Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87 написа: 28.04.2019, 18:57:40 Аз съм в грешка явно...
Не е страшно. Ти си тунер, четеш много, интересуваш се, разсъждаваш и не приемаш нещата за чиста монета, а искаш да си ги обясниш.
Леко си мнителен по отношение на някои тунинг ъпгрейти, фирми и т.н. Няма лошо. Аз до известна степен съм същия.

По отношение на Бууста при мен и Гегата.
Току говорих и с него и със Сами.
Гегата прави около 1.95 Пик, той ми каза. Няма 2 бара. не знам какви полари си гледал. Искрен няма как да не знае колко му е буста.
При мен както Ти казах Пика е 1.93...............почти няма разлика както виждаш в стойностите.
Възможно е в даден момент и при мен и при Гегата да надуе за миг на 2 бара, няма драма.
Разликата е ,че просто при мен Пика е в по-ниските, докато при Искрен е в по-високите обороти.
Свещите при мен са ПО-Натоварени поради това и за това Сток Гапа от 0.8 не става за мен.
При Искрен става, защото Пиковият бууст когато е в по-високите по-лесно се понася от свещите. Самуил го потвърди.
При Сами и Милчо с Тройките Рево пиковият бууст също Хем е по-изтеглен към високите, хем е по-малък от АПР и за това със сток свещи чешат.

По отношение на Фитата на Генерациите.
Не си мисли, че ако шибнеш Проходна генерация с по-малко Фи, колата ще ти утихне.
Нищо подобно.
Фокса 63.5 при мен дори имаше по-дразнещо бучене в Ниските честоти от БулХикса 76.2
Колата утихва с Камерни или т.нар. Рефлекторни гърнета. Проходните знаеш Абсортивни им казват.
Губи обаче малко Коне и Нютони с Рефлекторните. Пълно щастие няма.

Мога и да Ти сравня всичките ни до момента Генерации. Плюсове и Минуси.

1. Фокс 63.5 .......... изцяло проходна, супер качествена изработка, Много красиви сплескани гърнета крайни. Рейсинг звук басов :) , добре освобождава колата, на 150-160 на Темпомат след 30-40 Минути каране, задната страна на черепа-окципиталната ти кост започва да вибрира и искаш да освободиш от скорост.

2. Бащук на Самуил 70.0 ........... изцяло проходна, също добре освобождава, маалко по-грубичка беше като направа, но мноооооооо поносима. Много приятен приглушен Рейсинг звук, показващ че караш бегачка, но не дразнеше въобще. Причината бяха ГОЛЕМИТЕ крайни гърнета, Стоят като Цигулки обаче, Като ташаци. Това по принцип е единственото спасение, ако искаш хем да си проходен, хем да не ти бръмчи......Цигулки слагаш.

3. Бул Хикс 76.2.............. изцяло проходна, най-освобождава, басов рейсенг звук, малки спортни красиви крайни гърнета, топ изработка, в комбинация с Катлес е брутална, Пукоти , Гърмежи, Тътнежи.........Самуил беше скандален.
Няма АПР Поп енд Банг, Рево Овъртейк софтчета. Естествени бяха пукотите от самата генерация, не някакви добавени, съвсем по друг начин стояха като звук. След 130 обаче беше БЕЗОБРАЗИЕ в колата. Можеш да се побъркаш. При мен, заради ХаДжиЕса и Мо Ли средното гърне по-приемливо е, с времето доста утихна заради саждите знаеш, но аз нямах тези пукоти и тътнежи както при Сами.

4. Милтек на Гегата 76.2 .................... Камерни крайни гърнета. Също Топ изработка, но малко Цигулар минава с тях, Това му осигурява спокойствие след 130. При Гегата колкото повече качваш обортите, толкова повече утихва.
При него най-бръмчи между 100 и 130...........Под 3000 оборота на 6та. Бръмчи обаче с по-високи честоти от Проходните. Това също е заради Рефлекторните гърнета. Точно те обират ниските. Фокса и Бул Хикса там са Тихи, после след 3000 оборота или след 140, на Гегата утихва, Фокса и Бул Хикса ще те побъркат. Като Фокса беше по-дразнещ, въпреки че е 63.5
Гегата с този Стейдж, ако му дам да сложи БулХикса ще мине 500коня. Точно около 15-20коня не му достигат и точно една Проходна Бул Хикс 76.2 генерация ще му ги даде.

