Мнения за новата фабия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Мнения за новата фабия
Здравейте,
скоро ми предстои смяна на автомобила и много съм се навил на Шкода Фабия комби - фейслифтов selection. В момента съм почти убеден, че това ще е следващият ми автомобил: бензин 1.0 MPI 75кс. Искам колата да има възможност за поставяне на газова след време (ако ми се наложи някога да пътувам повечко), както и да е проста за поддръжка. Карам предимно бабешката - около 110 по магистралата и около ограниченията градско, така че тези 75кс ме устройват напълно. Единствено ме притеснява, че колата е с еднолитров двигател и три цилиндъра и не знам това дали ще доведе до по-бързо амортизиране на двигателя и дали ще се справя с по-стръмни пътища като покрай Девня (за който е от Варна знае ) За жалост във Варна за тест драйв нямат комби с такъв двигател - имат само хечбек TSI 95кс, който предполагам е осезаемо по-мощен от MPI-то.
Та моля за всякакви мнения относно този модел
скоро ми предстои смяна на автомобила и много съм се навил на Шкода Фабия комби - фейслифтов selection. В момента съм почти убеден, че това ще е следващият ми автомобил: бензин 1.0 MPI 75кс. Искам колата да има възможност за поставяне на газова след време (ако ми се наложи някога да пътувам повечко), както и да е проста за поддръжка. Карам предимно бабешката - около 110 по магистралата и около ограниченията градско, така че тези 75кс ме устройват напълно. Единствено ме притеснява, че колата е с еднолитров двигател и три цилиндъра и не знам това дали ще доведе до по-бързо амортизиране на двигателя и дали ще се справя с по-стръмни пътища като покрай Девня (за който е от Варна знае ) За жалост във Варна за тест драйв нямат комби с такъв двигател - имат само хечбек TSI 95кс, който предполагам е осезаемо по-мощен от MPI-то.
Та моля за всякакви мнения относно този модел
- digitalundgrd
- Гараж: i30N Drive-N '22
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17
Мнения за новата фабия
1.0 tsi гори срамно малко, особено ако караш бабешката. Този с 95 коня би трябвало да е оптималния вариант, ако искаш да си под конете за скъпия данък, а колата ще върви супер приятно (и ще гори като МПИ).
Според мен Фабия Комби със 75 коня + газ, особено ако я понатовариш с хора и багаж, ще трябва да слизате да я бутате по баирите.
Според мен Фабия Комби със 75 коня + газ, особено ако я понатовариш с хора и багаж, ще трябва да слизате да я бутате по баирите.
-
Мнения за новата фабия
Мерси за отговора - в момента карам една стара Астра 1.4 с 60 коня и газ - та свикнал съм с бавно набиране, но с нея без проблем съм поддържал 100км/ч по баири (нагоре:)) И чуденето ми е дали и малкото двигателче на Фабия с повече коне от моята би могло да се справи прилично. Колата ще е семейна - с едно дете сме и затова карането ще е по-скоро спокойно през 90% от времето. Та някой ако е карал такава ще съм благодарен да сподели опит.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Според мен-отличен избор си направил.Колкото по-малко коне-толкова по-прост и издръжлив двигател.Щом не си "състезател",то купи си я.Ще е по-добре от Астрата,гаранция.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Мнения за новата фабия
Десо, не съм много съгласен за издържливостта, а отделно и ако решиш да изпреварваш на междуградски път с тоя муден мотор само рискуваш, говоря, като човек каращ фабия със 101 коня. Възможно и аз да съм свикнал на малко по-динамично каране, не знам, но според опита ми е добре колата да си има мощност и отделно е, че кола с малък двигател и тежко купе, несъобразено добре с мощността, само увеличава разхода. Новата фабия знаете, че е по-голяма от предходните.Баш Майстора написа: ↑14.10.2018, 10:39:11 Според мен-отличен избор си направил.Колкото по-малко коне-толкова по-прост и издръжлив двигател.Щом не си "състезател",то купи си я.Ще е по-добре от Астрата,гаранция.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Иво,много ясно,че мотор без турбо е по дълговечен,по-прост,по-лесен и евтин за подръжка...Аз не познавам новите Фабии,но като гледам знаците MPI vs TSI,мисля,че първият е без турбо.Поправете ме,ако греша.
