Разход на Гориво

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2014г. до 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

Škoda Мод

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Разход на Гориво

Мнение от Цецо75 »

Дискутирали сме го, ама за софийските реалности (светофарни уредби), старт-стоп е безмислена. При нас, къде поради тъпа организация на светофарите, къде поради шофьорите блейки - седенето на светофар, не е просто седене. То е едно безкрайно "помръдване" с няколко метра през 10-20 секунди. Никаква старт-стоп ситема не може да помогне в случая...

В ФРГ (нарочно изключвам ГДР от примера) съм забелязал, че се виси на светофара често и по 2-3 (че даже и 4) минути. После всичко тръгва и на зелена вълна въобще не спираш докато не се отклониш от масовия поток. Тука е едно безкрайно лашкане - газ/спирачка, светофара свети зелено 20-30 секунди, оная се гримира, другия си чеше телефона, през това време някой реши да се включи "от никъде - на никъде", един го пусне, друг го вземе на чест реши да му пречи... брауново движение отвсякъде.

Колкото и да критикуваме полицията, факт, че като седне полицая зад пулта и почне да източва кръстовищата на ръчен режим, в повечето случай трафика се облекчава (има и изключения естествено).

Иначе аз и преди съм го казвал, като почне някой да си подгрява зимата курника под прозореца на блока ми иде да изкъртя тоалетната чиния и да я хвърля отгоре му.
Бееееее.....
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Разход на Гориво

Мнение от tuningmania »

До "Rangel" - Според някакво проучване, което бях чел (и на 99% му вярвам), горивото, необходимо за стартиране на Двигател на Средностатистически (каквото и точно да се разбира в случая) Автомобил, би се Икономисало ако Двигателя е загасен за поне 45 Секунди. Моята Работа е по цял ден да Шофирам в София - от 50 светофара, най-много на 5 да стоя неподвижен за повече от 45 Секунди.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi

Разход на Гориво

Мнение от Taratajki »

Аз си я ползвам системата. Угасне ли колата, не се мърдам, докато не светне зелено. Хич не ми пука, колко място ще се отвори пред мен. В момента съм в Германия, ами удоволствие е да се шофира тук. Газ до последно, спирачки в последният момент. Като светне зелено всички се изстрелват, минават максимален брой коли на един цикъл. И като се прибера, пак ще се нервирам на мардите по нашите улици [smilie=sarcastic.gif]
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Разход на Гориво

Мнение от optimax »

Taratajki, малко не мога да се съглася че е удоволствие там.Шофирах в Хамбург денем и нощем около година и 9 месеца.нощем почти няма проблем амаааа през деняяяя е ад.понеже карах бус и виждам напред какво правят а то е всичко друго но не и да гледат светофара.чак като им бибитнат отзад и се усещат че трябва да се движат.имам случаи даже ми се нерви че му бибиткам да тръгва а той рови у фейса.другото което правят е вижда че не може да мине през кръстовището ама се хака вътре.наредят се 2-3 коли и блокират кръстовището ииии хииич не им пука.дават мигачи в последния възможен момент...мислят че мигача им дава предимство и директно карат отгоре ми.доста нерви скъсах с тях докато бях германия
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Разход на Гориво

Мнение от Taratajki »

Е, аз съм в Щутгарт и тук все още има германци :D Нищо общо с това, което си написал.
Аватар
Цецо75

Škoda Мод

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Разход на Гориво

Мнение от Цецо75 »

Хамбург е пристанищен град. Това от средновековието до днес значи едно... хора събрани от кол и въже на едно място.

