Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
-
chess11
Пълен смях, реклама като на кварталната бакалия...
- nikito0o
- Гараж: Skoda KAROQ 1.5 TSI 7DSG
Може да вдигнеш от волана,като натиснеш десния скролchess11 написа: 01.10.2022, 12:45:18 Непремислено управление от волана, напр.звъни ти телефона и можеш да вдигнеш само от централния дисплей, от волана не може;
KAROQ Business 1.5 TSI ACT 150hp 7 DSG
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Само не разбрах защо си го купил, като не ти харесва интериорно, екстериорно и като возия, а и много зависи с какво сравняваме, защото аз лично като купувах много гледах, но не намерих по-добро съотношение цена-екстри-качество. Иначе и аз се дразня на много неща, но като тегля чертата, позитивите надхвърлят дразнещите детайли.chess11 написа: 01.10.2022, 12:45:18 Чисто нов Карок бензин 4х4, поръчан и взет от Еуратек в средата на 2021г. Супер топ-изпълнение, много екстри и т.н.
Ами... с 2 думи - дървена соц-изработка за неоправдано много пари. Ето малка част от детайлите:
- Остаряла интериорна визия със странни заобляния;
- Некачествена, тънка и лесио мачкаща се тапицерия на седалките;
- Недобри уплътнения на вратите, влиза мръсотия, пръст и кал в междинните фуги, има и други подобни оплаквания във форума;
- Лошо напасване на вратите и непроверена аеродинамика и аероакустика - силен свистящ звук и завихряне като от отворен прозорец още при 90 км/ч, над 120 км/ч става почти нетърпимо;
- Лошо изпълнение на боядисването, цветът стои неестествено, неравномерно и "евтино";
- Лаг на клаксона - натискаш и звукът се чува със закъснение;
- Твърда и некомфортна возия, особено отзад. Дори режим КОМФОРТ не помага;
- Непремислено управление от волана, напр.звъни ти телефона и можеш да вдигнеш само от централния дисплей, от волана не може;
- Недобра настройка на късите светлини - бият прекалено надолу, не се вижда добре и не могат да се регулират, щото били "автоматични";
- Недобра динамика и ускорение, усещане за "спънатост", независимо от режим, настройки и т.н.;
- Като цяло - придобива се впечатление за евтино соц-возило, непретенциозен интериор и материали, ръбест екстериор. Абе Шкода, каквото и да си говорим.
Дано съм бил полезен на някой, който се чуди. Че то всеки като си хвали стоката и нищо лошо не казва, файда много няма...
-
m_yanev
- Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG
Оплакванията на chess11 не че не са верни, но трябва да сме наясно че всички коли в този клас (а и не само) са така.
От 2004-та карам нови служебни коли в средния (да кажем) клас.
Няколко поколения Корола (2004, 2008, 2014), последно Рено Меган 2019.
Всички вътре са пластмасови, ама много.
Королата като особено поколението 2014-та, пластмасата е ... ужас, предните поколения бяха по-добре.
Като вдигнеш 120, проверяваш дали са затворени прозорците защото буквално усешаш течение, а пък шуми така че направо след 2 часа те боли главата и т.н. и т.н.
Просто такива са колите в последно време в този среден клас.
Така че Карока си е просто на нивото на другите, на мен при теста ми хареса как вози, но това е субективно, за мен беше ОК.
Дали, може по-добре? Може разбира се, но парите са други
Дали, може по-стара но по-висок клас кола да е по-добра по изброените критерии - може разбира се.
Тук вече си е твой избор дали искаш стара, по-комфотна кола но с рисковете на проблеми, подръжка и т.н. или искаш нова и (надяваш се поне) по-здрава и безпроблемна кола.
Взимаш едно БМВ на старо, не много 5-7 години, и виждаш за какво става дума като подръжка и ремонти
Избора е твой
От 2004-та карам нови служебни коли в средния (да кажем) клас.
Няколко поколения Корола (2004, 2008, 2014), последно Рено Меган 2019.
Всички вътре са пластмасови, ама много.
Королата като особено поколението 2014-та, пластмасата е ... ужас, предните поколения бяха по-добре.
Като вдигнеш 120, проверяваш дали са затворени прозорците защото буквално усешаш течение, а пък шуми така че направо след 2 часа те боли главата и т.н. и т.н.
Просто такива са колите в последно време в този среден клас.
Така че Карока си е просто на нивото на другите, на мен при теста ми хареса как вози, но това е субективно, за мен беше ОК.
Дали, може по-добре? Може разбира се, но парите са други
Дали, може по-стара но по-висок клас кола да е по-добра по изброените критерии - може разбира се.
Тук вече си е твой избор дали искаш стара, по-комфотна кола но с рисковете на проблеми, подръжка и т.н. или искаш нова и (надяваш се поне) по-здрава и безпроблемна кола.
Взимаш едно БМВ на старо, не много 5-7 години, и виждаш за какво става дума като подръжка и ремонти
Избора е твой
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Новите Шкоди всичките не позволяват да се кара с отворени прозорци и висока скорост. Вътре става тотален ужас. Старите О1 не бяха така, при О2 започна леко тоя процес, но сега са достигнали висота в звуците, никакъв шанс да си открехнеш прозореца при 120, камо ли да го отвориш.
Нещо повече малоумника зад таблото на колата ти препоръчва да си затвориш прозорците, за да пестиш гориво.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Нещо повече малоумника зад таблото на колата ти препоръчва да си затвориш прозорците, за да пестиш гориво.
