Време за доставка на Fabia IV

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
3phone
Гараж: Skoda Superb Edition, 2.0 TSI, DSG, 190 hp
Skoda Fabia Monte Carlo, 1.0 TSI, DSG, 110 hp

Мнение от 3phone »

ИзтрЪпнал написа: 10.07.2023, 12:20:49 Иначе споделените цифри са от комуникацията около камик-а, който преди месец и половина поръчах, произведе се и чакам за доставка в момента.
Ето това е срок на доставка! браво . Ние чакаме Фабиата вече 4 месеца да се произведе и БИ трябвало това да се случи следващата седмица.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Който има вече Фабия може ли да сподели колко литра зарежда от резерва до горе, има ли безжичен car Play в стандартното оборудване, както и за 1.0 TSI 110к.с. DSG колко е продължителния разход или съответно средно градско/извънградско и за колко минат пробег до момента? При Карока с всяка година забелязвам, че става все по-лаком - първата година даваше средно 9/100 за цялата година, на втората стана 9,6/100 за цялата втора година, после стана 10,2 третата и сега четвъртата - 10,5/100. Вярно е, че зависи много от това дали карам повече градско или извънградско, тъй като точно последните две госини почнах да бръмча повече градско, а и станах по-нервен и съответно карам по-агресивно, но 1,5/100 разлика за 12-месечен период ми се вижда не съвсем нормално…вие имате ли такива наблюдения - като одъртява колата да почва да харчи повече?

П.П. Противно на тъпотиите из нета и разни форуми, че 1.5TSI, също като предшественика си 1.4-ката, харчел много масло, при мен за 4.5 години и две смени на маслото след фабричното до момента, мога да кажа, че е супер илономичен откъм ядене на масло - за 12.000км пробег щеката показва от горна черта някъде до средата на маркировката и следва общо взето смяна малко след това, така че реално доливане не ми се е налагало да правя от смяна до смяна на маслото. Което за мен лично е повече от перфектно. С кеф си давам парите за това 0W20 edge professional IV, никакви забележки нямам противно че всички се учудват защо такова точно масло се слагало на този двигател. Та който иска фа поръчва с 1.5 двигател фабия, горещо го препоръчвам!
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

Нещо друго много важно за мен да ви питам в тази връзка - никъде не прочетох и забравих да питам фабията с удължен сервизен интервал ли е или не, защото предвид, че ще се кара по не повече от 10к километра годишно ми се вижда излишно да давам пари всяка календарна година за смяна на масло и въздушен филтър. Виж филтъра на купето на Карока го сменям на 12 месеца профилактично предвид ужасния въздух в София, макар че последния път изглеждаше видимо в добро състояние и се чудех да го сменям ли или да изкара още едни 6 месеца…
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Трябва да е с удължен интервал до 30000 км. или 2 години
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Според мен 30к км или 2 години е периода за смяна, както при останалите.
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Нова информация при мен, от тази седмица (29), дата на производство е сменена за 39 седмица (края на Септември). [smilie=crazy.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

@3phone, преди колко време дилърът ти е дал последно инфо, че колата е за 29-а седмица. Питам защото нали по принцип се говори че ако три седмици преди прогнозната не се е сменила, значи се е "заключила".
pskill
Гараж: Skoda Fabia IV

Мнение от pskill »

ИзтрЪпнал написа: 10.07.2023, 12:20:49
tahumbata написа: 09.07.2023, 23:24:44 какво ще рече колата да е заключена за производство
Означава, че до 3-4 седмици максимум ще я произведат. Или е възможно поради други производствени причини моментно да не могат моментно да се правят промени по заявената конфигурация на автомобила.
tahumbata написа: 09.07.2023, 23:24:44 на кой етап след поръчката се разбира кога е планирана за производство
10тина календарни дни след превеждане на аванса търговците имат информация за кога е планирана. Вече дали ще искат да споделят информацията е съвсем друго.

