Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Безжично зареждане има ли в оборудването?
Идеята на безжичната връзка е като връзка само по Bluetooth - сам да се закача (също хаби натерия, но в пъти по-малко). Та и тук историята е същата. Ако не искаш връзка си спирай WiFI и не би следвало да се осъществи такава.
Идеята на безжичната връзка е като връзка само по Bluetooth - сам да се закача (също хаби натерия, но в пъти по-малко). Та и тук историята е същата. Ако не искаш връзка си спирай WiFI и не би следвало да се осъществи такава.
-
malak
- Гараж: Superb 3
В андорид ауто има настройка да се пуска автоматично и има една за Wireless Android auto AutoStart пробвай с тях.
-
Rigby
Благодаря, колеги. Колата няма безжично зареждане. Тези настройки, кога да се включва от страна на телефона са в режим "let car decide". В крайна сметка намерих някакво подменю в инфотеймънт системата, където можех да отбележа телефона да се свързва с колата в режими телефон, блутут аудио, андроид ауто. Като имам и опцията да изключвам някой от режимите. Реално като си спра андроид ауто, телефона спира да го пуска автоматично. Ако някой друг изпадне в подобен проблем, вероятно това ще е решението и при него.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Много по-лесно ми се струва просто от настройките за Android Auto на телефона да махнеш отметката за Wireless Ansroid auto...
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ти самия каза,
При полужение, че нямаш безжично зареждане си вземи кабел и като влезеш си включвай телефона да се зарежда.
Ами то Android Auto си е най-голяната екстра от цялото това нещо. WAZE, Google maps, пускане на музика.Rigby написа: 22.02.2022, 16:36:08 Едно от нещата, които най-много ми харесва е интеграцията с мобилния телефон и беше една от водещите причините да се насоча към нова кола.
При полужение, че нямаш безжично зареждане си вземи кабел и като влезеш си включвай телефона да се зарежда.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Или кабел и безжично зарядно. Така не закачаш всеки път кабели, имаш AA и батерията се зарежда.
-
Rigby
Колата съм я купил готова. За съжалиение вкуса към екстри на този, който си я е конфигурирал е доста шашав и има някои откровено недомислени избори, но това е тема на друг разговор. Изключително удобно ми е wireless свързването на андроид ауто, просто не винаги ми е необходимо, а си дърпа стабилно батерия и търсех начин да го направя "on demand". Често ми се налага като ходя някъде, да трябва да пусна GPS-a за 5-10 мин за да се ориентирам и не ми се занимава с връзване с кабели. В тези моменти е много удобно wireless.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Я кажете на индианеца - може ли да се ползва Android auto, без телефония? В смисъл да си цъкам Waze и ала-бала, ама като ми звънне телефона да си седи на слушалката, а не ме прехвърля да говоря пред общото събрание...
Много ме дразни
, пробвах, цъках и на медиата и на телефона... общо взето като изключа call функцията ми се откача и Android Auto... Пусна го пак, неще да тръгва, докато не разреша в телефона и call функцията.
Не може да няма начин, нещо толкова елементарно - мамка им програмистка...
Много ме дразни
, пробвах, цъках и на медиата и на телефона... общо взето като изключа call функцията ми се откача и Android Auto... Пусна го пак, неще да тръгва, докато не разреша в телефона и call функцията.Не може да няма начин, нещо толкова елементарно - мамка им програмистка...
Бееееее.....
-
mar7o
Не може ли като вдигнеш телефона да си смениш източника на звук за разговора? При айфон и карплей има такава опция.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Може, но във бързането се насмитам, вдигам директно и после за да превключа, трябва да чеша екрана сума ти време... и стават сакатлъци
А и като цяло на мен проблема ми е, че в колата ползвам блутут слушалка, свикнал съм с нея и не искам да говоря нито по телефона, нито през медеията.
