Все още съм новобранец при електрическите автомобили, за 150 км. пробег по из задръствания на София, разхода в момента е около 20кВ/100, с парно на 22 градуса , 3 пъти пусках и подгрев на волана да го тествам. Надявам се ,че лятото разхода ,ще е по-нисък, пак ще има климатик за охлаждане, но пък температурите ще са по-благоприятни за батерията. Като шофиране е уникално усещане, безумен автомобил, като му натисна педала за ускоряване веднага тръгва с ряз, даже по-рязко ако подам газ, тръгва доста стабилно. Не е ловен двигателя, 180 коня, но определено се усеща повече от конвенционален двигател с тези коне. Минус (поне за мен) е задното задвижване, все още не съм му свикнал и понякога с повече газ на някой завой, започва да занася , но системите за сигурност се включват и ме вкарват в пътя. Особено на кръговото на Драгичево за Перник, там асфалта е ужасен и се пързаля много. Като цяло съм доволен, само ще ми е трудно да свикна с пробега. На дизела ми (каджар 1.5 cdi 110к.с.) ,като му напълня резервоара и 1100 км извънградски и 900 градски пробег
Ще го оставя още месец ,докато свикна с Шкодата и го пускам в мобиле да се продава.
Та така, общо взето. Имам въпрос към по запознатите с Шкода онлайн услуги. Мога ли през приложението да си закупя пакет с който да си отключвам колата от дръжките и да се заключва пак оттам или като се отдалеча. Тази екстра имам на каджара и съм се заблудил,че я има и на шкодата и определено много ми е неудобно всеки път да търся в кой джоб ми е ключа за да отключа и заключа от него.
Благодаря предварително.
Весели празници на всички.