Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
И моята днес беше изцяло суха. Мини я с една шкурка да падне всико и цвят и "намазано"
.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Оооок разбирам на къде биете
Аз по-скоро смятах, че химията с която мажа колата ми прави този "проблем", но явно не по-малко виновен е цвета и може би това, че колата е на всички стъкла с това филио, което лятото държи 'ладно (явно зимата още повече)
Така другите коли малко или много се загряват повече и излъчват повече топлина от "оранджадата"...
Иначе сигурно се питате къв му е проблема на тоя идиот с тоя конденз аххаха
Проблемът е, че заради него колата по-дълго от 12 часа не мога да я "задържа" поне на вид чиста. В София с този чист въздух дори след няколко часа е със слой фин прах, но хубавото е че не си личи на моя цвят толкова. ОБАЧЕ оставям я да нощува и хоп на сутринта цялата във вода. Тръгваш да караш и по колата започват да текат "кални рекички" или пък, ако не я караш то водата от конденза вдига слоя с прахоляка и после засъхва и става като шаркава![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Аз по-скоро смятах, че химията с която мажа колата ми прави този "проблем", но явно не по-малко виновен е цвета и може би това, че колата е на всички стъкла с това филио, което лятото държи 'ладно (явно зимата още повече)
Така другите коли малко или много се загряват повече и излъчват повече топлина от "оранджадата"...
Иначе сигурно се питате къв му е проблема на тоя идиот с тоя конденз аххаха
Проблемът е, че заради него колата по-дълго от 12 часа не мога да я "задържа" поне на вид чиста. В София с този чист въздух дори след няколко часа е със слой фин прах, но хубавото е че не си личи на моя цвят толкова. ОБАЧЕ оставям я да нощува и хоп на сутринта цялата във вода. Тръгваш да караш и по колата започват да текат "кални рекички" или пък, ако не я караш то водата от конденза вдига слоя с прахоляка и после засъхва и става като шаркава
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
аз не бия на никъде.Просто ще е интересно дали другите светли коли са така.Вечер всички ли са мокри или само твоята?Стана ми интересно обаче....
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Вечер нз... Около мен са само тъмни цветове като се замисля
Ще дебна, че май има само един кадилак сребрист.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Колкото по-хидрофобно е покритието (т.е. колкото по-неполепващо е, а ти имаш керамика, вероятно използваш и вакса или шампоан с вакса), толкова на по-едри капки се събира върху него водата. И обратно - когато няма такова хидрофобно покритие, водата се разстила на тънък слой и по-лесно се изпарява и изсъхва. Затова според мен при теб остава вода и скреж - защото капките вода замръзват и остават, докато на другите коли по-бързо се разкарват, тъй като водата там е разстлана на по-тънък слой.digitalundgrd написа: 04.01.2023, 12:58:32 Аз по-скоро смятах, че химията с която мажа колата ми прави този "проблем", но явно не по-малко виновен е цвета и може би това, че колата е на всички стъкла с това филио, което лятото държи 'ладно (явно зимата още повече)
-
optimax
digitalundgrd, а пък ако го мислиш много....шкурка 60-ка и махаш покритието ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
optimax
digitalundgrd, има ли развитие с потната французойка?
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Не...
Бяха свършилЕ шкурките в железарията ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Rangel
Знаеш кво продавам… кажи ми само колко едра я искаш
. Толкова услуги си ми свършил, това е най-малкото, което мога да направя за теб
.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
-
optimax
digitalundgrd, моята теория е следната.Вечер всички са еднакво мокри.Покаже ли се слънце и тъмните се нагряват по-бързо и изсъхват преди оранжадата.Отделно имаш модерно фоЛю и предполагам я държи по-дълго хладна,оттам и конденза остава по-дълго.Може пък и да бъркам нещо.
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Някой ползва ли автопрахосмукачка? Чистя редовно колата с домашната, но искам да си купя и мобилна да стои в багажника.Като се тръгне на море особено с този пясък навсякъде, планина и т.н И все пак искам да има всмукателна мощност. Гледам Xiaomi 70mai модела или взех да се чудя за Parkside от Лидл ( не ги пускат много често).

- Rangel
Интересно, обърнах целия LIDL.de и не намерих такава. Почти 700 продукта PARKSIDE има, но няма прахосмукачката.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @fryeruk - Аз сглупих с една много хвалена, "Black And Decker", най-топ модела (не го помня наизуст). 10 пъти по-зле от най-евтината на 220V.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.