Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
igeorgiev82 написа: 19.09.2023, 18:48:49
С тая средна скорост ако това е "натискане"
Има и доста градско. Трипът е 700 км. Натискането е извънградско. Но така или иначе ми варира между 5.5 и това от снимката. Най-честно е малко над 6 (6.3-6.4) за сумарно 6000 км до сега.
Krassi написа: 16.08.2023, 16:42:54
Колко харчи фабията ми
Аз само да попитам за един приятел, как ?!
До това успях да стигна аз. Рибарски трип из Гърция с нормално каране. В интерес на истината след като стана на 20К колата започна да харчи по-малко. Ще видим на 30 след първа поддръжка какво ще се случи.
Здравейте, колеги!
Имам Фабия 4 Амбишън - нова! - вече два месеца. На 2.000 км съм.
Доволен съм от колата.
Искам да попитам тези от Вас, които са имали Фабия 4 - има ли нужда да се долива масло, някой правил ли го е?
Колата има ли някакъв първоначален разход на масло?
Ако се налага доливане, то, предполагам е само в сервиза на Шкода?
Каква марка масло бихте препоръчали?
Старата кола я карах с Petronas и да си кажа, не съм имал никакви проблеми, т.е "харчене".
Не съм казал, че искам да доливам, просто питам, защото... както и да звучи, до този момент не съм проверявал "пръчката".
Карам колата предимно градско, не издевателствам над мотора, не вдигам високи скорости и обороти. Стилът ми на каране е "пенсионерски".
Колкото до препоръките на производителя, смяната предстои на...30.000 км.
martine72 написа: 26.03.2024, 19:37:44
Колкото до препоръките на производителя, смяната предстои на...30.000 км.
Мисълта ми беше самото масло да е по препоръка/спецификация на производителя, а не интервала на смяна. Карай още малко и го смени и после на интервал от 10-12к км. - да ти е мирна главата, както се казва.
Човек
Карай си колата.
Тя ще се обади, ако има нещо.
Моето масло го смених на 5000км
Колата се кара на пребиване и не беше мръднало на щеката.
Относно това , че караш предимно градско и пенсионерската - сменяй на 8-10к макс.
Ако си с дизел, вземи да подаваш газ, че не те чака добър развой
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ 0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Текущото поколение на Фабиа мисля нямат дизели. Иначе можеш да доливаш каквато марка масло искаш, пред блока, стига да е препоръчваният вискозитет и отговаря на специфичният VW стандард (който можеш да намериш на лепенка под предният капак).