Благодаря.tuningmania написа: 16.05.2022, 08:09:53 До @Kal4o77 - На мен ми го направиха, Колега. Обади се на тази Фирма: Натисни Точно Тук, търси Димитър, кажи му какъв е Автомобила и какво искаш да можеш да включваш/изключваш и ТОЙ ще ТИ обясни вариантите.
Още един хипопотам в клуба ;) :)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Kal4o77
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Здравейте колеги, не съм се включвал в темата от доста време.....в крайна сметка, след малко повече от 2г. вярна служба се разделих със Супърба. По-интересното е, че си харесах кола от търговеца, от който го купих преди 2,5 години и направихме бартер, така че колата в момента се продава, ако случайно някой има интерес, слагам линк в поста. Отделно в края на септември поръчах нов Супърб от ЕТ, пак Л§К, 2.0 ТСИ, 190 к.с. и сега се зареждам с търпение да го дочакам. Според търговеца, датата на производство е 50та седмица на 2023, така че се надявам в началото на годината да пристигне
Линк към обявата на стария Супърб:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3390434989
Линк към обявата на стария Супърб:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3390434989
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Този търговец ми е направил впечатление, че продава автомобили в доста добро визуално състояние. Сподели каква е новата кола, докато чакаш Суперб-а. Защо заложи на кола без 4х4 този път при избора на новата?
- skertin
Ами взех един Хюндай Кона, 2019, хибрид, с който в момента се движим. Идеята е Коната да се кара основно градско, а Супърбът извънградско. Основната причина да заложа на кола без 4Х4 е финансова. Реално 190 коньовият мотор не се предлага с 4Х4, а големият бензин ми идваше вече доста скъп. В крайна сметка реших да направя компромис. А и като цяло се усещам, че в последните години започнах да карам по-бавно (не че преди това съм летял) и прецених, че малкият бензин ще ми свърши работа, особено след като му направих тест драйв и установих, че си върви прилично. Иначе кореецът ми прави доста добро впечатление, особено с този хибрид, който ми дава разход 5, аз такъв разход не съм виждал в последните 4г и чак се шокирах малко ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
За мен малкия бензин е 150к.с. но рзбирам на къде биеш. Звучи като да си направил разумен избор. Успех с Кона-та и дано чакането на новата кола не е дълго. Кажи за търговеца 2 думи, хубави ли са му колите наистина или го докарва от снимки и козметика?
- skertin
Е да, вярно, че малкият реално е 150 ама аз този мотор за Супърб не го броя за жив
Просто според мен е прекалено малък
Иначе относно търговеца, какво да ти кажа, не съм виждал всичките му коли, за да имам някаква по-обща представа, защото и двете, които съм купил от него си ги караше той и аз реално така и не съм ходил до автокъщата, аз съм ги гледал на личния му адрес. Като цяло е коректен, но ми се струва, че не е много наясно какво продава. Примерно за Коната, беше споменал, че има екстри, които колата реално няма, също Коната е била удряна, нещо, което той реално сподели с мен преди да я купя, но ми се струва, че не ми каза, цялата истина и ми представи удара като безобиден, а той не е, след като ми се наложи да сменя дори задните колани, които имаха проблеми....Може би е по-коректен от голяма част от търговците и не е чак такъв шанаджия, но си го има това търговското в него, с което се опитва да те омае. Имам колега, чиято сестра също купи кола от него и доколкото знам си я карат и са доволни, така че със сиг можеш да попаднеш на добра кола, но пак трябва да си се оглеждат детайлно нещата 
- stanley
- Обратна връзка:
Ясно, класик! Може би малко над средното ниво измамници.
- skertin
Както и да е, поне знам, как съм поддържал Супърба, така че ако някой има интерес, колата си заслужава
Имайки предвид, че наближава зимният сезон и като гледам ще се наложи да купувам два комплекта гуми (един за Коната и един за Супърба, който ще дойде с летни) се чудя на какви да се спра. Понеже ще се купуват 2 комплекта, както споменах, съм изключил най-високият клас и се целя към средния. Колебая се между тези https://medina-med.com/guma/0-01-02-0-0 ... ed-grip-5/ и тези https://primex-bg.com/235-45r18-98v-g-f ... xl-tl.html. Та вие какво бихте ме посъветвали?
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
От тези две обяви бих избрал Semperit-а.
А защо не се свържеш с форумния маслар @ЦецоNOL? Аз от него взех зимни Maxxis и съм много доволен както от гумите, така и от цената, която ми направи.
- skertin
Хм, Maxxis, тези пък не ги бях чувал досега, ами ще го преслушам Цецо да видим какво може да ми предложи. Чие производство са и за тези ли става въпрос? - https://www.margel.info/bg/avtomobilni- ... -6062.html Защото и аз ползвам някакви отстъпки и мисля, че мога да ги взема на 211 лв гумата.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Бих те посъветвал да отложиш купуването на зимни гуми за новия Superb до другата година. Колата ти ще се произведе около Нова година, ще дойде сигурно в началото на януари, ще я вземеш сигурно в средата на януари. Няма да се хвърлиш да я караш в лошо време. Имаш друга кола за в града и за лошото време. За какво са ти зимни гуми за новия Superb сега - за има-няма 2 месеца до пролетта? Само ще стоят и стареят 1 година.
- skertin
Има резон в това, но ще преценя допълнително в зависимост от това кога ще пристигне колата и какво е времето, защото след като дойде със сигурност ще имам голям мерак да я подкарам и ако времето не е ок, задължително ще ми трябват зимни гуми, независимо, че може да е само за месец, два. А и освен това често се качвам по Боровец, където си има сняг.smoke написа: 11.10.2023, 12:51:55 Бих те посъветвал да отложиш купуването на зимни гуми за новия Superb до другата година.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мда, това е малко като да си купиш копче преди да си вземеш балтона. 
А и с тия пожелателни срокове напоследък, може да се окаже, че ще ползваш пролетните намаления на зимни гуми.
А и с тия пожелателни срокове напоследък, може да се окаже, че ще ползваш пролетните намаления на зимни гуми.
Бееееее.....
- skertin
Със сигурност няма да купя гуми преди да дойде Шкодата, но така или иначе за другата кола ще купувам, затова реших да повдигна въпроса
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl