Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

gbuyukliev написа: 23.02.2024, 18:20:13 3 години и половина му сипвах само и единствено 100.
А аз почти 9 г. на Голфа. Свещите смених на 112к и бяха като нови.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

А защо карате със 100? По-добре ли е за мотора?
Че и аз чакам 190 TSI и се чудя кое е най-удачно.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

@style34, според мен 190tsi въобще няма да разбере, че си сипал 100 (откъм удачност). Пари на вятъра са, а и най малкото двигателя ще е настроен да работи с 95 по скоро.
100 по-скоро пърформанс коли ще са настроени за него.
А и все пак си помислете ако вие настройвате тоя двигател за какво ще го оптимизирате, за поне 90+% от хората, които ще го карат просто с някакъв бензин, или за тези, които ще искат да усетят разликата със 100 октана вместо 95.
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

gbuyukliev написа: 23.02.2024, 21:03:09 Интересното е, че на B58 374 коня шестак в момента ми пише на капачката 95, min: RON 91. Няма и да помирише 95 тази кола, камо ли 91
Пари през ауспуха [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Според мен разликата в съдържанието на етанол при 100-октановите горива би била по-осезаема при по-стари мотори, и/или по-немощни/атмосферни такива.
Изображение
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Привет на всички!

Едно въпросче - има ли хора с кафяв салон (коняк) и някой сеща ли се за причина (различна от това, как изглежда) да се предпочете черния салон пред кафявия?

Като цяло съм се спрял на комбинацията - Лава син + Кафяв салон + черен таван. Другата опция би била - Графитено сив + черен салон + черен таван (струва ми се, че всичко ще се слива прекалено много). Във вторник ще ходя до ЕТ да преподпишем за новия ми избор за L&K. Разбира се, изборът на цветове е строго индивидуален, но бих се радвал да чуя мнения.
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Моята е сива с черен салон и бял таван. Скучничка е малко. Имаше някой със синя с коняк снимана назад в темата. Такива въпроси за цвета бих дискутирал само с жена си, за да не се поема отговорност по “важните” теми.
Изображение
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Кафевият салон е много красив. Но поддръжката ще е по-трудна.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

lys написа: 24.02.2024, 23:49:34 но бих се радвал да чуя мнения.
Все едно мнения за жена да търсиш! [smilie=punish.gif]

Взимай каквото ти е на душата, нали затова даваш куфар с пари!
Бееееее.....
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

lys написа: 24.02.2024, 23:49:34 Едно въпросче - има ли хора с кафяв салон (коняк) и някой сеща ли се за причина (различна от това, как изглежда) да се предпочете черния салон пред кафявия?
Аз бях твърдо решен да избера кафевия салон с черен таван, защото предният ми Супърб беше с кафяв (само, че там е по-тъмен, не е коняк като при 3ката), но при самата поръчка на колата и двамата търговци в Шкода (единият ми е познат) положиха неимоверни усилия да ме откажат, твърдейки, че конякът на живо изглежда като ла*нян.... В крайна сметка ги послушах и избрах черен с черен таван на черна кола с тъмни джанти [smilie=sarcastic.gif] Колата стана като Дарт Вейдър малко [smilie=sarcastic.gif], но не съжалявам, харесва ми така
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Аз пък взех лава синьо с бял салон (забравих как го наричаха, ама най светлия) и бял таван. Имах някакви колебания заради поддръжката, ама като се замислих … нищо ме ми пречи да го чистя от време ма време.
Коняка и според мен, както и според жена ми, въобще не пасва с лава син. Просто някак като контраст не го възприемам, някак тези два цвята не са един за друг. Ама накрая това пак си е лично мнение. Мога само да кажа, че светлият салон за визия е страхотен. В моите очи изглежда по луксозно някак.
Бмвто си го търсех с всичко друго, но не и черен (бял, коняк, червен), пък накрая точно черен ми се падна. Много си ми харесва, но според мен пак си иска сходна поддръжка. Много хора гледайки черен салон, който е пропит от телесни течности и лъска, го имат за чист (все пак няма петна). На мен това ми вади очите примерно. Та и черния си иска хубаво търкане, поне може би не е толкова често.
За 1000+ км, и почти ежедневно градско, Супърба още е като чисто нов. Разбира се това нищо не е, но мисълта ми е, че не е както ми казваха хората, че след едно сядане с дънки и оставят следи.
Изображение
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Коментарите доказват, че за цвят не се пита.
Имаше в Надежда изложен С3 с лава син и салон коняк и стоеше комбинацията (за мен) много красиво.
НО пък за мен този цвят лава син металик изобщо не ми харесва. Всяка кола е различна и не всеки цвят стои добре на всеки модел.
Например аз до последно мислех да поръчам Кодияка в steel gray. Обаче видях един такъв и изобщо не ми допадна. Установих, че стои по-добре на по-спортни автомобили. Или поне ако поръчвах Sport line. А и тренди цветовете им минава сравнително бързо модата.
И така за мен за С3 и Кодияк цветът е графитено сив. И такова поръчах.
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Всичко е до вкус. Аз винаги съм бил на принципа, стига нещо на мен и жената да ни харесва, другите са ми през лакътя. :D

Изображение

За мен LavaBlue + хромираните елементи + кат стои L&K надписа + сребърните джанти, стои просто страхотно. Където и да я спра, се обръщам с усмивка да ѝ хвърля един поглед (макар и да е доста мръсна). Скоро ще направя първото по-сериозно миене, след като пристигнаха нещата от Detailing BG и ще пиша повече детайли в една от другите теми.
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Благодаря за включванията!

Разбира се, изборът на цветовете са чисто индивидуално усещане. Въпросът ми беше повече ориентирам към "други причини освен визията" за избор на черен салон вместо коняк. За мене Лава син е брутално як и интересен цвят, и е точно това, което искам. Но за салона се чудех. Може би за коняка ще важи една идея повече презумпцията, както при бялото, че се цапа повече. Но това, което всъщност се случва е, че всички салони се цапат еднакво, просто на някои си личи повече :)

Лошото в моята ситуация, че е в ЕТ Пловдив нямат налични автомобили с Коняк и изобщо не можах да видя на живо как изглежда :(

Иначе съм изцяло съгласен с @gbuyukliev, че коняк + лава син е възможно най-доброто комбо. Или поне от това, което мога да видя на снимки...
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

И при мен хората от ЕТ се изреждаха един след друг да казват, колко кофти е коняка и реших черен салон. Малко по-късно видях и двете на живо една до друга. Ако трябва да съм напълно честен пред себе си, трябваше да взема коняка.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”