Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

lys написа: 22.02.2024, 13:24:11 Привет на всички. Ще ми е нужна малко помощ и съвет. Нали писах, че капарирах Скаут, но е без DCC.
Тази сутрин седнах и пак си разгледах офертата за L&K и започнах да се замислям дали не сбърках със Скаута. Това което ме кара да се замисля е:

1. Скаута е с около 1300 лв. по-скъп (не че на тези пари тази сума е кой знае каква)
2. L&K има повече екстри от Скаута, а именно:
- DCC
- Подгряване на предното стъкло
- Подгряване на задни седалки
- Вентилирани предни седалки
- Черен таван
- Звукова система Canton с 11 високоговорителя и субуфер
- Мрежички за багажника

В полза на Скаута остава само:
1. Повече просвет (който не съм сигурен дали вече искам)
2. Визията ми харесва малко повече
3. Седалките от alcantara ми допадат малко повече

Допълнително си мисля - колата може би ще запази повече от стойността си след време ако е с DCC и допълнителните екстри? Единствено ме притеснява по-скъпата поддръжка за DCC а колата смятам да пазя след гаранция.

Преди малко се чух с моя дилър и каза, че няма никакъв проблем да си променя поръчката на L&K, единствено ще трябва да чакам за доставка до края на Април вместо края на Март.

Какво мислите?
Аз лично поръчах L&K, но като цяло не съм фен на scout/allroad вариантите на колите. За мен или е лека кола или си взимаш "джипка". Такива средни варианти не ме кефят.
Относно екстрите, според мен определено си заслужават, особено като мислиш да я караш и след гаранция.
DCC-то е супер и препоръчвам с две ръце, дори в комбинация с прогресивното завиване.
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Reingar написа: 22.02.2024, 13:27:43 Сложи си DCC на скаута, и си карай това което на теб ти харесва. Охлаждането на седалките е пожелателно, как работи, не очаквай чудеса. За мен само DCC си заслужава от разликите. Важното е, на теб да ти харесва като се приблжиш до нея, и да я караш с усмивка.
Привет, не мога да добавям или махам нищо. Колите са поръчани за производство, последни бройки.
И двата варианта са TSI 280hp, дизела съм го изключил като опция.
Единствената константа в живота е промяната.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

10К за найлон, така де фолио.....
На мен едно студио ми даде оферта за предна броня, преден капак и фарове за около 1500. Това ми се струва оптимално. Поне сега на Октавията тези неща са засегнати от ситни камъчета.
За колегата със Скаута - на мен ми харесва, че се среща много по-рядко от стандартен Супърб. Но пък за по-малко пари получаваш важни екстри с L&K, така че аз лично бих го сменил.
Друг е въпросът, че аз като гледах ми казаха, че има само бял 280, което за мен е неприемлив вариант.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

lys написа: 22.02.2024, 13:24:11 Привет на всички. Ще ми е нужна малко помощ и съвет. Нали писах, че капарирах Скаут, но е без DCC.
Тази сутрин седнах и пак си разгледах офертата за L&K и започнах да се замислям дали не сбърках със Скаута. Това което ме кара да се замисля е:

1. Скаута е с около 1300 лв. по-скъп (не че на тези пари тази сума е кой знае каква)
2. L&K има повече екстри от Скаута, а именно:
- DCC
- Подгряване на предното стъкло
- Подгряване на задни седалки
- Вентилирани предни седалки
- Черен таван
- Звукова система Canton с 11 високоговорителя и субуфер
- Мрежички за багажника

В полза на Скаута остава само:
1. Повече просвет (който не съм сигурен дали вече искам)
2. Визията ми харесва малко повече
3. Седалките от alcantara ми допадат малко повече

Допълнително си мисля - колата може би ще запази повече от стойността си след време ако е с DCC и допълнителните екстри? Единствено ме притеснява по-скъпата поддръжка за DCC а колата смятам да пазя след гаранция.

Преди малко се чух с моя дилър и каза, че няма никакъв проблем да си променя поръчката на L&K, единствено ще трябва да чакам за доставка до края на Април вместо края на Март.

Какво мислите?
Според мен Скаута е много як, но винаги бих избрал L&K
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

lys написа: 22.02.2024, 13:24:11 Ще ми е нужна малко помощ и съвет.
Аз мисля, че L&K е по-добрият избор. Ако се запази мотора с 4х4, всяка екстра в тази кола ме кефи: ДКШ, Кантона, перфорираната кожа с обдухването... и като идея, след време, ако все още не е достатъчно висока, има лифтове 15-20мм. Ще ѝ липсват само пластмасата около калниците и под двигателя, примерно.
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