Иначе споделените цифри са от комуникацията около камик-а, който преди месец и половина поръчах, произведе се и чакам за доставка в момента.
Моята фабия е поръчана преди вече два месеца и половина, а дилърът твърди, че все още няма седмица на производство [smilie=beee.gif]. Възможно ли е или ме качва на черешата? [smilie=pardon.gif]
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

pskill написа: 18.07.2023, 16:32:19 Възможно ли е
Каквото и да напиша няма да е съвсем релевантно, защото споделих за ситуацията с производството на камик. Виждаш, че за фабия се споделят срокове от порядъка на 4-5-6 месеца в момента. Ако си избегнал яките фарове с лупата, би трябвало да има някаква планировка. Но те бяха проблемни, дали още са, нямам актуална информация.
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

rts написа: 17.07.2023, 18:26:23 @3phone, преди колко време дилърът ти е дал последно инфо, че колата е за 29-а седмица. Питам защото нали по принцип се говори че ако три седмици преди прогнозната не се е сменила, значи се е "заключила".
Седмица 29, беше посочена около 2-ри Юни, не мога да потвърдя със сигурност, просто гледам какво съм писал в темата. На база на това, че са минали повече от 3 седмици, мисля че няма нещо като заключване на седмица за производство.
pskill написа: 18.07.2023, 16:32:19 Моята фабия е поръчана преди вече два месеца и половина, а дилърът твърди, че все още няма седмица на производство
Според мен всичко е възможно... [smilie=sarcastic.gif]
pskill
Гараж: Skoda Fabia IV

Мнение от pskill »

ИзтрЪпнал написа: 18.07.2023, 20:39:05
pskill написа: 18.07.2023, 16:32:19 Възможно ли е
Каквото и да напиша няма да е съвсем релевантно, защото споделих за ситуацията с производството на камик. Виждаш, че за фабия се споделят срокове от порядъка на 4-5-6 месеца в момента. Ако си избегнал яките фарове с лупата, би трябвало да има някаква планировка. Но те бяха проблемни, дали още са, нямам актуална информация.
Чист стайл е, само задна камера има добавена, мисля че не е с тези фарове [smilie=pardon.gif]
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

ИзтрЪпнал написа: 18.07.2023, 20:39:05 Ако си избегнал яките фарове с лупата, би трябвало да има някаква планировка.
А кои са тези фарове с лупа? Да не става дума за ЛЕД фаровете?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

При фабия 4 на основния фар няма друго освен лед фарове. Стандартните са индиректни лед на рефлектор:
* Основни фарове с индиректни LED къси светлини
* LED дневни светлини отпред и базови LED задни светлини

Опцията да се надградят са:
PK1 Фарове с Bi-LED основни светлини, LED дневни светлини и LED Corner функция
Тези са с лупа на късите и бяха дефицитните до преди известно време - 1-2 месеца. Дали са и в момента, не знам. Писано е това тук, същото ми го сподели и търговеца когато правех тестовите карания.
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

Аз лично поръчах Фабията да е с Bi-LED понеже тези фарове чисто визуално изглеждат по-добре. Чак после се зачетох какво представляват, ето Лин който иска да се образова:

На кратко при би-лед лупата за късите и дългите всъщност е една и пред нея има електрически задвижван елемент, който се мести така, че да променя площта на видимия сноп светлина в зависимост от това дали искаш да е на “къси” или на “дълги” светлини. Това спестявало място във фара и правело излъчваната светлина да е хомогенна и да не се “бият” светлините спрямо ако имаш отделна къса и дълга ЛЕД лупа, както е при Карока. Което звучи прекрасно, понеже освен ако не са перфектно регулирани, винаги се появява някакво аслагване на светлинните снопове и се получава на места или пренасищане, или по-тъмно осветени участъци от пътя между двата снопа.

Демек няма къси и дълги, има една лампа и една преграда дето се движи пред нея и така се променя реално силата на светлината.

Ще го видим на практика живот и здраве като пристигне таз Фабия :)
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

При мен е стандартния фар, не съм поръчвал надграждане. Това явно не пречи да отложат с 10 седмици производството... [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia IV”