Това, на което се спряхме с жена ми е Фабиа Монте Карло. Верно е много пари, но ще стигна и до там, просто колата наистина много ме впечатли, интериор, екстериор, размери и пространство, просто

Как се спряхме на тази кола, когато се заговорихме с жена ми за смяна на нейната кола (много дълга тема може би ще пусна нова в друг формат), тя като настоящ собственик на Ярис, натурално се загледа в следващия модел, който обаче е със същия нескопосан автомат (роботизирана механична кутия). Това ни наведе на мисълта, да се загледаме в следващите, които са със CVT (пак не е много добро решение, но за градска кола е топ). Разгледахме цените на пазара втора ръка и малко по малко стигнахме до втора ръка на най-новия модел, като това което се предлагаше на пазара, се разминаваше с 4000 лв от нова Фабиа Монте Карло. Хареса я жената (тук искам да вметна, че колата ще е нейна и не съм натискал за Шкода, а я оставих сама да вземе решение) и я поръчахме.
Сега следва чакането и това е и идеята на темата, да обменим опит. Поръчката я направихме на 14.03.2023, като на 24.03 ни казаха, че ще се произведе 18 седмица, но на 3.04, седмицата се измести за 23-та.