Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
digitalundgrd написа: 21.01.2020, 19:26:34
ОБАЧЕ, ако караш в града с ниска скорост и леко ръми, чистачките започват да "прескачат" по джама. Самото стъкло сякаш става прекалено "сухо", ако мога така да се изразя
Дейба. Точно заради това реших да намажа стъклото с нещо, за да не ми прескачат чистачките, когато леко ръми и карам бавно. И точно сега в студения период се получава.
Поръчах я тая костенурка. Ще намажа веднъж и ще преценя. Ако не ми хареса - в кофата.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Зависи на каква основа са тия мазила. Керамиката не съм я пробвал на стъкло.
Тези, които аз съм мазал, доколкото четох са на силиконова основа...
Вече мажа с тях само страничните стъкла и панорамния покрив (като имах монте карлото).
tuningmania О, да Панорамата е мнооого хубаво нещо, но само за возещите се на задните седалки, когато температурите са под 15 градуса. Лятото няма щори, няма гявол...Пада ти каската все едно си с кабрио Да не говорим, че климатика много по-бавно смогва сравнено със същата кола без панорама. Тотално я зачерквам тази "екстра", особено след като вече и се доплаща за нея 1000+++лв. Преди си влизаше в Монте Карло оборудването и беше шамар на аванта...
До @digitalundgrd, - Много странно. При мен на "Skoda Superb 2 Face Lift Combi" също е мрежест плат, но лятото не съм усетил да е по-зле, спрямо "Skoda Octavia 1 Combi"-то ми, която няма Небе-Таван
pigoff написа: 17.03.2015, 11:42:05
- След като насапунисате добре хоризонталните панели и стъклата трябва
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СМЕНИТЕ ГЪБАТА след което насапунисвате обилно и вертикалните панели.
Сега се зачетох в началото на темата, и ми стана интересно - защо е толкова важно да се смени гъбата след хоризонталните панели? Какво ще се промени, ако например си разделил колата мислено на предна и задна част, и смениш гъбата след като измиеш предната част?