Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от smoke »

mariyan написа: 18.08.2022, 09:42:47 Сложи една капка вода някъде по волана и изчакай 2-3 минути.
Благодаря, ще пробвам с такъв тест.
mariyan написа: 18.08.2022, 09:42:47 Те затова хората са ти казали, че естествената кожа се подхранва също.
Не, те ми казаха, че нямало нужда да се подхранва, даже воланът да бил с естествена кожа, а имало нужда само да се почиства.
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

smoke написа: 18.08.2022, 10:18:35 Не, те ми казаха, че нямало нужда да се подхранва, даже воланът да бил с естествена кожа, а имало нужда само да се почиства.
Да, погрешно съм те разбрал. Но на мен навремето, един тапицер, който ми прави кожен волан на първата ми служебна Шкода, ясно си спомням, че ми каза, че естествената кожа се подхранва. Даже ми каза да използвам за волана обикновен крем за ръце.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Как братята украинци слагат фолио на кола за 200к лв

ИзображениеИзображение
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

mariyan написа: 18.08.2022, 09:42:47 smoke, може да пробваш един лесен тест. Сложи една капка вода някъде по волана и изчакай 2-3 минути. Естествената кожа би трябвало да абсорбира поне част от водата и да остана малко мокро петънце, въпреки че е твърде нов още и обработките му могат да го възпрепятстват това. Ако е изкуствена и 1 час да чакаш капката ще стои там докато се изпари и няма да поеме от водата.
О4, въпросът беше каква е кожата на волана - изкуствена или естествена. През м.август, когато колата беше съвсем нова, пробвах с вода, но тя не попи в кожата на волана. Предполагам, че това беше понеже воланът беше все още много нов и кожата му е била обработена с нещо. Вчера обаче най-накрая намазах волана с препарат за естествена кожа. Препаратът попи в кожата на волана, което би трябвало да значи, че кожата е естествена.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Колеги, дайте предложения за качествена четка за измиване на колата. По метода с двете кофи. Ако имате и линк, направо да поръчам, още по-добре. Обиколих всички възможни магазини и намирам масово в продажба четки директно за шкурене...

Единствено тази ми се струва що годе читава, но изглежда рехав микрофибъра:

https://www.emag.bg/chetka-za-miene-aut ... D39BDYBBM/
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

https://detailingbg.com/produkt-kategor ... roduct_cat

Погледни тук. Хубаво е за долната част на автомобила да се използва втора гъба/ ръкавица. Същонотделна и за гуми/джанти.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Дайте мнение, кой шампоан да купя:

Meguiar's Ultimate Wash & Wax
или
Meguiar's Gold Class Car Wash

Шампоанът ще го ползвам след препарат за предизмиване.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

До сега ползвах Голд клас, наскоро го замених с Ултимейта. Все още не съм го ползвал, но очаквам да е една идея по-добър
Голд клас не е лош,но като цяло Мегиарс е една доста прехвалена и надценена марка.
Определям си като "стават", но нищо повече
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Аз ползвам всичко на марката Gyeon и съм ултра доволен. Нямат до сега слаб продукт!

@Драгомир,

Пробвай Bathe или Bathe +

Аз мия с втория
peshodh

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4

Мнение от peshodh »

digitalundgrd написа: 08.11.2022, 16:22:38 Аз ползвам всичко на марката Gyeon и съм ултра доволен. Нямат до сега слаб продукт!

+1 за Gyeon нямат равни. Само sonax имат по добър quick detailer.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Купих голям микрофибър Chemical Guys за основно измиване, малък микрофибър за джаните(безизвестна марка), малка микрофибърна кърпа за подсушаване на джанти и праговете с калобраните и голяма микрофибърна кърпа на Meguiars. Пробвах ги днес и се представят добре, като на няколко оборота на измиване ги изплаквам в кофа с чиста вода. Голямата микрофибърна кърпа на Meguiars обаче ми остави петна накрая. До сега винаги съм използвам гюдерия за подсушване, но на Октавията не смея.Надявам се да не направят лака на паяжина.

За съжаление все още не откривам никъде качествен микрофибър за основно измиване с дръжка, който е по-удобен за зимния период. Включително и на сайта на detailingbg не се открива такъв.

Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

fryeruk написа: 08.11.2022, 18:10:57 Надявам се да не направят лака на паяжина.
Неизбежно е,ако нямаш керамика,с каквото и да подсушаваш ще се пайженоса [smilie=sarcastic.gif]
Venduzata

Шкода Новак

Мнение от Venduzata »

Привет на всички!
Имам следното питане. В очакване съм да получа нов супърб в разгара на зимата,но тъй като не разполагам с гараж и това ще е първата ми нова кола за която ще се грижа,питането ми е ,как премахвате снегът от колата без да нараните лак/боя?
Четка/метла не е опция. Бях много ентусиазиран за керамично покритие,но предвид това,че колата ще е обект на врати от съседни коли,сняг,дъжд и т.н. започнах да се разколебавам.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Е, то, точно керамиката би я спасила временно от тези съседските врати. Обмисли го. Иначе може да си вземеш духалка за листа - не се шегувам. Маха снега. А ако е сух сняг - колата направо изглежда като излязла от гараж. Ако имаш замръзнали участъци под снега - на дали ще хванеш сешоара от вкъщи обаче [smilie=sarcastic.gif]
Палиш и като загрее купето - ще се разтопи.
Като стане клинч, моята я паля (дизел е) и с допълнителния нагревател на въздуха, за около 10 минути е обърнала въздуха в купето и джамовете са сухи и без лед. Излизам и сядам в приятно топла кола и директно потеглям.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Venduzata написа: 11.11.2022, 23:54:56 керамично покритие,но предвид това,че колата ще е обект на врати от съседни коли,сняг,дъжд
По добре я фолирай.
Керамиката е за коли,които седят в шоурума [smilie=sarcastic.gif] ,не че не пази ама от врати по-добре фолио.
Venduzata написа: 11.11.2022, 23:54:56 Четка/метла не е опция
Няма друга опция,освен ако не чистиш само стъклата и да излизаш като танкист на пътя [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”