Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
smoke написа: 18.08.2022, 10:18:35
Не, те ми казаха, че нямало нужда да се подхранва, даже воланът да бил с естествена кожа, а имало нужда само да се почиства.
Да, погрешно съм те разбрал. Но на мен навремето, един тапицер, който ми прави кожен волан на първата ми служебна Шкода, ясно си спомням, че ми каза, че естествената кожа се подхранва. Даже ми каза да използвам за волана обикновен крем за ръце.
mariyan написа: 18.08.2022, 09:42:47
smoke, може да пробваш един лесен тест. Сложи една капка вода някъде по волана и изчакай 2-3 минути. Естествената кожа би трябвало да абсорбира поне част от водата и да остана малко мокро петънце, въпреки че е твърде нов още и обработките му могат да го възпрепятстват това. Ако е изкуствена и 1 час да чакаш капката ще стои там докато се изпари и няма да поеме от водата.
О4, въпросът беше каква е кожата на волана - изкуствена или естествена. През м.август, когато колата беше съвсем нова, пробвах с вода, но тя не попи в кожата на волана. Предполагам, че това беше понеже воланът беше все още много нов и кожата му е била обработена с нещо. Вчера обаче най-накрая намазах волана с препарат за естествена кожа. Препаратът попи в кожата на волана, което би трябвало да значи, че кожата е естествена.
Колеги, дайте предложения за качествена четка за измиване на колата. По метода с двете кофи. Ако имате и линк, направо да поръчам, още по-добре. Обиколих всички възможни магазини и намирам масово в продажба четки директно за шкурене...
Единствено тази ми се струва що годе читава, но изглежда рехав микрофибъра:
До сега ползвах Голд клас, наскоро го замених с Ултимейта. Все още не съм го ползвал, но очаквам да е една идея по-добър
Голд клас не е лош,но като цяло Мегиарс е една доста прехвалена и надценена марка.
Определям си като "стават", но нищо повече
Купих голям микрофибър Chemical Guys за основно измиване, малък микрофибър за джаните(безизвестна марка), малка микрофибърна кърпа за подсушаване на джанти и праговете с калобраните и голяма микрофибърна кърпа на Meguiars. Пробвах ги днес и се представят добре, като на няколко оборота на измиване ги изплаквам в кофа с чиста вода. Голямата микрофибърна кърпа на Meguiars обаче ми остави петна накрая. До сега винаги съм използвам гюдерия за подсушване, но на Октавията не смея.Надявам се да не направят лака на паяжина.
За съжаление все още не откривам никъде качествен микрофибър за основно измиване с дръжка, който е по-удобен за зимния период. Включително и на сайта на detailingbg не се открива такъв.
Привет на всички!
Имам следното питане. В очакване съм да получа нов супърб в разгара на зимата,но тъй като не разполагам с гараж и това ще е първата ми нова кола за която ще се грижа,питането ми е ,как премахвате снегът от колата без да нараните лак/боя?
Четка/метла не е опция. Бях много ентусиазиран за керамично покритие,но предвид това,че колата ще е обект на врати от съседни коли,сняг,дъжд и т.н. започнах да се разколебавам.
Е, то, точно керамиката би я спасила временно от тези съседските врати. Обмисли го. Иначе може да си вземеш духалка за листа - не се шегувам. Маха снега. А ако е сух сняг - колата направо изглежда като излязла от гараж. Ако имаш замръзнали участъци под снега - на дали ще хванеш сешоара от вкъщи обаче
Палиш и като загрее купето - ще се разтопи.
Като стане клинч, моята я паля (дизел е) и с допълнителния нагревател на въздуха, за около 10 минути е обърнала въздуха в купето и джамовете са сухи и без лед. Излизам и сядам в приятно топла кола и директно потеглям.