За чисто нова кола, за мен, фолиото е задължително. На жена ми Кашкая от салона го закарах директно за челно съпротивление, което включва броня, фарове, предни калници. Отделно, сложи фолио на ръбчетата на вратите, на пиано лака на колонките, от вътре на праговете. Допълнително го направихме и дву тонов с черен таван и огледала.
Мъката е голяма като видиш начукано от камъчета на нова кола. Да има каско и т.н., но като тръгнеш по бояджии и мъките стават големи. Миналата Неделя, мой приятел си взе нов Екстрейл и него направо в студиото го вкарахме.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

i_popov написа: 22.02.2024, 11:32:31 А как се спира без намеса? Информативно само…
През медията.
Бутон "CAR" -> Setup (или иконка със зъбни колела) -> Огледала и чистачки -> Махаш отметката от: Прибиране при заключване
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

@lys, DCC-то не го мисли толкова. Колата ще си има гаранция, ако се скапе минава гаранционно. След това има бюджетни заместители на амортисьорите, ако не се лъже на Монро бяха по 300лв. бройката. И аз я имах тази дилема с DCC-то и ел. багажника, но си казах, че веднъж се живее а и дори да се случи нещо, няма да ги сменям всеки ден. [smilie=sarcastic.gif]

Другата много хубава екстра е подгреава на челното стъкло. При слана, зима с малко сняг, дори при дъжд помага много, днес сутринта имаше роса в Бургас и вместо да пускам чистачките, които да замажат стъклото, си пуснах подгрева и след около 2 минути имах изцяло сухо стъкло.

Обдухването и подгрева на задните седалки са хубави екстри, но не и задължителни (тука вече е строго индивидуално). Аз на обдухване много държах, защото съм човек, на който му е малко по-топло и лятото ще ми върши доста добра работа. Подгрева на задните седалки пък е радост за жената в студените дни/сутрини, когато ги возя с детето.
Взимай това, което ще кара сърцето да тупка по-силно щом се приближиш до колата.

Със сигурност L&К ще държи по-висока цена след време. ;)
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Благодаря на всички за обратната връзка!

Сигурно звуча, като най-объркания човек във форума [smilie=pardon.gif] След много размисли и предвид, за какво ще ползвам колата - предимно дълги пътешествия със семейството и командировки до София, и предвид това, че ще си оставя Форестъра за шубраците - решението е взето!

Преди малко се чух с търговеца от ЕТ и "прехвърлихме" капарото към L&K. Допълнителните екстри наклониха везната и даже идва една идея по-евтино, което е повече от добре. А и нещо незначително, но на L&K TSI 280HP много повече ме кефят истинските ауспуси, вместо сивата пластмаса на Скауът.
n_ivanov написа: 22.02.2024, 17:12:11 Подгрева на задните седалки пък е радост за жената
Жена ми със сигурност ще е много доволна, защото тя това чудо не го изключваше, като се возеше отпред от есен до пролет, но след детенцето се вози предимно отзад и ще я зарадвам.
n_ivanov написа: 22.02.2024, 17:12:11 което ще кара сърцето да тупка по-силно щом се приближиш до колата
Обожавам да шофирам по нашите планински пътища и най-вероятно DCC-то и sport mode ще допринесат за това.

П.п. форумът е супер - благодаря ви отново.
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

На вкус и цвет товарищей нет! Всички са доволни, щом и чорбаджията е доволен от избора си! Дори и да съм бил примерно по-директен в коментарите си по Скаут тематиката, то е било с цел да споделя какво съм научил от други собственици.
Изображение
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

ABBC3_OFFTOPIC
NRG написа: 22.02.2024, 15:20:54 на ръбчетата на вратите
На Кодияк а при отваряне врата има едни изскачащи по-меки пластмаси , които застават на ръба и после при затваряне се прибират . Много добре работят когато е спряно до ограда стена и т н т и децата излизат със “замах “ без много да гледат . “Недостатъка” е , че обикновенно колата до теб няма такива и си потърпевш от нейните врати ако ги отварят “слепешката” …. :) .

Изображение

Изображение

Снимките са някакви примерни от нет а .
Последно промяна от storm1st на 22.02.2024, 20:31:33, променено общо 2 пъти.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Това май е допълнителна екстра.
Ради

Škoda Фен

Гараж: В очакване

Мнение от Ради »

style34 написа: 22.02.2024, 19:38:42 Това май е допълнителна екстра.
Пакет Фамилия 2 - кошче за боклук, мехнични щори на задните странични стъкла и Door Edge
Protection - защита на ръбовете на вратите - 305 лв. във всяко ниво
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Чух, че не се препоръчвало бензиновия (280) да се кара със 100 октана (например Еко Рейсинг), защото горяли свещите. Вярно ли е? Дизела на Опел сега го карам със скъпия дизел на Еко, защото с евтините очевидно не върви. Мислех така да продължа и сега ...
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Мнение от i_popov »

И на мен ми ги обясняваха същите щуротии. На капачката на резервоара ясно си пише с какво е препоръчително да се кара и с какво да се кара като минимум.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”