ни Вики на 20.01 от Шкода, аз на великия празник 14.02 вече пишех на Стоил от Овърдрайв. Сметай колко са ми разтропани дъските и как тока си ме пере постоянно. [smilie=sarcastic.gif]

Здравейте.

Благодаря Ви за своевременния и изчерпателен отговор на предишното ми запитване.
В крайна сметка закупихме Октавия 3 лифтбек 1.4 TSI 6M 150 к.с.
Колата е произведена на 29.12.2016 г.
Бих желал да получа от Вас информация дали има и ако да, какви са възможностите за Stage 1 APR тунинг на този двигател, защото не виждам на сайта им официално да се предлага нещо за 1.4 TSI от APR.
Също така бих желал да науча цената на труд и дино тест при Вас.
Благодаря Ви за отделеното време и внимание.

Желая Ви успешен и спокоен ден.
Здравейте Христо,

от APR все още не са готови със софтуера за вашия автомобил, по всяка вероятност ще бъдат готови по-късно тази година, но по-конкретно няма как да ви кажа.
За момента можем да предложим M-cantronic допълнителен външен модул от MTM, неговата цена е 1230 евро + 180лв монтаж и дино.

Поздрави,
Стоил
Здравейте, благодаря Ви за отговора.

Предпочитам да се доверя на APR, съответно за момента да се запася с търпение и да изчакам още малко, докато от компанията подготвят възможности за 1.4 TSI, особено като знам с какви суперлативи говорят двама мои познати с Октавия 3 2.0 TSI за тунинга на APR, от който са се възползвали.

Желая Ви успешен и спокоен ден.
И те така. [smilie=pardon.gif] Не ща MTM.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Sec8200 »

Шегувам се.

Иначе защо не я взе направо 1.8 180кс, ако си усетил че искаш повече от рано
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от bega4kata »

Revo я направи.
А най добре Щайнбауер!
Гаранцията ще ти остане!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Ремап на О3 1.4 TSI

Мнение от Sawyer »

ТТодоров написа:Скоро ще трябва да правим два отделни срещи - на стоковите и на тунингите..като на първите ще ходя сам :)
Спокойно, Тоше, и аз ще бъда на тия срещи. Ще бъдем единствените две стокови коли в клуба [smilie=sarcastic.gif]

Винаги съм мислил, че с тия 150 коня производителят е взел максимума от 1.4 TSI, a двигателят можел още...
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”