Добър вечер колеги,най накрая се реших да пусна тема за моята кола и във форума.Първо малко предистория,от малак съм фен на Опел,за друга кола не съм и помислял,дори 2010 и 11 се сътезавах в Българския драг шампионат с Опел Кадет ГСИ.2016 година реших да сбъна една моя детска мечта,да рестарирам и направя реплека на състезателен Опел било стар Катед С,Манта или Аскона Б.Докато търсих точното купе и рових по нета да зяпам ретро ралита,видях Нея,Шкода 130РС.От тоя миг любовта към опелите се изпари и си казах рано или късно ще направя такава кола.И така началота на 2017 мой приятел от Словакия ми намери таван с колонки от 110Р за присаждане към дъно на 100С.Този метод е много популярен в Чехия,защото рядко се намера здраво дъно на 110Р а все още 100с-ки има читави

.Аз намерих цяла Шкода 100С и я прибрах за донор,но работите със Словашкия таван не се получиха,бях се отчаял,но пуст мерак,казах си почвам да подготвям купето на 100-тачката пък когато излезе нещо от Чехия или Бг ще го взема.

м
Изпадна ми и чисто нова предна маска,нямаше как да не я купя и изрежа като на РС