5. Ремус на Бай Миле. 70.0 Фи. Клапи, Камерни гърнета......ако искаш Тихо, ако искаш Бръмчи. Бръмченето обаче не е басово и рейсинг, а е леко дразнещо заради липсата на Ниски.

6. Бул Хикс имат с Клапи. Различни степени и при тях. Могат спрямо режимите на шофиране да се нагласят или спярмо колко си натиснал педала на газта. В сайта им е обяснено. Цифра са обаче. Около 5-6000лв мисля че струваше удоволствието. Не знам какъв е звукът.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@La Furia Roja,
Вуйчо Ваньо, Тошката го разбирам много добре.
Като минеш през Маднес и после много неща започваш да подлагаш на съмнение.
И после като прогледнеш и става още по-весело.

Пиковете не са фактор и не са страшни или пък да са мерило.
Холда е важен като цяло и особено като подмине колата 5500-6000об какво се случва.
Имал съм случаи колата от Атмосферното да дава разлика 0.2 бара София спрямо Варна.
Аз издържах 11г да правя и да засилвам.
Буустове, скоростни кутии , предавки,свещи, бобини, генерации и прочее.
Общо взето Тони в беше направил на 2.1 бара , ама след 6000 до 8200 падаше постепенно надолу.
Карах и с гейт пуснат отвън направо след топлата част и дори изтребител да минаваше нямаше как да го чуя.
Бяха ми сложили веднъж някакви ултра мега Тетра Хипер Гига свещи, колата с 900кубика дюзи, тръгвам да карам един ден - колата по-умряла от Майкъл Джексън.
Само гърми отзад на сухо.
Оказа се , че при влажно време особено няма палене, върнах F5DPOR на Бош и драсна веднага.

Всички Тунигари си работят по тяхна схема , все другият нещо не е направил и така.
Единствено Келеша го уважаваха всички и не смееха да кажат нещо.
Минал съм през 200-330-400-500-580+ коне на предно, последно към 400кв на хъбовете при Златков и това е единственото, което не ме кефи при силна кола на предно - задвижването на един мост.
Върви, ама и много условности има при шофиране.

Просто със заводска и сметната кола се родих, а като сложим 4х4 и активният диф и става мазаляк.
Затова уважам всички вас , че сте избрали Рево, Апр и се съобразявате като цяло с изискванията-сметнато е и има защо да се иска
Първо, второ, трето и прочее.

Ясно е , че многото коне не значат повече вървеж , защото е важно как ще се сложат на пътя.
Оня ден една бела като моята изкарала 470кс в Маднес, ама я чакали 2 часа да я охладят добре , че да извади нещо [smilie=fool.gif] .
Момчето облъчено от 100 човека добре, че ме послуша да си поръча охладителна система , че щеше да хвърли мотора, две давания на газ и отива на 100 градуса в интейка.
И хиляда глупости.

Ще се радвам някой ден да мога и аз да се включа да дадем дружно една газ и да видим реално на пътя.

[smilie=kiss3.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif] То си го има на видео, моят бууст след 6200+ нагоре отива (за момент) до 1.93 но това е може би точно при превключване-преди разтоварването.
Иначе, на диното (във Варна) като я мерихме, Радев я закачи и каза, че бууста е 1.85 и толкова си държи до края.

Цецо, може аз да бъркам, но Тошето ходи в Маднес само за дино/замерка, а не да си прави колата?
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Ц-Е-Ц-О БАТМАНА написа: 28.04.2019, 21:18:00 Холда е важен като цяло и особено като подмине колата 5500-6000об какво се случва.
Холда не ми е бил проблем никога.
Както писах, Колата взривява на 1.93 и после си разтоварва на 1.8, после 1.78 задръжа и така надолу, докато катери оборотомера.
След 5500 -6000 об при мен тряя следващата предавка. След 6000 колата пак си върви и можеш да я вкараш в Червеното след 6500, но няма смисъл.
По-добре като мине 6000 да смениш и пак следва Брутално ускорение.
Софта е такъв.

