Безжичен CarPlay с Bolero infotainment
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mitkosoft
- Гараж: Skoda Scala 1.5 TSI
Здравейте, колеги!
Имам Skoda Scala 2020, Style пакет, който включва Болеро инфотеймънт система (с две физически врътки в двата края).
Имам CarPlay на нея, но само през кабел. Другата ни кола е Kodiak, където CarPlay-а е wireless. Питането ми е има ли фабрична възможност да се включи wireless в Scala-та, или са необходими допълнителни приставки?
Има подобна тема във форума, която обаче е доста разводнена и се изгубих в нея какво може и какво не, и какво трябва да се направи в крайна сметка. Не ми се звъни до ЕТ, защото на тема софтуер и специфични фукционалности там няма кой да ми даде компетентен отговор.
Предварително благодаря!
Имам Skoda Scala 2020, Style пакет, който включва Болеро инфотеймънт система (с две физически врътки в двата края).
Имам CarPlay на нея, но само през кабел. Другата ни кола е Kodiak, където CarPlay-а е wireless. Питането ми е има ли фабрична възможност да се включи wireless в Scala-та, или са необходими допълнителни приставки?
Има подобна тема във форума, която обаче е доста разводнена и се изгубих в нея какво може и какво не, и какво трябва да се направи в крайна сметка. Не ми се звъни до ЕТ, защото на тема софтуер и специфични фукционалности там няма кой да ми даде компетентен отговор.
Предварително благодаря!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Трябва ти допълнително устройство.
- mitkosoft
Странно. Гледал съм ревюта в youtube на Scala с Bolero, което е с wireless carplay. В ЕТ няма ли вариант да го активират или обновят софтуера, така че да го поддържа?
Извън това - препоръка за такова устройство?
Извън това - препоръка за такова устройство?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Общо взето след MY2021 почват да го подържат безжичното, не ми е известно да има хак да се активира при по-старите.
Бееееее.....
- mitkosoft
Видеото, което гледах, е от 2019: https://www.youtube.com/watch?v=aRG05tu ... RTmania.cz
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нямам представа как е за другите модели, но при Супърб и Кодиак продавани във България там някъде e границата. Възможно е да има някакво разместване според зависи... от озоновата дупка примерно.
Но щом при теб не работи - явно го няма. Какво да го мислиш повече, ще ти трябва допълнителен модул.
Но щом при теб не работи - явно го няма. Какво да го мислиш повече, ще ти трябва допълнителен модул.
Бееееее.....
-
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
В момента нямам възможност да се разровя и затова коментарът ми няма да е толкова полезен, НО
Има сервизно меню, в което като влезнеш можеш да видиш кодовете на активираните функционалности (някъде в нета имаше декодер, примерно този http://mib-helper.com/fec-decoder/).
След това можеш да намериш възможните функционалности и да разбереш дали изобщо системата поддържа wireless carplay.
Почти съм сигурен, че всички MIB3 поддържат, а някои ги заключват заводско, просто за да си доплатиш.
Тук е коментиран подобен въпрос
https://forum.obdeleven.com/thread/1405 ... auto-works
(имам OBD11 ако намериш как става, мога да услужа за София)
Има сервизно меню, в което като влезнеш можеш да видиш кодовете на активираните функционалности (някъде в нета имаше декодер, примерно този http://mib-helper.com/fec-decoder/).
След това можеш да намериш възможните функционалности и да разбереш дали изобщо системата поддържа wireless carplay.
Почти съм сигурен, че всички MIB3 поддържат, а някои ги заключват заводско, просто за да си доплатиш.
Тук е коментиран подобен въпрос
https://forum.obdeleven.com/thread/1405 ... auto-works
(имам OBD11 ако намериш как става, мога да услужа за София)
- mitkosoft
Поръчах CarlinKit 4.0, ще споделя мнения като дойде и го подкарам.
-
Привет, съфорумници ! Моята Скала също е с кабел!!! Няма WiFi. Причината била липсата на части !Това била причината задните мигачи да са с нажежаема жичка и да няма жабка (ниша) под предна седалка !!Уви !
- mitkosoft
Само да споделя, че на моята Скала Carlinkit-a (4.0) не тръгна като хората - връзваше се успешно с телефона, но след това нямаше никакъв звук от приложенията (Spotify, Youtube), само при телефония. Мъчих го доста време и накрая се отказах. Продадох го на колега от форума със Superb, при който тръгна без проблеми.
Ще тествам с 3.0 или с cplay2air.
-
Има ли резултат !??mitkosoft написа: 14.11.2022, 11:43:38 Само да споделя, че на моята Скала Carlinkit-a (4.0) не тръгна като хората - връзваше се успешно с телефона, но след това нямаше никакъв звук от приложенията (Spotify, Youtube), само при телефония. Мъчих го доста време и накрая се отказах. Продадох го на колега от форума със Superb, при който тръгна без проблеми.
-
Някакво развитие по темата с безжичното свързване с Car Play има ли при някой
- mitkosoft
Привет!
Малко закъснял отговор, но дано е полезен на колегите.
Поръчах си Ottocast (CarPlay опцията само за iPhone): https://www.ottocast.com/collections/ho ... cts/u2-air, и това чудо тръгна без проблеми от първия път. Вече почти половин година, че и повече работи чудесно - влизаш в колата, палиш и след 10 секунди телефонът е свързан към нея. 100 от 100. Единствено се бъгва леко ако преди да се свърже wireless, си вържеш телефона с кабел, тогава двата CarPlay-a започват да се бият, или инфотйемънта започва да се чуди кой да покаже, то и софтуера на Шкода не е като да няма бъгове, но не е драма. Иначе веднъж свързан wireless, през кабел не прави проблем (инфотеймънта не прескача на другия).
Та който се чуди какво да си сложи - Ottocast-a e много добро решение.
Поздрави!
Малко закъснял отговор, но дано е полезен на колегите.
Поръчах си Ottocast (CarPlay опцията само за iPhone): https://www.ottocast.com/collections/ho ... cts/u2-air, и това чудо тръгна без проблеми от първия път. Вече почти половин година, че и повече работи чудесно - влизаш в колата, палиш и след 10 секунди телефонът е свързан към нея. 100 от 100. Единствено се бъгва леко ако преди да се свърже wireless, си вържеш телефона с кабел, тогава двата CarPlay-a започват да се бият, или инфотйемънта започва да се чуди кой да покаже, то и софтуера на Шкода не е като да няма бъгове, но не е драма. Иначе веднъж свързан wireless, през кабел не прави проблем (инфотеймънта не прескача на другия).
Та който се чуди какво да си сложи - Ottocast-a e много добро решение.
Поздрави!
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Имате ли проблем със синхронизирането на контактите? Опитах се да помогна на приятелка със Скала и същият инфотеймънт, като на колегата от първото мнение. Проблема беше, че не и излизат имената на контактите от указателя когато и звънят. Опитах какво ли не и накрая установих, че колата вижда колко контакта има в телефона но синхронизира около 2/3 от тях. Рестартирах неколкократно инфотейнмънта, няколко пъти синхронизирах и телефона Самсунг S24 всеки път колата успяваше да синхронизира различен брой контакти но никога всичките. Идеи?
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Вероятно има ограничение на броя на контакти, които да се синхронизират. И аз съм с Болеро, но не съм обърнал внимание колко броя успява да синхронизира.