Skoda 130RS реплика

Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
todor_rs
Гараж: Skoda 130RS
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Добър вечер колеги,най накрая се реших да пусна тема за моята кола и във форума.Първо малко предистория,от малак съм фен на Опел,за друга кола не съм и помислял,дори 2010 и 11 се сътезавах в Българския драг шампионат с Опел Кадет ГСИ.2016 година реших да сбъна една моя детска мечта,да рестарирам и направя реплека на състезателен Опел било стар Катед С,Манта или Аскона Б.Докато търсих точното купе и рових по нета да зяпам ретро ралита,видях Нея,Шкода 130РС.От тоя миг любовта към опелите се изпари и си казах рано или късно ще направя такава кола.И така началота на 2017 мой приятел от Словакия ми намери таван с колонки от 110Р за присаждане към дъно на 100С.Този метод е много популярен в Чехия,защото рядко се намера здраво дъно на 110Р а все още 100с-ки има читави Изображение Изображение Изображение .Аз намерих цяла Шкода 100С и я прибрах за донор,но работите със Словашкия таван не се получиха,бях се отчаял,но пуст мерак,казах си почвам да подготвям купето на 100-тачката пък когато излезе нещо от Чехия или Бг ще го взема.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение Изображением
Изпадна ми и чисто нова предна маска,нямаше как да не я купя и изрежа като на РСИзображение Изображение
Изображение
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Skoda 130RS реплика

Мнение от zzankov »

Добре започваш...
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Благодаря,но това е само началота стаа по интересно :).При Шкода 130 РС пода на багажника е по висок с 10 см за да се събере под него по големия бензинов резервоар. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Като ще е гарга да е рошава :) Затова се хананах и разрязах резервоара на 2 за да го направя като на РС. Изображение Изображение Изображение
другата разлика, е че при РС,бензина се пълни вътре от багажника през 100мм гърловина,а оригиналното пълнене е затапено
Изображение Изображение
За да няма повечче ръжди и налепи от вътрешна страна на резервоара го залях със Фертан за резервоари,за който имах притестения,но се оказа много сериозна работаИзображение. Изображение
И вече готов Изображение
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Skoda 130RS реплика

Мнение от joro_kem »

доста емпиричен производствен подход :) браво за ентусиазмът и старанието!
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Напазарувах доста нови части и се захванах с предния мост.Всичко беше разглобено,минато на пясък,ръждопреобразувател,епокси грунд и боядисано,а всички части по окачването подменени с нови. Изображение Изображение Изображение При РС носачите са по-дълги като на по новите модели 120-ки,но за разлика от тях не е с кормилна рейка,а със секторна кутия Изображение Изображение И стабилизиращата щанга е различна при стандартната 110Р Е 13мм а при РС 16мм Изображение Изображение дълги шпилки на глаините Изображение и лагери и семерини Изображение Изображение
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от deniz8912 »

Мале мале нямам търпение да я видя готова и наживо. Успех колега в начинаието! [smilie=music.gif]
Аватар
PVV

Ретро Škoda

Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача

Skoda 130RS реплика

Мнение от PVV »

Така се прави. браво Това е един страхотен проект и както виждам си го подкарал здраво. Изисква време и средства, но резултатът накрая ще плакни окото и душата. Успех и ни дръж в течение . [smilie=hunter.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Skoda 130RS реплика

Мнение от Rangel »

Съдейки от поста в който колега заяви желание за Калояново, колата е готова и само ще мине през настройка и е готова? Той просто тука със съспенс прави нещата и пуска по малко :)
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Много ви блягодаря за хубавите думи.При стандартното купе няма сервоусилвател на спирачките и предните апарати са като на 100-тачка,но при РС има серво и предни двубутални спирачни апарати на английската фирма Гирлинг.Понеже се стремя да я правя 1 към 1 с оригинала нямаше как да ги подмина,намерих чисто нови спирачни апарати от Англия,серво неможах да намера оригинално,но напаснах едно от Опел Калибра Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение В заключение мога да кажа,че сега като вече подкарах колата,спирачките могат да се конкурират със на съвремена кола,спира уникално
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

С тези снимки завърши 2017,купето отдолу беше готово,тогаа я остаих я със стандартното окачане отзад сложих мотора и замразих проекта,защото в този момент нямаше какво повече да се прави.Търсише се усилено купе от 110р или таван с колонки.В Чехия излезе един таавн за 1500евро,но го купиха преди да мигна.Купета в много лошо състояние излизаха за по 2000 еврота,но без никаки документи и икакъ шанс да го докарам от там така,а редовно купе с доста ръжда почваха от 4 еврота.Изображение Изображение
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

Търсенето на купе продължаваше,но без успех,когато началото на февруари 2018,мой приятел,на който съм много блгаодарен ми зънна и каза,уговорил съм ти цяла кола,направо неможех да повярвам,намирай с какво да я вземем от София и да тръгваме веднага.Така и стана звъннах на един приятел с пътна помощ и тръгнахме.Колата беше в много лошо състояния,напраlо трагично.Собственика я беше оставил за рестарация в един сервиз близо 10-години,сърши ли му финансите и майсторите я изхърлили навън пред сервиза на една поляна без да е загъната,направо ми се ревеше как има такива хора.Както се вижда от снимките колата не ставаше за рестарация,но тавана с колонките беше в прилично сътояние,арматурното табло беше хубаво,скоростната кутия,по предния мост имаше нови работи,стъкларията беше много запазена с изключение на челното стъкло,докато отидем и някой го беше строшил.Нямаше како да го мисля,а и нямах избор,така че я взех Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от deniz8912 »

Една стъпка напред браво браво
todor_rs
Обратна връзка:

Skoda 130RS реплика

Мнение от todor_rs »

И се започна сериозната работа,отделих тавана с колонките и всичко нужно,така ми беше и по удобно да пясъкоструйна и изчистя от всякъде,Разбира се имаше и изгнили места,който премахнах,изработих на ново и и заарих. Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Skoda 130RS реплика

Мнение от Rangel »

Човек до 23-ти ли ще ни държиш в неведение :), давай малко повече на веднъж...
Публикувай отговор

Обратно към “110, Garde, Rapid”