Тук с Тодор нещата почнаха от там, че стана реч за свещите и защо съм слагал 0.6 Гап.
Точно заради това 1.93 къде надува. После при Холда никога не съм имал проблем с прекъсване.
Прекъсването ставаше при първоначалния надув........Макса, Пика. Голям надув в ниските обороти.
След 0.6 РС7 свещите всичко се оправи. Това е.
Ц-Е-Ц-О БАТМАНА написа: 28.04.2019, 21:18:00 Ясно е , че многото коне не значат повече вървеж , защото е важно как ще се сложат на пътя.
То това е така.
Аз например с моята усещам, че съм на ръба, даже на моменти доста идват конете за предно. На Втора както вече писах от 40-50 от 3000 оборота изключено да тръгна. На едно място ще застана, а Скоростомера за норматив ще полудее. Няма Грип просто. Това в ежедневието значи, че съм много внимателен с педала.
Когато пък трябва да изпреварвам от 60-70 нагоре, Третата я пропускам. Пак ще превърти гуми, ако не съм внимателен с педала, ако не е магистрален асфалт и т.н. Предпочитам от 4та да тръгна, тя си поема бързо заради Въртящия момент, плавно така разпределя пауъра, нямам загуба на сцепление, а в същото време мнооооо се наема, мога до 190 да я дъня на Четвърта без да я вкарвам в Червеното, а то това е предостатъчно да изпреваря доста трафик на един дъх, без да губя време да слагам по-горна предавка или пък преди това да падам на по-долна.

Това обаче важи за всеки автомобил и Стейдж. Научаваш се как Най-Оптимално да го караш и така.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Аз в Маднес Шкодата не съм правил, но имам доста разговори за моята и опит с други коли.
Лично аз не съм страдал от тях, освен, че все изкарваха колата 300 коня [smilie=sarcastic.gif]
Относно буста на Перлата, да, не е 2 бара, но все пак нямах на предвид точни данни, а това, че няма друга Октавия, която да държи такъв буст(близо 2 бара) след 6к.об.
Обаче сега разбирам, че на свещите при висок буст и обороти им ставало гот [smilie=pardon.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Aбе всички коли са ток бе.Започва поредната кавга пак.
Да сме живи и здрави.Имам един добър авер,в Канада замина преди години и се чухме сега.Бил си взел някъв Голф гти които се водил скъпа кола там,както и да е,рейсър си остана, ама станал 130 кила и не влизал в гти седалките [smilie=sarcastic.gif] Всичко супер в Канада,всичко мноо качествено,храната,бензина,пътищата,живота... ама станал130 кила и с Голфа неможело да караш бързо НИКЪДЕ. На всякъде полиция,камери и самите хора се обаждали в полицията ,ако ги изпревариш движейки се бързо. Баси гадното. [smilie=diablo.gif]
Той бивш плувец,и спорихме за неща от живота.Правих му клип,че и в България,чичак,който е по близо към 50,отколкото към 40 [smilie=sarcastic.gif] с наща храна(гадната)може да се усеща здрав,да раздава газ и да се събира с други луди глави на тема коли.Въпреки ,че сме бедни.Пак може да сме здрави и щастливи.Както каза Чичо Ванко ,да се радваме на това което имаме и на здравето най вече.Пък колите само газ да им раздаваме.
п.п. Каза ми ,че нямало да мога да направя силовото вече.Обиди мА.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма се смеете,почерпен съм малко за това сум червен и с джапанките..ама ще ме извините.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Сами, изби те сачматЪ [smilie=sarcastic.gif]
Евала, топ форма.
Няма кавга, градивен спор има.
Познаваме се, уважаваме се.
Живи и здрави всички.
Наздраве.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Тук май почти няма някой, дето да не го сърби косата... отвътре...

