Не е страшно. Ти си тунер, четеш много, интересуваш се, разсъждаваш и не приемаш нещата за чиста монета, а искаш да си ги обясниш.
Леко си мнителен по отношение на някои тунинг ъпгрейти, фирми и т.н. Няма лошо. Аз до известна степен съм същия.
По отношение на Бууста при мен и Гегата.
Току говорих и с него и със Сами.
Гегата прави около 1.95 Пик, той ми каза. Няма 2 бара. не знам какви полари си гледал. Искрен няма как да не знае колко му е буста.
При мен както Ти казах Пика е 1.93...............почти няма разлика както виждаш в стойностите.
Възможно е в даден момент и при мен и при Гегата да надуе за миг на 2 бара, няма драма.
Разликата е ,че просто при мен Пика е в по-ниските, докато при Искрен е в по-високите обороти.
Свещите при мен са ПО-Натоварени поради това и за това Сток Гапа от 0.8 не става за мен.
При Искрен става, защото Пиковият бууст когато е в по-високите по-лесно се понася от свещите. Самуил го потвърди.
При Сами и Милчо с Тройките Рево пиковият бууст също Хем е по-изтеглен към високите, хем е по-малък от АПР и за това със сток свещи чешат.
По отношение на Фитата на Генерациите.
Не си мисли, че ако шибнеш Проходна генерация с по-малко Фи, колата ще ти утихне.
Нищо подобно.
Фокса 63.5 при мен дори имаше по-дразнещо бучене в Ниските честоти от БулХикса 76.2
Колата утихва с Камерни или т.нар. Рефлекторни гърнета. Проходните знаеш Абсортивни им казват.
Губи обаче малко Коне и Нютони с Рефлекторните. Пълно щастие няма.
Мога и да Ти сравня всичките ни до момента Генерации. Плюсове и Минуси.
1. Фокс 63.5 .......... изцяло проходна, супер качествена изработка, Много красиви сплескани гърнета крайни. Рейсинг звук басов
2. Бащук на Самуил 70.0 ........... изцяло проходна, също добре освобождава, маалко по-грубичка беше като направа, но мноооооооо поносима. Много приятен приглушен Рейсинг звук, показващ че караш бегачка, но не дразнеше въобще. Причината бяха ГОЛЕМИТЕ крайни гърнета, Стоят като Цигулки обаче, Като ташаци. Това по принцип е единственото спасение, ако искаш хем да си проходен, хем да не ти бръмчи......Цигулки слагаш.
3. Бул Хикс 76.2.............. изцяло проходна, най-освобождава, басов рейсенг звук, малки спортни красиви крайни гърнета, топ изработка, в комбинация с Катлес е брутална, Пукоти , Гърмежи, Тътнежи.........Самуил беше скандален.
Няма АПР Поп енд Банг, Рево Овъртейк софтчета. Естествени бяха пукотите от самата генерация, не някакви добавени, съвсем по друг начин стояха като звук. След 130 обаче беше БЕЗОБРАЗИЕ в колата. Можеш да се побъркаш. При мен, заради ХаДжиЕса и Мо Ли средното гърне по-приемливо е, с времето доста утихна заради саждите знаеш, но аз нямах тези пукоти и тътнежи както при Сами.
4. Милтек на Гегата 76.2 .................... Камерни крайни гърнета. Също Топ изработка, но малко Цигулар минава с тях, Това му осигурява спокойствие след 130. При Гегата колкото повече качваш обортите, толкова повече утихва.
При него най-бръмчи между 100 и 130...........Под 3000 оборота на 6та. Бръмчи обаче с по-високи честоти от Проходните. Това също е заради Рефлекторните гърнета. Точно те обират ниските. Фокса и Бул Хикса там са Тихи, после след 3000 оборота или след 140, на Гегата утихва, Фокса и Бул Хикса ще те побъркат. Като Фокса беше по-дразнещ, въпреки че е 63.5
Гегата с този Стейдж, ако му дам да сложи БулХикса ще мине 500коня. Точно около 15-20коня не му достигат и точно една Проходна Бул Хикс 76.2 генерация ще му ги даде.
5. Ремус на Бай Миле. 70.0 Фи. Клапи, Камерни гърнета......ако искаш Тихо, ако искаш Бръмчи. Бръмченето обаче не е басово и рейсинг, а е леко дразнещо заради липсата на Ниски.
6. Бул Хикс имат с Клапи. Различни степени и при тях. Могат спрямо режимите на шофиране да се нагласят или спярмо колко си натиснал педала на газта. В сайта им е обяснено. Цифра са обаче. Около 5-6000лв мисля че струваше удоволствието. Не знам какъв е звукът.