Мнения за новата фабия
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Мнения за новата фабия
Десо, аз бюджет никъде не видях да е писал, ама ако реши и газова да слага допълнително, направо страшно много ще спести за умрЕл кон. Стига си го умувал, гледай колко се включиха с фабии и съветите, който му дадоха на човека, само ти още си мелиш, ама на инат трябва да е твойто.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Бюджет не е написан,но е написано ясно на какъв мотор се е спрял човекът.Айде сега Иво-бегом на първото мнение
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Мнения за новата фабия
Даа и хората му казаха, че не е добър вариант. Ти кое не разбра?
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Мнения за новата фабия
Да де, ама газовата е евентуално някога... Не е като да обмисля веднага да слага.skauta написа: ↑14.10.2018, 16:02:02 Десо, аз бюджет никъде не видях да е писал, ама ако реши и газова да слага допълнително, направо страшно много ще спести за умрЕл кон. Стига си го умувал, гледай колко се включиха с фабии и съветите, който му дадоха на човека, само ти още си мелиш, ама на инат трябва да е твойто.
Ако 4-те хиляди отгоре не са проблем, аз също бих дал глас за TSI двигателя, в противен случай и атмосферният ще свърши работа за "бабешко каране" без сериозни изпреварвания.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi
Мнения за новата фабия
Не е добър вариант за нас За него... Отива, кара, преценява. Разликата в парите също е от значение. Нямаше ли фабии директно с LPG?
При разхода на бензин, който ми дава моята кола, никога не бих си причинил газта. Също и за разликата в разхода, дето е писал колегата при висока скорост, и високите обороти папкат доста. А с тая ярмомелка все ще е там, ако иска да се движи. Едно са 60 коня от SDI, съвсем друго са от MPI, а трето от TSI. А при тоя асматик, и колелото на детето ще го усеща в багажника
При разхода на бензин, който ми дава моята кола, никога не бих си причинил газта. Също и за разликата в разхода, дето е писал колегата при висока скорост, и високите обороти папкат доста. А с тая ярмомелка все ще е там, ако иска да се движи. Едно са 60 коня от SDI, съвсем друго са от MPI, а трето от TSI. А при тоя асматик, и колелото на детето ще го усеща в багажника
-
Мнения за новата фабия
Благодаря много за мненията и клипчето! Като цяло си придобих представа за колата и везните натежават повече в полза на TSI 95 к.с. - не се знае кога ще ми потрябва малко повече мощност Още повече, че един познат си е купил TSI 95коня и е доста доволен, а за MPI и той смята, че ще е мъка извънградско и ще се движи колкото сегашната ми таратайка. Сега остава да реша дали ми се дават около 4к отгоре
Поздрави и отново благодаря за съветите!
Поздрави и отново благодаря за съветите!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Мнения за новата фабия
Няма да съжаляваш, че си избрал TSI
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Мнения за новата фабия
Отличен избор!Ще чакаме ревю
-
Мнения за новата фабия
Аз карам такъв мотор в Рапид и съм очарован от това двигателче ...пълна празна кола не се усеща някаква фрапантна разлика ....разхода основно градско го държа около 6/100.....колата е осичка...сравнен с 1,8Т в Пасат мога да кажа че разликата в динамиката при нормално каране не е особено голяма поне като усещане да не кажа че почти я няма въпреки разликата в конете....единствения недостък е че е можело още малко да се постараят в обезщумяването на мотора и на колата като цяло....
-
- Гараж: пред блока
Мнения за новата фабия
Здравейте,
предстои ми закупуване на автомобил. Направих тестдрайв на фабия 3 хечбек tsi 95кс. ръчна ск.кутия и останах доволен от динамиката, вътрешното пространство е достатъчно на този етап. Като цяло съм се ориентирал към оборудване в обсега на ambition/selection + задни дискови спирачки. Въпросите са ми:
1. Нещо по-специфично има ли откъм обслужване на двигателя?
2. Провеждали ли са се сервизни акции?
3. Прочетох за проблените с шума при превключване на скоростите. Нещо друго което ви прави впечатление като собственици в отрицателно отношение ?
