Повечето колеги са запознати със сагите ми с генерацията-че ми е шумна (субективно за мен).На някои хора не им пречи

Аз,правих гърнета,чуканчета,катове...постигнах МНОООГО задоволителен резултат. Но ми се иска,когато искам да е още по-тиха като оем.
Когато поръчвахме Булхикса,имаше възможност да е от този вариант с клапа - снимката по долу. Клапа има на лявото гърне.

Не поръчахме такава генерация с клапа и заради цената и заради параноята на чичо Ваньо да не му се спънела колата.
Поръчах такава клапа,ще я монтирам др.седмица,която има опция да се управлява по ОБД,чрез медията с режимите на шофиране и чрез педала на газта.Има и опция за контролер за управление с дистанционно,както е на бай Миле Ремуса.Слагам клапата на същата генерация на същото място!
Прекарах инсталацията,разглобяване падна,не става да вземеш захранване от запалката в багажника защото,мерих с мултицета,че контролера има постоянна консумация от 0,02 ампера и аз както не я карам,ще ми изхабява акумулатора.Трябва захранвяне от корав модул през контакт.Взех от бензиновата помпа,тя след 30 сек. след връщане от контакт и се прекратява захранването.
Надявам се вече като си круизвам на магистралата с над 130-140 да съм в пълна тишина. Не мисля.че ще я спъна,остава с права генерация на 76,до крайното гърне на 65.То тя заводски е на 65 генерацията с камерни гърнета. А и на пълна газ като се гоня с някой ,ще съм с отворена ест.
Ще направя клипче със звук,когато я монтирм.