Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Зимните ще са 215/55/17, като марка - каквото ми предложат агентите.
Обаче ми е влязла една муха в главата - за летни да скоча на едни 19-ки 235/40/19 че има и едни джанти в продавалника…
Гледам тука някои колеги карат 19-ки, та въпроса ми е как се отразява това на джанти/комфорт/окачване, имайки предвид състоянието на нашата пътна мрежа....
linksys написа: 02.10.2018, 14:46:14
Зимните ще са 215/55/17, като марка - каквото ми предложат агентите.
Обаче ми е влязла една муха в главата - за летни да скоча на едни 19-ки 235/40/19 че има и едни джанти в продавалника…
Гледам тука някои колеги карат 19-ки, та въпроса ми е как се отразява това на джанти/комфорт/окачване, имайки предвид състоянието на нашата пътна мрежа....
Помисли си за 225/55/17 - Aз такива взех днес...една идея по-висока и по-балонеста гума е. Ще имаш повече комфорт и ще е малко по-стабилна (215 с/у 225)
SimichOil написа: 02.10.2018, 14:52:02
Помисли си за 225/55/17 - Aз такива взех днес...една идея по-висока и по-балонеста гума е. Ще имаш повече комфорт и ще е малко по-стабилна (215 с/у 225)
Гледам, че калкулатора ги дава в нормите за отклонение. Обаче аз за летни говоря.
Според вас ако препоръчителния размер е 235/45/17 (както и 205/55/16 и 215/50/16) може ли да се мине към 225/50/17. По калкулаторите го дават, че е ок. Ама все пак, ако някой кара с този размер да каже как е. За на лято го обмислям. Джантата е 7,5j - заводска. Идеята е да увелича малко балона на гумата, че пасат-а вози по-твърдо от Шкодата и трябва да мисля нещо в насока повече комфорт.
intense, Като цяло за изминалата зима съм доволен от тях(фулдата).При по дълбок сняг,не съм закъсвал.Иначе са тихи и държат на мокро и сухо.При рязък завой(малко по остър) обаче малко поизтърват,в смисъл усеща се че губи сцепление.Не съм на 100% сигурен с тази гума Взех я,поради простата причина,че е средна хубост и зимата не пътувам много(да не кажа хич) извън града с личната кола.
Nikolay Georgiev написа: 30.08.2018, 11:24:22
За идващата зима ще трябва да взема зимни гуми.
Естествено на първо място се сетих за Континентал ТС860.
После се оказа, че ще ми трябват зимни и за Румстъра...
Това ме накара да преразгледам първоначалното си намерение, и докато си ровех из сайтовете попаднах на новия модел на Барум - Поларис5.
В британските сайтове още няма ревюта, но намерих на руски: https://shina.guide/reviews/barum-polaris-5/
Доколкото знам Барум е подразделение на Континентал...
Ако някой има мнение, моля да сподели.
По всичко личи, че аз после ще споделям впечатления от този модел на Барум (поларис 5)...
От ЕТ, вчера. За Октавията - 205/55/16 (Дот 3418, made in Germany) - 100лв/бр и за Румстъра - 185/60/15 (Дот 3318, made in Portugal) - 77лв/бр. (от зимната им кампания).
И така, готови сме за монтаж за зимния сезон:
Zimni gumi 1 - Copy.jpg
Zimni gumi 2 - Copy.jpg
Zimni gumi 3 - Copy.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Като гледам почти всички са готови за зимата,а при мен не са пристигнали още гумите.Ужас
DUNLOP WINTER SPORT 5 и трябва да пристигнат към 10-15 ноември.Дано да няма навалица по гумаджийниците в Бургас.