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Няма да се учудя това да е направено целенасочено покрай 'еко стандартите' налагани в последните години.
Преди да си изключа 'Eco typs' ми се случваше да ми казва да вдигна прозореца, защото климатика работел. Или че при 60 не е ОК да карам с отворен прозорец.
Преди да си изключа 'Eco typs' ми се случваше да ми казва да вдигна прозореца, защото климатика работел. Или че при 60 не е ОК да карам с отворен прозорец.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ами не мисля, че е търсен ефект. По - скоро сега презумират, че прозорците ще са затворени, което им позволява да поспестят в аеродинамичния тунел.
Бееееее.....
-
chess11
Фирмена...tahumbata написа: 11.10.2022, 21:08:53 Само не разбрах защо си го купил, като не ти харесва интериорно, екстериорно и като возия, а и много зависи с какво сравняваме, защото аз лично като купувах много гледах, но не намерих по-добро съотношение цена-екстри-качество. Иначе и аз се дразня на много неща, но като тегля чертата, позитивите надхвърлят дразнещите детайли.
Тцъ, не става, при получаване на обаждане натискането на десния скрол отваря меню и не вдига нищо.
-
chess11
Нямам каквито и да било предубеждения, просто споделих конкретни недобри неща, които поне за мен недопустимо присъстват в топ-версия на среден клас автомобил.
Ако съм помогнал на някой - ОК, ако не - здраве да има. В крайна сметка всеки сам си "преценя", както се казва на чист книжовен български език.
Ако съм помогнал на някой - ОК, ако не - здраве да има. В крайна сметка всеки сам си "преценя", както се казва на чист книжовен български език.
-
m_yanev
- Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG
Еми стигнал си до извода че не винаги е вярна народната приказка, че най-хубата кола е служебната
И аз така
Да, много комфортна, много върви, но пък в един момент реших че по-добре да я продам и да взема нова за която да не се притеснявам дали ще стигна където съм тръгнал.
Не че ме оставяла на пътя, но след едни години и км почнаха да излизат често проблемчета.
Та така, мисълта ми е че си има плюсове и минуси, и единия и другия подход, аз минах и през двата, и в момента си чакам Карок-а, вместо да взема пак на старо по-луксозна кола.
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Колата вече не е в гаранция, но е на оперативен лизинг, т.е. за мен е в гаранция
1. Внезапна загуба на мощност
2. 106 000
3. 42 месеца
4. Автомобилът беше откаран на собствен ход до сервиза в Дружба
5. Диагноза - турбо за смяна. Автомобилът престоя в сервиза точно 45 дни. Според мен част от забавянето се дължи на лизинговата компания. Не знам колко е струвал ремонта. Взех я със "сменено турбо и регулиране на геометрията му"
1. Внезапна загуба на мощност
2. 106 000
3. 42 месеца
4. Автомобилът беше откаран на собствен ход до сервиза в Дружба
5. Диагноза - турбо за смяна. Автомобилът престоя в сервиза точно 45 дни. Според мен част от забавянето се дължи на лизинговата компания. Не знам колко е струвал ремонта. Взех я със "сменено турбо и регулиране на геометрията му"
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Sev, като чета и мен ме хваща яд за случващото се с колата! Желая ти оттук нататък само рутинни обслужвания да правиш!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Март 2024 я връщам и това е:)
Следващата дано е на късмет
Следващата дано е на късмет
- Sheyretov
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG
Да напиша и аз моите впечатления от моя Карок 2.0 TDI 4x4 Edition (вече на 50к км.):
Moже би единствения дефект, който съм имал беше едно дрънчане в двигателния отсег като от незакрепена ламарина. Имаше си го от деня на покупката още. Преди няколко дни бях за обслужване, оплаках се на механика и вече не се чува. Не вярвам да е съвпадение.
Другите две неща които адски ме дразнят:
1. Автоматичните чистачки са адски неадекватни. Имат си тяхно мнение кога да работят и кога не и постоянно трябва да ги цъкам. Преди с неавтоматичните се занимавах по-малко.
2. Автоматичните фарове изключват много късно и заслепявам насрещните. Понякога изобщо не забелязват габаритите на движещите се в моята посока. И като цъкна на къси трябва пак да ги включа след това, поне щеше да е по-удобно да се включваха автоматично след това.
Има и едно скърцане отзад в дясно, което всякаш е от пластмасите зад седалката. Все едно на баща ми 20 годишния ситроен карам.
Но като цяло съм доволен от колата.
Moже би единствения дефект, който съм имал беше едно дрънчане в двигателния отсег като от незакрепена ламарина. Имаше си го от деня на покупката още. Преди няколко дни бях за обслужване, оплаках се на механика и вече не се чува. Не вярвам да е съвпадение.
Другите две неща които адски ме дразнят:
1. Автоматичните чистачки са адски неадекватни. Имат си тяхно мнение кога да работят и кога не и постоянно трябва да ги цъкам. Преди с неавтоматичните се занимавах по-малко.
2. Автоматичните фарове изключват много късно и заслепявам насрещните. Понякога изобщо не забелязват габаритите на движещите се в моята посока. И като цъкна на къси трябва пак да ги включа след това, поне щеше да е по-удобно да се включваха автоматично след това.
Има и едно скърцане отзад в дясно, което всякаш е от пластмасите зад седалката. Все едно на баща ми 20 годишния ситроен карам.
Но като цяло съм доволен от колата.