Абе Тортуга [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
pallo77

Разход на Гориво

Мнение от pallo77 »

Rangel написа: 05.06.2019, 10:12:08 @pallo77, искам да погледнеш в София, колко коли чакат по светофарите. След това го помисли в глобален мащаб, след което сметни някакво време, което една кола прекарва в спряло състояние по светофари и задръствания, а сега кажи дали е РЕКЛАМЕН ТРИК или доста по-малко газове отиват във въздуха...
Нека не прозвучи като заяждане , но : Говорих за разхода на 1.0 тси и никъде не съм споменавал нищо за глобалното замърсяване . С включена и изключена система разходът седи един и съш . Говоря за разлика 0 . Тестрвал съм го не един път . Само слизанията ми от колата на ден са над 50
По въпроса за глобалното замърсяване (въпреки ,че е далеч от темата ) и тук имам мнение което няма да ти се хареса . Живял съм 3 години в щатите . Там хорара карат масово ама мноого големи коли . Двигател под 2.5 литра е ексотика . Представи си как Американо ходи до Макдоналдс с нещо като Газ-ка , самоче е ниска такава . Отива да си купи 2 хамбургера и картофки . После отива до магазина да си купи 6 бири ,защото така му се е допило . "Газките" са с двигател 4,5,6,7 литра . Горят ама горят гориво . Питал съм защо го карат това и защо не си вземе по - малка и практична кола . Неще и неще . Може ли някой да каже на Китайците ,че не е хубаво да се прави ток от въглища ,защото там ние с нашите тси направо планински въздух изкарваме . Някой знае ли как се прави ток за 1 милиард Китайци и това е малкото потребление . Заводи и Бази и др. мощости колко ток потребляват ? Всъщност колко въглища трябва да се изгорят за да се захрани всичко това ? Далеч съм от мисълта ,че тока се прави само и единственно от въглища . Китай ако не първа икономика в света е близо да стане . И на тях и на новите братя Американци ама никой ,никой нищо не може да им казва и нарежда . Причината е ясна . Те са държавите коино нареждат . Другите като нас България са в позиция на изпълняващ и нищо повече .
Представи си ,че земята е една от стаите в къщата която живеем . Ако в стаята има 5 човека + нас 6-ти . 5 човека пръ*кат в стаята а ние 6-тия не , защото искаме да ни е чисто и приятно и така е редно , на какво би мирисала стята със или без нашето благоразумие ?
Сори за примера ,ама това си е реалността .
Аватар
redalex

Škoda Racer

Гараж: i3

Разход на Гориво

Мнение от redalex »

Абе и ние сме ходилЕ до разни места по света - искам само да кажа, че по-мръсно от Азия нЕма.... е да- в Африка не съм ходил, та за там не знам колко е зле положението.

Само ще кажа, че в Кувейт и Саудитска арабия се карат сходни (или същите) на американските кочини с тази разлика, че бензинът там (беш)е 20 лева за 80 литра. Съответно V8мака не се гаси, за да ти е готино и хладно като се качиш в колата. Т.е. не е необичайна гледка колите да работят на място няколко часа, докато чакат стопанина да се върне. Което в някаква степен го разбрах след като си изгорих дланта на волана и рамото в металната част на колана. Айфонът редовно крашваше в колата, като понякога вътре е показвало над 50 градуса....то и навън де.

Иначе моят форд 1.0 (140 коня) даваше 7.5-8 в София постоянно. Наблюденията ми са от около 1.5 години.

А и според мен (не само) проблемът със замърсяването не са толкова газовете, колкото боклукът, който се генерира от човечеството и не се складира и рециклира.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Разход на Гориво

Мнение от Taratajki »

pallo77, колега, малко ти изпускам логиката. Човека е написал, да погледнеш нещата глобално, но ти пак си гледаш твоето tsi :) Да, прав си за повечето от споменатите неща, но това значи ли, че зорлем и ти трябва да пръднеш в стаята, за да не си капо [smilie=sarcastic.gif] Дискусия да става, да не се засегнеш нещо.
pallo77

Разход на Гориво

Мнение от pallo77 »

