Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Отново здравейте!
По повод "пръчката", аз така си и казвам.
По повод написаното в инструкцията за употреба..."Първоначалният разход на масло може да бъде 0.5l/1000 км в зависимост от стила на шофиране. При нови двигатели, разходът може да бъде по-голям при първите 5.000 км".
Колкото до оставащите километри за смяна на масло написани в приложението MySkoda плюс зададените километри в бордкомпютъра, ясно е написано смяна масло на 30.000км. Същото ми казаха в Шкода сервиза в Надежда, когато получавах колата. В двигателния отсек е написано масло SAE 0/20 за 508 и 509. Щом така са ми казали, ще го сменя на 30.000.
"Пръчката" днес я гледах - точно на половината е.
Някой да каже колко литра масло събира този двигател на Фабия?
Благодаря за отговорите!
Колата ми е Фабия Амбишън 80 к/с.
Принципно, въпросът ми "Трябва ли да се долива масло на 2.000 км" си признавам, че беше леко глуповат, но...поради факта, че до сега не съм имал толкова нов автомобил със съвременни технологии двигател плюс еконормите, плюс написаното в книгата за експлоатация по повод първоначалния разход на масло, реших да попитам, виждайки, че във форума има хора с доста богат опит, от които бих могъл да почерпя практически съвети.
На всички - бъдете здрави и безаварийно!
martine72 написа: 27.03.2024, 09:37:32
Отново здравейте!
По повод "пръчката", аз така си и казвам.
По повод написаното в инструкцията за употреба..."Първоначалният разход на масло може да бъде 0.5l/1000 км в зависимост от стила на шофиране. При нови двигатели, разходът може да бъде по-голям при първите 5.000 км".
Колкото до оставащите километри за смяна на масло написани в приложението MySkoda плюс зададените километри в бордкомпютъра, ясно е написано смяна масло на 30.000км. Същото ми казаха в Шкода сервиза в Надежда, когато получавах колата. В двигателния отсек е написано масло SAE 0/20 за 508 и 509. Щом така са ми казали, ще го сменя на 30.000.
"Пръчката" днес я гледах - точно на половината е.
Някой да каже колко литра масло събира този двигател на Фабия?
Поради същият текст и аз съм проверявал нивото на маслото 3-4 пъти в рамките на първите 1500км. Вече минах 2000 и съм по-спокоен знаейки, че не го гори
"Вържи попа да е мирно селото"
martine72 написа: 27.03.2024, 09:37:32
. Щом така са ми казали, ще го сменя на 30.000.
Ако ще я държиш за лична по-дълго време от гаранцията или пък предпочиташ да поддържаш техниката си, без това да те натоварва финансово може да го сменяш на 10-12к км . Ако ще я махаш след гаранцията или по-рано, както дойде общо взето .
Би било интересно МПИ дали ще го гори близо до 2г и 30к км. За ТСИ вероятността при този интервал да гори масло рязко се увеличава.
До @martine72 - Проверявай нивото на двигателното масло веднъж седмично, докато не се убедиш, че не намалява или добиеш представа през колко Километра и с какво количество намалява.
Здравейте на всички!
Имам ето какъв въпрос - разходът ми на бензин градско е...фундаментално катастрофален. 8/100?!?
Това нормално ли е за трицилиндров двигател?
На Камик с 95 коньовият мотор в тежък трафик също стига 8. Обикновено из центъра разхода ми се върти около 7, 7.5. Старт-стопа, за да бъде ефективен, трябва поне по половин минута двигателя да стои изключен при всяко спиране.