Добре дошли в ШКОДА ФОРУМ! Моля, регистрирайте се за да вземете участие в дискусиите.
Намерете ни във Facebook

>>> Вземете своята брандирана Шкода Форум чаша! <<<
Поставяне на темпомат
-
Поставяне на темпомат
Колеги, здравейте. Имам Супърб 2, моделна година 2010, амбишън ниво на изпълнение, закупена от България. Ние сме първи собственици. Искам темпомат. Автомобилът има максидот дисплей и бях уверен, че само лост ми трябва. Купих лостче, не оригинално - полско, ново. Може и това да ми е грешката. Сложихме го в Еуратек Хасково, имам познат, и колкото разбира го активирахме и уж кодирахме с тяхната програма, но не тръгва. Момчето не разбира много, само механик е. Да няма и там допълнителни кабели или модулът да не поддържа темпомат, че е за страните от третия свят, като нашата? Другото е лоста да е повреден. Като мигачи и светлини си работи. Моля за помощ спешно, че съм го планувал за подарък за 14 февруари на баща ми /тогава е роден/. На толкова коли сам съм слагал, тая Шкода ми разгони фамилията! Ако има човек в хасковска област ще му платя.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Поставяне на темпомат
Точно така. Може да се наложи допълнителна жица или контролния модул на волана да не поддържа темпомат.
TSI Team
-
Поставяне на темпомат
Уж кабел не би трябвало. Тук пишеше, че щом съм с Максидот дисплей, не трябва кабел. Ще отида да видя отдолу номера на модула и ако го намеря ще го напиша. Колата е ниво Амбишън, 1,4 ТСИ.
-
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Поставяне на темпомат
Този модел е средно ниво, което означава, че поддържа темпомат и борд компютър без мулти волан. Това е добре, поне няма да купуваш нов модул.
По нататък с кабела не знам как да ти помогна, нека се включи някой майстор
По нататък с кабела не знам как да ти помогна, нека се включи някой майстор

TSI Team
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI
Tiguan TDI 4motion
0896670196 - Контакти:
Поставяне на темпомат
Трябва да се пусне кабел,от една букса под таблото в ляво(червена май беше) до пина в компютъра.
Да се кодира и в мотора и в таблото.
Да се кодира и в мотора и в таблото.
Revo stg3 by PERFORMANCE99 Tuned
-
Поставяне на темпомат
Благодаря ви. Не съм очаквал, че на тази кола кола, в тези години ще трябва кабел! На Октавия 2006, само сложих кодирах и всичко приключи! 5 години по-късно, се връщаме назад - ужаст! Сигурен съм, че няма кабел, защото е за България! Казаха ми един колега, но не го откривам. Чакам някой да ми каже майстор да го направи. Поздрави!
-
Поставяне на темпомат
Така, колеги, липсва кабела от модула до компютъра. На модула е пин 13, но на компютъра коя букса е и кой пин? Трабва ми и кабел с правилните кабелни обувки за двата пина. Не знам дали са еднакви на модула и на компютъра? Шкода Октавия, Супърб, Йети и други ще станат - бензин е колата, ако е от значение. Задъжително кабела траябва да е от Октавия 2 нагоре. За първите не става. Ако някой продава да пише. Поздрави!
-
Поставяне на темпомат
Разбрах, че пина на еку-то е 4 в синя букса. Сега ми трябва кабелче с пинчетата. Като гледам по снимки, май пинчетата на модула и еку.то са еднакви. Ако не намеря цял кабел, някой може лида каже типа на пинчетата? Да си ги закупя отделно и сложа на кабела?
-
Поставяне на темпомат
Само да поправя последния си пост и да кажа, ако някога, на някого се наложи. На Супърб 2, ако е от България и няма темпомат - няма и окабеляване. Ако е амбишън - модула поддържа темпомат, но трябва да пуснете кабел. Ако е Актив и кабел и модул. Слагането на ръчката и активирането е лесно. Прекарването на кабел, обаче..... 3 часа с механик от Еуратек! Пинчето на модула е №13, на ЕКУ-то е на 94 пиновата букса - № 45. Размера е на двете пинчета е еднакъв. Кабела трябва да е 150-200 см. Това е за бензиновите Супърби! За дизел пина на компютъра е друг, до колкото знам. Поздрави и дано бъда полезен на някого.