А това за изпреварването ми е много смешно винаги...Тука говорим за бензинов мотор,не за дизел.Предавките са 5-6,при изпреварване се вкарва по-ниска предавка,бензиновият мотор влиза в по-високи обороти,където му е силата и изпреварването става лесно и приятно,дори с 50 к.с.Естествено,ако не е натоварен до горе с хора и багаж и говорим за скорости в порядъка на 100-120км/ч.А тук става дума за тричленно семейство,което няма нужда от големи скорости,коне,товари,данъци и т.н.
п.п.Съжалявам,ако мнението ми се приеме за спам.Най-добре е да се включи колега с въпросния двигател и да изкаже реални впечатления.
А това за изпреварването ми е много смешно винаги...Тука говорим за бензинов мотор,не за дизел.Предавките са 5-6,при изпреварване се вкарва по-ниска предавка,бензиновият мотор влиза в по-високи обороти,където му е силата и изпреварването става лесно и приятно,дори с 50 к.с.Естествено,ако не е натоварен до горе с хора и багаж и говорим за скорости в порядъка на 100-120км/ч.А тук става дума за тричленно семейство,което няма нужда от големи скорости,коне,товари,данъци и т.н.
п.п.Съжалявам,ако мнението ми се приеме за спам.Най-добре е да се включи колега с въпросния двигател и да изкаже реални впечатления.
Последно промяна от Баш Майстора на 14.10.2018, 14:33:46, променено общо 2 пъти.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Мнения за новата фабия
Абе лесно и приятно с 50 кс са несъвместими неща.
На мен с 150 коня понякога ми е терсене,като тръгвам да режа колоната...
На мен с 150 коня понякога ми е терсене,като тръгвам да режа колоната...
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Едно клипче,което ще даде някаква престава.
Определено е по зле от Шкода Фелиция 1.6,75к.с
Но тук все пак имаме 600 кубика по-малко,много по- ниско ниво на замърсяване,по-тежко купе.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Мнения за новата фабия
В правилните ръце и с правилната поддръжка всеки двигател може да изкара много, а мощността никога не е излишна, освен за по-високия данък, аз друг негатив не се сещам.
-
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Цената...
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Мнения за новата фабия
За разхода съм конкретизирал в по-горния пост, а цената си е нормално да е по-висока, вие искате с трици маймуни да ловите.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo ex
Tiguan TDI 4motion
0896670196 - Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Мпи единствено плюсът му е, че може газ да му се сложи.
Но ще е трагично муден амтомобил.
САМО ЗА ГРАДА АКО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА - става.
Иначе тси 90.
Но ще е трагично муден амтомобил.
САМО ЗА ГРАДА АКО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА - става.
Иначе тси 90.
GUNTER SERVICE
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi
Мнения за новата фабия
Моята е с 90+ к. с. с турбо. За мен това е абсолютният минимум, за що годе нормално пътуване. Под нормално разбирам, да не задържам коли зад себе си в баирите, да не ходя "до летището" за да изпреваря камион, те такива нещица. И аз я ползвам за семейно придвижване с две деца и винаги пълен багажник. Разхода е около 6/100, като подчертавам, че карам доста бързо и агресивно и не търся икономия в никакъв случай. На магистралите, когато ги има, съм най често с над 150,междуселско 110-120. Пробвах 75 кс на хечбека в градски условия. Става до трета скорост, на около 60 км/ч приключва с динамиката Представих си, как пъпля зад някой камион и чакам да му се допикае, за да го задмина и.... взех малко по мощната, но доста по динамична TSI версия. Пробвай и двата мотора. После прецени сам.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Двата мотора,МПИ 55 и ТСИ 90-110 ако се карат с 90км/ч,то първият ще е по-икономичен.Икономията на по-големия идва,ако се настъпват със 140-160км/ч.
А 4к лв за човек,който търси автомобил около 20к не са трици,а са си пари
Последно промяна от Баш Майстора на 14.10.2018, 18:25:04, променено общо 1 път.