Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

chess11, нищо не разбираш! Чети тук : https://www.dnes.bg/pr/2022/09/29/zasht ... ola.545213
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
chess11

Шкода Новак

Мнение от chess11 »

Пълен смях, реклама като на кварталната бакалия...
Аватар
nikito0o

Шкода Новак

Гараж: Skoda KAROQ 1.5 TSI 7DSG

Мнение от nikito0o »

chess11 написа: 01.10.2022, 12:45:18 Непремислено управление от волана, напр.звъни ти телефона и можеш да вдигнеш само от централния дисплей, от волана не може;
Може да вдигнеш от волана,като натиснеш десния скрол😉
KAROQ Business 1.5 TSI ACT 150hp 7 DSG
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

chess11 написа: 01.10.2022, 12:45:18 Чисто нов Карок бензин 4х4, поръчан и взет от Еуратек в средата на 2021г. Супер топ-изпълнение, много екстри и т.н.

Ами... с 2 думи - дървена соц-изработка за неоправдано много пари. Ето малка част от детайлите:
- Остаряла интериорна визия със странни заобляния;
- Некачествена, тънка и лесио мачкаща се тапицерия на седалките;
- Недобри уплътнения на вратите, влиза мръсотия, пръст и кал в междинните фуги, има и други подобни оплаквания във форума;
- Лошо напасване на вратите и непроверена аеродинамика и аероакустика - силен свистящ звук и завихряне като от отворен прозорец още при 90 км/ч, над 120 км/ч става почти нетърпимо;
- Лошо изпълнение на боядисването, цветът стои неестествено, неравномерно и "евтино";
- Лаг на клаксона - натискаш и звукът се чува със закъснение;
- Твърда и некомфортна возия, особено отзад. Дори режим КОМФОРТ не помага;
- Непремислено управление от волана, напр.звъни ти телефона и можеш да вдигнеш само от централния дисплей, от волана не може;
- Недобра настройка на късите светлини - бият прекалено надолу, не се вижда добре и не могат да се регулират, щото били "автоматични";
- Недобра динамика и ускорение, усещане за "спънатост", независимо от режим, настройки и т.н.;
- Като цяло - придобива се впечатление за евтино соц-возило, непретенциозен интериор и материали, ръбест екстериор. Абе Шкода, каквото и да си говорим.

Дано съм бил полезен на някой, който се чуди. Че то всеки като си хвали стоката и нищо лошо не казва, файда много няма...
Само не разбрах защо си го купил, като не ти харесва интериорно, екстериорно и като возия, а и много зависи с какво сравняваме, защото аз лично като купувах много гледах, но не намерих по-добро съотношение цена-екстри-качество. Иначе и аз се дразня на много неща, но като тегля чертата, позитивите надхвърлят дразнещите детайли.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Оплакванията на chess11 не че не са верни, но трябва да сме наясно че всички коли в този клас (а и не само) са така.
От 2004-та карам нови служебни коли в средния (да кажем) клас.
Няколко поколения Корола (2004, 2008, 2014), последно Рено Меган 2019.
Всички вътре са пластмасови, ама много.
Королата като особено поколението 2014-та, пластмасата е ... ужас, предните поколения бяха по-добре.
Като вдигнеш 120, проверяваш дали са затворени прозорците защото буквално усешаш течение, а пък шуми така че направо след 2 часа те боли главата и т.н. и т.н.
Просто такива са колите в последно време в този среден клас.
Така че Карока си е просто на нивото на другите, на мен при теста ми хареса как вози, но това е субективно, за мен беше ОК.
Дали, може по-добре? Може разбира се, но парите са други :)
Дали, може по-стара но по-висок клас кола да е по-добра по изброените критерии - може разбира се.
Тук вече си е твой избор дали искаш стара, по-комфотна кола но с рисковете на проблеми, подръжка и т.н. или искаш нова и (надяваш се поне) по-здрава и безпроблемна кола.

Взимаш едно БМВ на старо, не много 5-7 години, и виждаш за какво става дума като подръжка и ремонти :)

Избора е твой :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Новите Шкоди всичките не позволяват да се кара с отворени прозорци и висока скорост. Вътре става тотален ужас. Старите О1 не бяха така, при О2 започна леко тоя процес, но сега са достигнали висота в звуците, никакъв шанс да си открехнеш прозореца при 120, камо ли да го отвориш.