Моето ,твоето , неговото ТСИ ..... Забога темата е ТСИ ??????? Никога през живота си не съм се напъвал да правя нещо което не искам или нямам нужда от него .
Просто ми е писнало от 80% от коментарите които са тип "нещо да напиша " или "дай да се направя на по - умен от колкото съм " . Нека да съм ясен ,че не визирам вас или който и да е коледа . Разбирателството и приятелския тон винаги е бил приоритет за мен .
Та ТСИ гори точно толкова колкото съм написал (какъвто е и въпроса на темата ). Повече от 8.5 няма как да направите . Аз го постигам тоя разход с издевателсто над колата . Маслото не струва "мама и тати " 70-80 лв за обслужване ако не е евтино незнам кое е по .. , за кола 2017 - ...
Относно екологията . Този мотор покрива абсолютно всички норми за тази година , че и за следващата , нищо че е модел преди 2 такива . За мен еко изискванията са простотия . Доводите са по - горе споменати . Сигурен съм ,че за някой от колегите не е ... Но както народната мъдрост е казала : Кучето си облизало гъза , което е въпрос на вкус .
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Разход на Гориво

Мнение от Rangel »

@pallo77, аз също съм живял в щатите ама мъничко 3-4 месеца :). Ама не те разбрах, това какво общо има? Те замърсяват, къв е проблема и ние? Опитах се да ти обясня, че стар/стоп не е лошо, аз също го спирам понякога, но ако вися в задръствания го оставям пуснат. За мен дори понякога може да създаде ситуация, ако не си свикнал на някое включване, да изгасне колата. И еко изискванията не са никаква простотия, живеем в смрад и отрова, за която сами допринасяме (не говоря само за колите) и докато мислим в стил "те карат v8-мак и си цапат, що да не си цапам и аз" ще е все така... Това колко вреди на джоба за ремонти (старт/стопа) идея нямам, но не ме и интересува към момента. Все пак има 5 години гаранция. Масово колите по светофарите, "чувам" че са загасени - надявам се и тук да си покажем какво "стадо" сме, ама този път за добро и да почнат всички да си ползват тази "екстра".
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Разход на Гориво

Мнение от DoH_KuXoT »

абе тази тема не беше ли за 1.0tsi [smilie=punish.gif]
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Разход на Гориво

Мнение от fancko »

SimichOil написа: 05.06.2019, 10:14:52 Записаха ми данните и ми казаха, че при следващ такъв случай ще има глоба.
2-3 години по-рано и малко по на юг, мен ме глобиха. Към 20-30 евро беше глобата.
pallo77

Разход на Гориво

Мнение от pallo77 »

[quote=Rangel post_id=133165 time=1559890474 user_id=2217]
@pallo77, аз също съм живял в щатите ама мъничко 3-4 месеца :). Ама не те разбрах, това какво общо има? ......
МОля последващите мой думи да не се тълкуват като заяждане или хвалебствие .
Понеже темата е ТСИ едва ли някой колега го интересуна ти къде си живял или аз . Нас , а и другите колеги , който все още не са прочели тази тема по ни интересува нещо свързано с ТСИ . Също споделих ,че Старт анд стоп системана не дава никаква промяна в разхода на годиво . Само да си защитя думите ... Изминавам м/у 100 и 120 мили (не километи) на ден , в само градски условия . каръл съм със изклиучена и вклучена система , като теста продължава цял ден . Цял ден включена система и след това цял ден изключена . Това се повтаря няколко пъти ,защото още от уневерситета знам , че колкото повече тестове направим , толкова по точни резултати ще получим . Някаква разлика в разхода не намирам . И щом няма разлика в разхода , как се получава разлика в замърсяването ???? За мен това е рекламен трик и нищо повече .
Понеже режимът ми на експлоатация на моята Шкода е не точно човешки . Сега нека се замислим как колата ми се гаси примерно по 100 пъти на ден и съответно 100 пъти трябва стартера да завърти агрегата ,че да го запали този двигател . Мисля ,че ще бъде глупаво от наша страна да вярваме , че инженерите на WV са измислили уникални четки и уникални втулки (триещи лагери) за стартер .
Без лоши чувства . В спора се ражда истината !!!!!
Аватар
stefan L

ŠKODA MASTER

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ Golf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Разход на Гориво

Мнение от stefan L »

@pallo77, ползвай системата, само когато ще висиш повече от минута, пък да видим какъв ще е резултата.
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia III”