Същото Но аз не гледам много във вътрешно огледало, а откакто се кара постоянно на фарове ги държа наклонени нагоре, че с това автоматично затъмняване ми къса нервите. То през деня не работи. На старите коли си го цъках на нощно и си джитках. И на двете ми коли съм с оригиналните задни чистачки, не се ползват
Откачен маркуч на пръскалката на вратата на багажника на Фабия 3 Монте Карло, 2016
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 3 2.0 tdi
Откачен маркуч на пръскалката на вратата на багажника на Фабия 3 Монте Карло, 2016
- Vinci74
- Гараж: SKODA Fabia III Monte Carlo
1,2 TSI, 81kW, 110 k.c., 6M
Пичове проблема го реших преди няколко часа, както ме посъветва колегата "Taratajki":
Отвих внимателно винтчето при ръкохватката, стърчаща от кората. А след това с една специална пластмасова шпакла, която използваме в Шкода Ауто на монтажа на страничните врати на линията на Фабия, Камик, Скала (с нея се монтират гумените уплътнения на вратите, попдпъхва се основата на огледалото под уплътнението, за още няколко дребни монтажни операции), леко я подпъхнах между кората и самата врата като внимавах да не надраскам самата боя на вратата на багжника (самата шпатулка е направена така, че не драска боята) и леко започнах да отделям кората от вратата. С леко изщракване щипките на кората една след друга започнаха да се отделят от монтажните отвори на вратата. Не счупих нито една щипка Слава Богу! И след известно разглеждане на самата врата и нейното устройство, в това число монтираните от колегите на друга линия части, открих висящия отделно от помпичката маркуч. Подсуших с кърпа щуцера на помпичката за течността за чистачките и с леко въртеливо движение наляво и надясно нахлузих маркучето върху щуцера на помпичката. А след това по обратния ред кората я наложих върху вратата като внимавах всяка щипка да влезе в своето гнездо, и след това с лек натиск от ръцете ми върху кората в посока по часовниковите стрелки фиксирах кората на място и. При всяко удачно фиксиране на щипките в гнездата им се чува характерното изщркване. За моя сигурност повторих натиска върху кората с ръцете отново по крайщата и! Накрая фиксирах винтчето при ръкохватката на вратата. И реших сам проблема без да посещавам сервиз или да ме майтапят колегите от линията. Качвам снимки на вратата, кората, щпатулката, щипките които са на самата кора, и малко безплатна реклама на празните бутилки на изпитата хубава чешка бира.
Надявам се снимките на вратата и нейното устройство при Фабия 3 да бъдат полезни и на други колеги?!
Отвих внимателно винтчето при ръкохватката, стърчаща от кората. А след това с една специална пластмасова шпакла, която използваме в Шкода Ауто на монтажа на страничните врати на линията на Фабия, Камик, Скала (с нея се монтират гумените уплътнения на вратите, попдпъхва се основата на огледалото под уплътнението, за още няколко дребни монтажни операции), леко я подпъхнах между кората и самата врата като внимавах да не надраскам самата боя на вратата на багжника (самата шпатулка е направена така, че не драска боята) и леко започнах да отделям кората от вратата. С леко изщракване щипките на кората една след друга започнаха да се отделят от монтажните отвори на вратата. Не счупих нито една щипка Слава Богу! И след известно разглеждане на самата врата и нейното устройство, в това число монтираните от колегите на друга линия части, открих висящия отделно от помпичката маркуч. Подсуших с кърпа щуцера на помпичката за течността за чистачките и с леко въртеливо движение наляво и надясно нахлузих маркучето върху щуцера на помпичката. А след това по обратния ред кората я наложих върху вратата като внимавах всяка щипка да влезе в своето гнездо, и след това с лек натиск от ръцете ми върху кората в посока по часовниковите стрелки фиксирах кората на място и. При всяко удачно фиксиране на щипките в гнездата им се чува характерното изщркване. За моя сигурност повторих натиска върху кората с ръцете отново по крайщата и! Накрая фиксирах винтчето при ръкохватката на вратата. И реших сам проблема без да посещавам сервиз или да ме майтапят колегите от линията. Качвам снимки на вратата, кората, щпатулката, щипките които са на самата кора, и малко безплатна реклама на празните бутилки на изпитата хубава чешка бира.