Живи и здрави на всички и успехи!
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Чшшшшшшш, ибаааси якити рЪкИ чУек [smilie=sarcastic.gif]
Сами е напрао нинЖа [smilie=hunter.gif]
Тука виждам 2.3 бара пик и 2.1 бара Холд и всичко тва на предните рЪкИ чУек браво браво
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Браво Сами!
Мноооо добра форма за чичак! [smilie=hunter.gif]
Къртиш мифки,бойлери и прочее! браво
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 29.04.2019, 00:21:55 Евала, топ форма.
Няма кавга, градивен спор има.
Познаваме се, уважаваме се.
Аз също потвърждавам.
Просто дискутираме, а Те нашите Коли доста факти дават върху които да анализираме и сравняваме различните проекти.
За уважението е ясно. Аз ако не Ви уважавам, въобще няма да си губя времето да споделям проблемите и решенията по моята кола, къде съм ги дал по-горе.
Както казах, Тук е пълно с Тунери, които търсят ъпгрейти по Шкодите си и резултатите са налице.
Брутални машини от 300 коня и нагоре, че чак до Близо 500.

Самуиле, Браво. Това е не само груба сила, което показваш на видеото, все едно да изсипеш Нютоните и Конете на пътя, пък както тръгне.
Тук при тези упражнения на лостовете си има техника, координация, подходящо лично тегло, въобще БАЛАНС на няколко компонента.
Като Стейдж 3 Рево си. Комплексен както Колата си.
@bega4kata каза:
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@La Furia Roja,
@bega4kata,
И останалите другари.
Това е схема на моята изпускателна система.
Чета вече 3г и няма нещо, което да е ок откъм звук/дрон/цена, освен Armitryx , ама там е олеле майко - за тия пари мога да направя много други поразии, ареално искам малко звук.
Започваме с катализатори, после две "пури", които се водят даунпайпове, " куфар" и накрая още две гърнета.
Най-големият рестриктор са катализаторите, но за да се махнат излиза мотора и се иска после софт.
Масово навън слагат така нареченият 'Х" пайп, обаче казват , че пада low end torque и колата умира леко в ниските.
Отделно всякакво отпушване на тоз мотор , а и при 4.0тфси вече, води до падане на температурата в катализаторите, оттам им пада КПД-то и почват да излизат на парчета през ауспусите.
Най-безболезнено е да се премахнат оцветените в зелено "пури" и да се пробва без тях как ще е , доста добри отзиви има откъм звук, а и винаги могат да се върнат, в задната част са с подвижна връзка.
Ще бъда благодарен за всякакви мнения.

1.Снимка на ОЕМ генерацията
Изображение

2.Въпросният "Х" пайп, който слагат или веднага след пурите или на мястото на куфара и се оплакват от дрон и пурите преди него, които искам да махна
Изображение
Изображение
Изображение

3.Звук след махане на пурите

Ще съм благодарен да споделите какво мислите.

Поздрави
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Хахаха, днес ме е срам вече от снощните ми глупости. Ама така е, като си в компаниа на Великден с 6 жени и нито 1 мъж :)
Относно свещите, най са натоварени при по ниски обороти и високи налягания. Обикновено в режим ускорение. Но зависи и от сместа, ако е по-бедна по-се дънят... Във високите по-не се усеща. Обикновено колкото по-студени са свещите, са с по-малко разстояние между електродите, както и централния им електрод е по-навътре в корпуса на свеща-(по защитен от корпуса)
Ето да се види пример-една топла и студена рейсинг свещИзображениеИзображение
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Леле Цецо, тая генерация е бая затикната.
Ако има как, аз лично бих преправил предната част, със съответните катализатори и прави тръби.
Не бих пипал нищо по задната част ( резонатор и крайни гърнета ).
Така хрем ще се отпуши, хем няма да си ручалник.
Но това изказване е от базата на поглед върху картинката.
Ако трябва да се сваля мотора, не бих си го помислил дори. Само това, което е възможно.

Ааа, и мисли за здравето си, жена ти може сериозно да те избочи, ако колата заручи ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”