Skoda Superb MK2 Brake Servo Failure
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Здравейте,
Имам следния проблем, през няколко дни ми светва лампа и съобщение на таблото гласащо "Brake Servo Failure". Светва както червеният удивителен знак, така и оранжев ABS знак. ABS-a се изключва след 1-2 минути, но удивителния знак си свети постоянно. Ходих в оторизирания сервиз във Варна, взеха ми 1000 лв (казаха, че серво помпата била за смяна и че след като я сменят ще съм готов). 2 ДНИ СЛЕД РЕМОНТА светнаха отново същите лампи (не помня при какви обстоятелства светнаха, карах ли, бях ли спрял). Отидох пак в сервиза, където ми зачистиха грешките, държаха я 3 дни и на края казаха "Нищо й няма, зачистихме буксите на конекторите. Покарай я малко и виж какво ще стане" Още на същия ден бях на режим Parking със запален мотор и на 2-рата минута избиха същите грешки като преди. ): Ходих трети път, отново ги чаках 3 дни, отново ми я върнаха със "Нищо й няма, зачистихме еди какво си, покарай я и виж какво ще стане". 3 часа по късно, отново бях на паркинг със запален мотор и пак за 2 минути ми избиха същите грешки.
В последния месец съм ходил 3 пъти (очертава се и четвърто ходене) до оторизиран сервиз на шкода, намиращ се във Варна. Изглежда, че не могат да ми помогнат, но това не ги спря да ми вземат вече 1000 лв ): Та се чудих, дали някой друг се е борил с такъв проблем?
Имам следния проблем, през няколко дни ми светва лампа и съобщение на таблото гласащо "Brake Servo Failure". Светва както червеният удивителен знак, така и оранжев ABS знак. ABS-a се изключва след 1-2 минути, но удивителния знак си свети постоянно. Ходих в оторизирания сервиз във Варна, взеха ми 1000 лв (казаха, че серво помпата била за смяна и че след като я сменят ще съм готов). 2 ДНИ СЛЕД РЕМОНТА светнаха отново същите лампи (не помня при какви обстоятелства светнаха, карах ли, бях ли спрял). Отидох пак в сервиза, където ми зачистиха грешките, държаха я 3 дни и на края казаха "Нищо й няма, зачистихме буксите на конекторите. Покарай я малко и виж какво ще стане" Още на същия ден бях на режим Parking със запален мотор и на 2-рата минута избиха същите грешки като преди. ): Ходих трети път, отново ги чаках 3 дни, отново ми я върнаха със "Нищо й няма, зачистихме еди какво си, покарай я и виж какво ще стане". 3 часа по късно, отново бях на паркинг със запален мотор и пак за 2 минути ми избиха същите грешки.
В последния месец съм ходил 3 пъти (очертава се и четвърто ходене) до оторизиран сервиз на шкода, намиращ се във Варна. Изглежда, че не могат да ми помогнат, но това не ги спря да ми вземат вече 1000 лв ): Та се чудих, дали някой друг се е борил с такъв проблем?
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Аз си бих търсил правата.1000лв не са пари за семки.
-
И аз отивам на там .. Просто не искам да ме завъртят с "Господине, ама то ...."
-
На едно БМВ Е 46 ми светваше същото + DSC, сменях накладки, датчици.... а накрая се оказа алтернатора.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
j0rd3y,
Във Варна е сервизът на bega4kata.
Във Варна е сервизът на bega4kata.
-
- Гараж: Audi A4 B9 2.0tfsi
Оставяш им кола, документи, ключове и казваш че искаш един ден да я карат преди да ти я издадат, не да се разкарваш през 2 дена. Баси бацилите.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
@peyopetrishki, тъпото е, че при второто ми ходене им казаха "Става като си на паркинг и мотора е запален" .. даже и не го записаха
Поне за 2-рото и третото ходене не ми вземат пари, ама пак е неудобно да оставаш без кола за по 2-3 дни през 2-3 дни 
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)

-
- Гараж: Audi A4 B9 2.0tfsi
В официалните сервизи, пък и не само там, основната политика е да се сменят части, вместо да се мисли. Аз по тази причина не обичам да ходя по такива места. Предпочитам да платя повече на доказан сервиз, където се търси и се пробва, и се решават проблеми. И ако се окаже, че ще мина много по-евтино отколкото съм предполагал в началото, понеже те са си свършили работата добре, оставям бакшиш. Нещо, което малко хора правят по сервизи, а е редно да се поощрява мисленето 

It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
Ако ходиш пак им кажи да ти видят алтернатора, на 99% съм сигурен че е от там. В момента при форсиране чисти ли се грешката грешката, в смисъл угасват ли лампичките?
-
Не съм го пробвал, довечера ще опитам. Трябва ли да съм в движение или става и на неутрална?
-
При мен беше ръчка и на втора над 4000 оборота чистеше грешката, т.е. угасваше всичко. Ако пак нищо не ти открият си смени релето, аз Януари го смених превантивно, беше 60-70 лв., сега с инфлацията няма да е повече от 100, ама не е като 1000 и то с реален риск да те остави на пътя. Другия вариант е да чукнеш леко релето докато работи колата, стига да имаш достъп до него. При мен на О2 е най-отпред, даже аверчето го смени без да сваля алтернатора май...
-
-