Надявам се снимките на вратата и нейното устройство при Фабия 3 да бъдат полезни и на други колеги?!
- Vinci74
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Трябваше да побългъриш нещата, като вържеш една тънка свинска опашка върху маркуча накрая, където влиза в щуцера.
Защото зимата пак ще ти го изплюе.
А щипките се наместват и се затварят с типичен ВАГ инструмент - бой с гуменият чук (ръката в юмрук)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Vinci74
- Vinci74
Това не се сетих да направя, въпреки че в багажника имам цял сноп със "свински опашки"! Ако има нормална проводимост на маркуча това няма как да се случи! Проблема е друг: купих в Кауфланд зимна течност за чистачки, но не тази която купувам обикновено на "Shiron", а друга и вчера дюзата на пръскачката започна да "плюе" смес от лед и течност? Възможно е и да имаше конденз в дюзата от студеното време: в петък тук в Чехия зимата дойде направо със снега и температури около -1 до -3С.JORDITO написа: 20.11.2022, 22:59:01Трябваше да побългъриш нещата, като вържеш една тънка свинска опашка върху маркуча накрая, където влиза в щуцера.
Защото зимата пак ще ти го изплюе.
А щипките се наместват и се затварят с типичен ВАГ инструмент - бой с гуменият чук (ръката в юмрук)
- Vinci74
Който има интерес на Месинджър мога да му пусна още снимки на вратата на багажника? Тези ги качвах с големи мъки: повече от половин час, една по една защото интернет страницата на форума ми даваше съобщение за грешка при опит да пусна повече от една снимка едновременно, общо по 5-6 на един коментар. Направих общо към 22 снимки с телефона!
Някой от админите ако може да даде пояснения защо е такъв процеса на качване на снимки? В предни години докато бях още в България съм качвал доста снимки и по-бързо от колкото сега?
Някой от админите ако може да даде пояснения защо е такъв процеса на качване на снимки? В предни години докато бях още в България съм качвал доста снимки и по-бързо от колкото сега?
- Vinci74
Може?! Но при моята Фабия 3 Монте Карло заради специфичния профил на дифузьора над стъклото на вратата на багажника, при висока скорост ( над 60 км/ч ) с течение на времето, и особено сега зимата се цапа много задното стъкло и се налага да се използва пръскачката и чистачката за да е чисто стъклото и да има нормална видимост!Taratajki написа: 20.11.2022, 19:35:27Същото Но аз не гледам много във вътрешно огледало, а откакто се кара постоянно на фарове ги държа наклонени нагоре, че с това автоматично затъмняване ми къса нервите. То през деня не работи. На старите коли си го цъках на нощно и си джитках. И на двете ми коли съм с оригиналните задни чистачки, не се ползват
- Vinci74
Абсолютно същия проблем беше!stocher написа: 19.11.2022, 18:19:18 С Фабия 2 ми се случи подобна ситуация, когато я купувах преди години..., беше прекарала зимата с лятна течност, не пръскаше нито отпред, нито отзад, помпичката се чуваше..., свалих кората на задна врата, маркуча се виждаше, свързах го с тръбичката...!
Предполагам при вас ще е по същия начин, трябва да има някаква кора?!
- Vinci74
За първи път чувам за ERWIN ?! Ако дойдеш до Чехия и хубава чешка бира ще те черпя!Цецо75 написа: 20.11.2022, 14:54:00 Отваряш сервизната документация от ERWIN там я има точната последователност на разглабяне и сглабяне.
Ние си плащаме за достъп до сървъра, ама ти ще почерпиш някой едно кафе.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Ти работиш в Шкода, караш Шкода, определено си фен на Шкода, и за пръв път чуваш за ERWIN?!?
Günter Stg 1
- Vinci74
Да! За първи път чувам, защото аз и хората около мен на линията не работим с фирмен софтуер, а с инструменти при монтажа на частите на вратите!