Страница 1 от 5

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 02:26:41
от NRG
Темата сигурно е дъвкана та плюта, ама да си питам. Почват да ме налазват мисли, сам да почна да си мия колата. Ходя си на село всеки уикенд и имам идеалните условия, като изключим мързела, уж мерака идва. Сега, гледам един съсед пръска с една дето по зле и от маркуча според мен, прави една струя като от повелизатор. Предполагам, че е някаква хоби, която не ме кефи. Представям си ако започна да си е мия, че ще искам някоя подобна като на автомивките. В същото време, едва ли ще набия няколко бинки за професионална. Та въпроса ми е, има ли такова животно, хем на прилична цена, хем да върши работа. Не изключвам и втора употреба. По изчетеното, много положителни мнения срещам за лидълска за около 200 левова. Силно съм скептичен, че ще ми върши работа. Представям си миенето с безконтактен препарат, така че и това ще трябва да се съобрази. За бюджет повече от 5-600 като че ли не ми се дават, но за нещо наистина което си струва и е на "сметка" бих се отпуснал малко повече.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 07:03:47
от zar
Лидълската става за това за което ти трябва(не знам що,почти всички са настроени скептично към техните изделия).Другия ти вариант е всеизвестния "Керхер".И двете съм ги ползвал ,но пък имам ли двор на разположение,никога няма да си измия колата безконтактно,а винаги с гъба и шампоан(това е мое мнение и не го налагам).

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 07:20:17
от kograman
Lavor също са хубав вариант. Аз си намерих от Германия профедионална водоструйка на Керхер за 250лв. Вече 5г се ползва със силно варовита вида. Никакви оплаквания. Мина една профилактика когато я купих за 80лв в официалният сервиз,and that is it.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 07:28:34
от makaveli
Аз взех една италиянска Lavor Ninja 120. Не е от най мощните но върши работа. Главата на помпата е алуминиева и уж са по издръжливи от Керхерите в този ценови клас, то и други марки де. В комплекта има и пянообразуваща приставка, но аз безконтактния си го нанасям с 5л пръскачка (за 10 лв от хоуммакс). Водоструйката върши работа но съм забелязъл че накрая трябва да си я облея с маркуча че на места остава от препарата и остават като лекета. Лидълската и нея е хвалят но е пускат няколко пъти в годината, а аз все е изпусках. При нея + е че нещо и да се скапе за 2 години ти връщат кинтите без много много да те разпитват!

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 09:32:28
от stanley
Лидълската техника принципно е с добро качество и никога не отказват връщане на продукта ако не те кефи.
За ниския клас на Керхер съм малко скептичен, защото един приятел вече втора бракува заради някакво спукано казанче, което не се лепи, сменя или ремонтира.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 09:40:05
от JORDITO
На Макита имат едни колеги за миене на служебни коли и вече 5 години още е здрава при идиотска експлоатация.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 10:19:40
от lubomirov1985
За Керхер - и аз имам една, която се спука и не искат да я ремонтират - но още си работи - вече 11-та година. От най-ниския ценови клас е. Купих си и една от ЛИДЛ - Parkside PHD 100 D2 , но е по-слабичка, но все пак си върши работа.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 10:41:30
от NRG
Въпроса е, дали тези хобитата, имат възможност да натиснат мръсотията от накладките по джантите примерно, или от мушиците по броня и стъкло, или ще се налага да се търка на ръка допълнително? Все ми се струва, че са слабички. Предполагам, че има разлика между тези на ток и на течно гориво които са? Не е изключено да се перат и пътеки с нея, дворните пътеки също са се измиват... Не бързам за сега, но ми се иска за на пролет да съм наясно какво ми трябва.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 11:03:03
от zzankov
Янко,тия от Практикер и Бриколаж са много слаби.
Имам приятел с автомивка,ползва Керхер.
Над 10 години. Наскоро се предаде.
Купихме същата втора употреба.
За без пари,60лв. Виж и някой познат джамбазин,тия също влачат доста боклуци.
С метална глава на помпата търси.
Новите Керхер,Бош и т.н. са пластмаски отвсякъде.
Има и едни филтри, слагат се на входа.
Зеленясват за няколко дни,демек вършат работата си.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 11:12:16
от SeVo
Аз имам Керхер, к2 нещо си. Нисък клас, купена от метро за 130 лв преди повече от 10 години.
За миене на кола, пране на килими и пътеки, е идеална.
Знам, че са с пластмасови глави на помпите и цената на нова е съизмерима с цената на цялата водоструйка...

Относно миенето с водоструйка...
По принцип не е желателно много отблизо по боята, гумените уплуътнения и др.., особено ако детайла е пребоядисван и не се знае как точно е подготвен преди боядисването. Да не говорим, че ако имаш чукнато от камъче, много лесно почваш да надигаш боята там. Мушички и т.н. се накисват и задължително с някакъв препарат, не разчитай струя с X bar-а да ти ги маха.
Иначе подкалници и т.н. мие идеално ;)

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 14:30:44
от intense
+1 за Lavor. За около 300лв са си супер за тази работа. Обаче за хубаво измиване се иска използването и на препарати.

Избор на водоструйка

Публикувано: 09.10.2018, 21:36:52
от kalata
При водоструйките сравнявай налягане и дебит на водата. Търси с по-висок дебит. От препаратите препоръчвам белгийските Nerta.

Избор на водоструйка

Публикувано: 18.10.2018, 20:56:59
от Бай Ненчо
Аз съм с един Бош и съм много доволен. Някакъв нисък клас е, но е с метална турбинка и за мен е окей. Измива добре просто иска да се повтори ако е много мръсна. Препарат ползвам от приятел от форума. Анталянски [smilie=sarcastic.gif] добре изчиства доволен съм

Избор на водоструйка

Публикувано: 19.10.2018, 08:13:40
от Германеца
Също мисля, че трябва да се внимава с пръскането с водоструйка отблизо. Грубото премахване на мушици става, но после задължително с препарат. Щот´ кат´ тръгне лака да се лющи оправия няма.

Избор на водоструйка

Публикувано: 11.03.2019, 18:51:05
от tuningmania
До "ВСИЧКИ" - Колеги, препоръчайте хубава и истинска Водоструйка/Пароструйка. Понеже не съм запознат, нали може въпросния уред да Работи в Режим "Водоструйка" но да има и отделен Режим "Пароструйка"? Ще се използва в двор на Частна Къща (не за Бизнес) от Човек, Педант на Тема "Чистота", с първа цел - Измиване на Пет Автомобила, по веднъж седмично, като ще се използват висок клас почистващи препарати и втора цел - общи дейности в Двора на Къщата, като няма да се налагата Машината да Работи с Часове без прекъсване. Където е високото налягане ако може да няма пластмасови части. Или ако няма как да няма, поне тези части да са налични като резервни и да не струват почти колкото нов цял такъв уред. Нека качеството, възможностите и функциите на уреда да са водещи при избора на модел, който ще ми препоръчате. Благодаря предварително [smilie=thank_you2.gif]