А и като цяло на мен проблема ми е, че в колата ползвам блутут слушалка, свикнал съм с нея и не искам да говоря нито по телефона, нито през медеията.
Бееееее.....
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Аз мисля, че ако отговориш от телефона, трябва да ти идва звука на него, ако цъкнеш от бутона на волана, ще излиза през колата.
-
gstoilov
Здравейте,
Като всеки нов собственик на технологична играчка (Kamiq) исках да си настроя „всичко“ да работи “правилно“. Android auto се включи без проблем, но естествено български няма и аз го преглътнах. От време на време си играех с телефона (Samsung s10e – Андроид 12) и настройките на колата и изненада: Google карти ми разпозна гласови команди на български в колата и работеше правилно. Ама аз продължих да си играя и пак спря – само английски (ама представете си с моето произношение какъв майтап пада).
Така и не разбрах какво го пусна и какво го спря. В асистента разбира се няма български.
Има ли някой идея как трябва да се настрои, така че „Google карти“ да работи на български?
Като всеки нов собственик на технологична играчка (Kamiq) исках да си настроя „всичко“ да работи “правилно“. Android auto се включи без проблем, но естествено български няма и аз го преглътнах. От време на време си играех с телефона (Samsung s10e – Андроид 12) и настройките на колата и изненада: Google карти ми разпозна гласови команди на български в колата и работеше правилно. Ама аз продължих да си играя и пак спря – само английски (ама представете си с моето произношение какъв майтап пада).
Така и не разбрах какво го пусна и какво го спря. В асистента разбира се няма български.
Има ли някой идея как трябва да се настрои, така че „Google карти“ да работи на български?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
И аз така мисля, ама твореца дето е писал спецификацията на софтуера, явно е "мислил" друго.NRG написа: 02.04.2022, 19:57:26 Аз мисля, че ако отговориш от телефона, трябва да ти идва звука на него, ако цъкнеш от бутона на волана, ще излиза през колата
Бееееее.....
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
На Superb 3 2017 имам през кабела Android Auto и се опитвам да направя следното:
Имам стар телефон, който искам да закача перманентно и да ползвам android auto от него (Waze, Spotify), в същото време основния ми телефон да се свързва при стартиране по Bluetooth като допълнителен телефон за да мога да говоря по него.
Когато имам два телефона свързани и двата по Bluetooth - например моя и на дъщерята - и по двата може да се приемат разговори и да се пуска музика през A2DP.
Когато има 1 тел вързан по кабел с Android Auto и се опитам да свържа допълнителен по Bluetooth ми дава:
Unable to connect to mobile device. Star Telefon is already connected via Android Auto.
Пробвам и с вариант първо да се свържа безжично с основния ми телефон и после да закача стария с кабела с АА, но в момента, в който свържа стария с кабела - откача основния ми, който е свързан по Bluetooth.
Има ли чалъм да се излъже? Настройки, нещо... Аз ли нещо не правя като хората ...![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Имам стар телефон, който искам да закача перманентно и да ползвам android auto от него (Waze, Spotify), в същото време основния ми телефон да се свързва при стартиране по Bluetooth като допълнителен телефон за да мога да говоря по него.
Когато имам два телефона свързани и двата по Bluetooth - например моя и на дъщерята - и по двата може да се приемат разговори и да се пуска музика през A2DP.
Когато има 1 тел вързан по кабел с Android Auto и се опитам да свържа допълнителен по Bluetooth ми дава:
Unable to connect to mobile device. Star Telefon is already connected via Android Auto.
Пробвам и с вариант първо да се свържа безжично с основния ми телефон и после да закача стария с кабела с АА, но в момента, в който свържа стария с кабела - откача основния ми, който е свързан по Bluetooth.
Има ли чалъм да се излъже? Настройки, нещо... Аз ли нещо не правя като хората ...
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Не може.
Така си е.
Приоритета пада на телефона с кабел.
Така си е.
Приоритета пада на телефона с кабел.