Нещо повече малоумника зад таблото на колата ти препоръчва да си затвориш прозорците, за да пестиш гориво. [smilie=fool.gif]
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Няма да се учудя това да е направено целенасочено покрай 'еко стандартите' налагани в последните години.
Преди да си изключа 'Eco typs' ми се случваше да ми казва да вдигна прозореца, защото климатика работел. Или че при 60 не е ОК да карам с отворен прозорец.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами не мисля, че е търсен ефект. По - скоро сега презумират, че прозорците ще са затворени, което им позволява да поспестят в аеродинамичния тунел.
Бееееее.....
chess11

Шкода Новак

Мнение от chess11 »

tahumbata написа: 11.10.2022, 21:08:53 Само не разбрах защо си го купил, като не ти харесва интериорно, екстериорно и като возия, а и много зависи с какво сравняваме, защото аз лично като купувах много гледах, но не намерих по-добро съотношение цена-екстри-качество. Иначе и аз се дразня на много неща, но като тегля чертата, позитивите надхвърлят дразнещите детайли.
Фирмена...
nikito0o написа: 08.10.2022, 11:17:20 Може да вдигнеш от волана,като натиснеш десния скрол😉
Тцъ, не става, при получаване на обаждане натискането на десния скрол отваря меню и не вдига нищо.
chess11

Шкода Новак

Мнение от chess11 »

Нямам каквито и да било предубеждения, просто споделих конкретни недобри неща, които поне за мен недопустимо присъстват в топ-версия на среден клас автомобил.
Ако съм помогнал на някой - ОК, ако не - здраве да има. В крайна сметка всеки сам си "преценя", както се казва на чист книжовен български език.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

chess11 написа: 12.10.2022, 19:02:11Фирмена...
Еми стигнал си до извода че не винаги е вярна народната приказка, че най-хубата кола е служебната :) :)

И аз така :) след доста служебни коли в които ме дразнеха много неща, въпреки че бяха нови, си купих кола на старо, не че беше чак висок клас (не немски "премиум"), но имаше кожен салон, акустични стъкла, над 200к.с. и т.н.
Да, много комфортна, много върви, но пък в един момент реших че по-добре да я продам и да взема нова за която да не се притеснявам дали ще стигна където съм тръгнал.
Не че ме оставяла на пътя, но след едни години и км почнаха да излизат често проблемчета.
Та така, мисълта ми е че си има плюсове и минуси, и единия и другия подход, аз минах и през двата, и в момента си чакам Карок-а, вместо да взема пак на старо по-луксозна кола.
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Колата вече не е в гаранция, но е на оперативен лизинг, т.е. за мен е в гаранция

1. Внезапна загуба на мощност
2. 106 000
3. 42 месеца
4. Автомобилът беше откаран на собствен ход до сервиза в Дружба
5. Диагноза - турбо за смяна. Автомобилът престоя в сервиза точно 45 дни. Според мен част от забавянето се дължи на лизинговата компания. Не знам колко е струвал ремонта. Взех я със "сменено турбо и регулиране на геометрията му"
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Sev, като чета и мен ме хваща яд за случващото се с колата! Желая ти оттук нататък само рутинни обслужвания да правиш!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Март 2024 я връщам и това е:)
Следващата дано е на късмет
Аватар
Sheyretov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG

Мнение от Sheyretov »

Да напиша и аз моите впечатления от моя Карок 2.0 TDI 4x4 Edition (вече на 50к км.):
Moже би единствения дефект, който съм имал беше едно дрънчане в двигателния отсег като от незакрепена ламарина. Имаше си го от деня на покупката още. Преди няколко дни бях за обслужване, оплаках се на механика и вече не се чува. Не вярвам да е съвпадение.

Другите две неща които адски ме дразнят:
1. Автоматичните чистачки са адски неадекватни. Имат си тяхно мнение кога да работят и кога не и постоянно трябва да ги цъкам. Преди с неавтоматичните се занимавах по-малко.
2. Автоматичните фарове изключват много късно и заслепявам насрещните. Понякога изобщо не забелязват габаритите на движещите се в моята посока. И като цъкна на къси трябва пак да ги включа след това, поне щеше да е по-удобно да се включваха автоматично след това.

Има и едно скърцане отзад в дясно, което всякаш е от пластмасите зад седалката. Все едно на баща ми 20 годишния ситроен карам.

Но като цяло съм доволен от колата.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”