4. Някой може ли да сподели впечатления за сервизите на Еуратек Пловдив?
5. Видях че има 2 форума на марката. Кой е по-посещавания? Необходимо ли е да пиша и там ?
Ще карам клио 4 tce 90кс. също. Останалите модели и марки отпадат заради прекалено високи цени и/или неудобно разположение на сервизните центрове извън града.
Та това е засега. Ще съм благодарен на всякакви отзиви и съвети!
Поздрави!
предстои ми закупуване на автомобил. Направих тестдрайв на фабия 3 хечбек tsi 95кс. ръчна ск.кутия и останах доволен от динамиката, вътрешното пространство е достатъчно на този етап. Като цяло съм се ориентирал към оборудване в обсега на ambition/selection + задни дискови спирачки. Въпросите са ми:
1. Нещо по-специфично има ли откъм обслужване на двигателя?
2. Провеждали ли са се сервизни акции?
3. Прочетох за проблените с шума при превключване на скоростите. Нещо друго което ви прави впечатление като собственици в отрицателно отношение ?
4. Някой може ли да сподели впечатления за сервизите на Еуратек Пловдив?
5. Видях че има 2 форума на марката. Кой е по-посещавания? Необходимо ли е да пиша и там ?
Ще карам клио 4 tce 90кс. също. Останалите модели и марки отпадат заради прекалено високи цени и/или неудобно разположение на сервизните центрове извън града.
Та това е засега. Ще съм благодарен на всякакви отзиви и съвети!
Поздрави!
-
Мнения за новата фабия
Точно същите наблюдения имам и аз. Рапид 95 коня върви като Октавия 115 коня. А двете вървят колкото Пасат 1.8Т.silent написа: ↑05.11.2018, 12:33:26 Аз карам такъв мотор в Рапид и съм очарован от това двигателче ...пълна празна кола не се усеща някаква фрапантна разлика ....разхода основно градско го държа около 6/100.....колата е осичка...сравнен с 1,8Т в Пасат мога да кажа че разликата в динамиката при нормално каране не е особено голяма поне като усещане да не кажа че почти я няма въпреки разликата в конете....единствения недостък е че е можело още малко да се постараят в обезщумяването на мотора и на колата като цяло....
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi
-
Мнения за новата фабия
Колега имам 4ри коли лично мои, карам пета служебна и мога относително обективно с голяма точност да преценя какво говоря.
Въпросните 2 коли които сравнявам са в гаража ми и съм им навъртял доста километри. Не съм ги 'дърпал' и нямам подобни намерения и стоя зад мнението си. Има много условности в сравненията пълни празни скорости но като цяло 1,0тси е напълно адекватен двигател във фабиа и рапид.
Подобни приказки кой какво къде и кога умира са тип една жена на пазара казала.
1,0ТСИ 95к. съвсем не умира на 120км за твое съжаление и даже дига с прилична динамика 180км. при това даже и с работещ климатик при това даже и без да се крие във въздушната струя на някой турски тир препускащ със 180км/ч....
Въпросните 2 коли които сравнявам са в гаража ми и съм им навъртял доста километри. Не съм ги 'дърпал' и нямам подобни намерения и стоя зад мнението си. Има много условности в сравненията пълни празни скорости но като цяло 1,0тси е напълно адекватен двигател във фабиа и рапид.
Подобни приказки кой какво къде и кога умира са тип една жена на пазара казала.
1,0ТСИ 95к. съвсем не умира на 120км за твое съжаление и даже дига с прилична динамика 180км. при това даже и с работещ климатик при това даже и без да се крие във въздушната струя на някой турски тир препускащ със 180км/ч....
-
- Гараж: Ex Octavia 3 FL Vision 1.5 TSI 2018
Superb 3 FL L&K 2.0TDI 4x4 2020
Мнения за новата фабия
Айде стига ни сапунисва с глупости от 1001 нощ... Тая цикалка не умира, а направо СПИРА след 120км/ч. Остави и ние да поназнайваме тук там някои неща. И да, имам Поло 6R с 1.2тси 110кс и си е тогален мъртвец във високи скорости. А тоз рапид ще вдигне 180 тамън за една календарна година.