Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, 7DSG, 4x4, 426 PS, 561 Nm
3 пълни работни дни минаха от писмото ми - отговор няма никакъв от царете на DSG-то. Ето пример, в който започвам да се напрягам не от проблема, а от липсата на поемане на каквато и да е отговорност и отношение. Поне върни едно - "благодаря за фийдбека, ще го погледнем по-късно", ама да ме оставят да вися така след всичко, което съм им пратил, за мен е несериозно. Така бизнес не се прави (лично мнение).
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Абсолютно непрофесионално...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Всеки си мисли,че неговата кола/проблем е най-важен
Включително и аз съм така.
Но монетата има и друга страна.
В БГ имат "5 коли" направени в немско или някъде другаде сигурно са 1000 минимум.
Сигурно всеки иска отговор до 1-2 часа.
Да програмират ли,или да пишат мейли?
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Включително и аз съм така.
Но монетата има и друга страна.

В БГ имат "5 коли" направени в немско или някъде другаде сигурно са 1000 минимум.
Сигурно всеки иска отговор до 1-2 часа.
Да програмират ли,или да пишат мейли?

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, 7DSG, 4x4, 426 PS, 561 Nm
Прочети пак какво съм написал. Не очаквам мейл от тяхна страна, който намира решение на проблема. За съвсем друго говоря, което отнема точно 5 секунди да се напише. И няма значение къде е колата, имат съпорт технически екип, който работи с целия свят и обслужва всички.
А как па са тръгнали да "програмират"...

А как па са тръгнали да "програмират"...

-
Инженерите и/или програмистите не отговарят/преглеждат мейлите, има си технически съпорт който преглежда мейлите.
Най-вероятно се чудят какво да отговорят и дали да се занимават.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Да не се окаже, че са 2ма човека цялата фирма ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Абсолютно не е сериозно! Освен това, той си играе и им праща фийдбек по начин, по който малко хора биха си играли. Освен това, като изчистят при него проблема, ще имат готово решение за тази платформа и ще лапнат още една торба с пари.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На тая страница n пъти се споменават програмисти... Мисля, че имате доста грешна представа за мапването като процес... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Отделно подозирам, че цялата фирма е един, максимум двама човека оркестър. Т.е тия дето ровят из картите.
Аз лично с възможно най-благ тон бих си поискал стоковия софтуер на кутията с отворена опция, ако/когато вече са наясно с процеса да ми я ъпдейтнат пак. В смисъл не е добре да се дърляме, щото не се знае - знае ли се...
Това си е лично мое виждане де, ама с уточнението, че аз кутията не бих посмял да я пипам въобще изначало.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Отделно подозирам, че цялата фирма е един, максимум двама човека оркестър. Т.е тия дето ровят из картите.
Аз лично с възможно най-благ тон бих си поискал стоковия софтуер на кутията с отворена опция, ако/когато вече са наясно с процеса да ми я ъпдейтнат пак. В смисъл не е добре да се дърляме, щото не се знае - знае ли се...
Това си е лично мое виждане де, ама с уточнението, че аз кутията не бих посмял да я пипам въобще изначало.
Последно промяна от Цецо75 на 07.03.2023, 10:38:25, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- YYakovliev
Звъннах на Диян (повече няма да ги побутвам аз лично, приключих с писането), утре ще ги сръчка той, да ми дадат някакъв отговор.
@Цецо75, няма как да не пипаш кутията, след като имаш такива коне и нютони на Stage-1.
Но пак - за да реша какво правя финално, чакам да ми отговорят НЕЩО.

@Цецо75, няма как да не пипаш кутията, след като имаш такива коне и нютони на Stage-1.
Малко по-сложно е, защото трябва да се види, имам ли опция за софт от другаде за тази кутия, ако ще оставям техния мап на мотора. Това във връзка с горното, което написах. Ако нямам други опции за кутията и ще връщам сток, трябва да върна сток всичко. Ако имам опция (с Тодор ще трябва да го проверя това, след като ми отговорят) - тогава вече може да си взема парите за кутията и да оставя мотора.
Но пак - за да реша какво правя финално, чакам да ми отговорят НЕЩО.

- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B7 1.6tdi cayc
Според мен, комуникацията следва да е представител за България с фирма Майка. Краен клиент обикновено в желанието си да помогне усложнява нещата.
- zalmaneca
- Гараж: Superb 3 FL 2.0TDI 190 L&K
-
- Гараж: Градски Транспорт София
Пускай колата за 100 000 и си вземи 2 супърба за по 50 000 преди фейса. Единия го направи самолет в другия ще возиш дяцата
Шегата настрана, работя в ит/техническата сфера от 15 години.
Просто не знаят какво да те правят в момента и за това са те отебали. Тоя дето праща мейлите не зависи нищо от него. Той чака "одобрение" и "наставление" от тоя над него, оня от другия и някъде там се забатачват нещата.
Като бях Service Desk в PPD имах стотици такива имейли, просто ги слагахме на HOLD тикетите, но пък трябваше до 24 часа да сме контактнали кустумерот и да му разтегна 2-3 локума.
Смятай как са се забатачили нещата, щом дори един мейл не искат да връщат.

Шегата настрана, работя в ит/техническата сфера от 15 години.
Просто не знаят какво да те правят в момента и за това са те отебали. Тоя дето праща мейлите не зависи нищо от него. Той чака "одобрение" и "наставление" от тоя над него, оня от другия и някъде там се забатачват нещата.
Като бях Service Desk в PPD имах стотици такива имейли, просто ги слагахме на HOLD тикетите, но пък трябваше до 24 часа да сме контактнали кустумерот и да му разтегна 2-3 локума.
Смятай как са се забатачили нещата, щом дори един мейл не искат да връщат.
На морето колите са най-бързи!
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Тая година няма ли да има Евро Шкода Трип? да им се изсипем 40 човека пред гаража, да им се "стемне от джи класи"?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- Обратна връзка:
Гледах да не пиша, ама тя темата така или иначе пак отиде у рЯката.Kiko Varna написа: ↑07.03.2023, 11:23:29 Просто не знаят какво да те правят в момента и за това са те отебали.
Вече почна да се пълни с твърдения и анализи- колко човека им е фирмата, кой с какво се занимава, кой зад кой комп е и тн.
Едва ли - не знаят какво да правят за 1 клиент от БГ с Шкода.
Нека видим развитието, пък после да търсим причините.....
П.С: РЕВО си имат телефон- звънкам и винаги като съм имал въпроси или съмнения до 10мин (разговор) са ми се изяснявали нещата.
А останалото- кой отговарял и кой не.... навсякъде го има!
Само ще кажа, че си бях правил малък експеримент (защото нямах парите а и не исках ново):
Като исках да си вземам шосейно колело, тук във форума @ИзтрЪпнал ме беше насочил и към ROSE- немци и тн.
Избрах си модел 5-6к евро и им писах на съпорта, че искам да поръчам , но искам и към него да поръчам няколко вида резервни части (ухо, спици и тн) и за напред как да поръчвам........
След 4 седмици ми отговориха...... Демек, ако ми се счупи нещо по колелото, 4 седмици ще чака, само за отговор ли?
Тогава гледах и друга марка - ПРЕМИУМ текерлек - 15 ХИЛЯДИ ЕВРО - писах и на тях.......... тях още ги чакам да ми отговорят! ( от Януари 2022).
Тук преди 2-3м гледах една китайска марка- правят рамките на FACTOR (Крис Фрум) - FACTOR OSTRO VAM модел - 10к евро и нагоре.
Самите те си правят рамка , почти реплика на ФАКТОРА - СЕКА ЕКСИЙД се казва - за 2 евра.
Ютубър им прави ревю, за което МУ Е ПЛАТЕНО ОТ ТЯХ и казва, че е супер , правиха всякакви тестове- рамката кърти, продажбите хвърчат.
Самият Ютубър- оня ден излиза с видео в което казва (и ги е уведомил, че ще го пусне, заради многото фийдбек и към него), че НЕ ГИ ПРЕПОРЪЧВА, защото съпортът им е МНОГО ЗЛЕ, въпреки, че са препълнени и продават като невидяли качествен продукт(е, винаги има някъде някакво изключение).
Не си го купувайте вика, освен ако не ви се чака с месеци за дадено нещо/съпорт.
Отплеснах се, но топ премиум фирми с много скъп продукт заради марката- също са тотал щета в съпорта!
Има резон- имат си дилър, комуникира се през дилъра.
Не всички са като AWESOME, Killerbrakes (от моя гледна точка), дето до 2-3 часа ти връщат веднага мейла.
Повечето го правят за около седмица!