Време за доставка на Fabia IV

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
3phone
Гараж: Skoda Superb Edition, 2.0 TSI, DSG, 190 hp
Skoda Fabia Monte Carlo, 1.0 TSI, DSG, 110 hp

Мнение от 3phone »

Здравейте коланги, както се вижда свеж съм във форума, но реших да отворя въпросната тема, защото гледам за Октавии, Супърби, Кодиаци и т.н. има, а за Фабиа не.

Това, на което се спряхме с жена ми е Фабиа Монте Карло. Верно е много пари, но ще стигна и до там, просто колата наистина много ме впечатли, интериор, екстериор, размери и пространство, просто браво .

Как се спряхме на тази кола, когато се заговорихме с жена ми за смяна на нейната кола (много дълга тема може би ще пусна нова в друг формат), тя като настоящ собственик на Ярис, натурално се загледа в следващия модел, който обаче е със същия нескопосан автомат (роботизирана механична кутия). Това ни наведе на мисълта, да се загледаме в следващите, които са със CVT (пак не е много добро решение, но за градска кола е топ). Разгледахме цените на пазара втора ръка и малко по малко стигнахме до втора ръка на най-новия модел, като това което се предлагаше на пазара, се разминаваше с 4000 лв от нова Фабиа Монте Карло. Хареса я жената (тук искам да вметна, че колата ще е нейна и не съм натискал за Шкода, а я оставих сама да вземе решение) и я поръчахме.

Сега следва чакането и това е и идеята на темата, да обменим опит. Поръчката я направихме на 14.03.2023, като на 24.03 ни казаха, че ще се произведе 18 седмица, но на 3.04, седмицата се измести за 23-та.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Обратна връзка:

Мнение от BlackPearl »

Честита поръчка. Монте Карло-то, кърти. [smilie=hunter.gif]
"Леко" чакане.
Изображение
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Първоначално малко ме изненадаха с тая 18-та седмица, чак се притесних дали ще успеем да продадем Тойотата, сега по груби сметки, ако няма промени и се произведе в 23-та седмица (което много ме съмнява) изчакването на доставката и регистрацията, се надявам Юли месец средата да се возим на Монте Карло. [smilie=music.gif]
tzvetozar

Мнение от tzvetozar »

3phone, M1 Fabia - През последната седмица не направиха нощни смени в M1. В сутрешната и следобедната смяна персоналът е винаги осигурен, а линията се движи на 1,15 мин. Произведен е без прекъсване, докато развитието на автомобилите е в границите. Заваръчен цех Fabia - Заваръчният цех Fabia работи цялата миналата седмица без нощна смяна. Служителите остават вкъщи от страна на работодателя на бариерата. Сутрешната и следобедната смяна минаха без големи проблеми, но естествено има спад в производството на трета смяна. Служителите се притесняват, че ще работи само на две смени. Можем само да се надяваме, че ситуацията ще се подобри. В сряда се проведе редовна работна среща в заваръчния цех, на която синдиците получиха информация за актуалната ситуация в концерна, а също и в Škoda.

Това пише в профсъюзния вестник за производството на Фабия. Не изглежда много розово, но май не е и много зле. Преводът е от Гуугъл Транслейт.
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Това звучи леко притеснително [smilie=sarcastic.gif] А каква е причината да работят без нощни смени, дали има нещо общо с информацията, която витаеше из новинарските сайтове, че заради новите Евро 7 емисии, вероятно модели като Фабиа, ще изчезнат и поради тази причина има опасност от затваряне на завода?
tzvetozar

Мнение от tzvetozar »

3phone, По-скоро в момента имат проблем с EA211 двигателите (TSI) - проблем с доставките на блоковете за управление. За това ограничават и производството и то основно в Млада Болеслав. Аз чакам Кодиак и за момента в Квасини нямат прекъсвания, но май напоследък нищо не е ясно.
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Тъст ми си поръча Кодиак, но 1.5 ТСИ ръчна кутия, уж трябва до края на Май месец да я произведат.
tzvetozar

Мнение от tzvetozar »

3phone, А кога е поръчана?
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

tzvetozar написа: 27.04.2023, 12:07:42 А кога е поръчана?
14.03.2023
tzvetozar

Мнение от tzvetozar »

3phone, Имах предвид Кодиака кога е поръчан или заедно сте ги поръчвали?
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Извинявай, изобщо не се усетих [smilie=sarcastic.gif] Кодиака, беше поръчан около седмица по-късно.
tzvetozar

Мнение от tzvetozar »

3phone, 2 месеца е прекрасен срок. Стискам палци на тъста ти :) , и на теб!
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

tzvetozar написа: 27.04.2023, 19:31:47 2 месеца е прекрасен срок. Стискам палци на тъста ти , и на теб!
Много благодаря! Относно срока, на пръв поглед ми е малко нереалистично, но до колкото виждам комбинацията от 1.5 ТСИ с ръчка, се пласира малко по-бързичко.
Krassi
Гараж: Шкода citigo, Шкода Fabia 4

Мнение от Krassi »

Здравейте, група!
Вчера ходих в ЕТ-Варна за смяна на въздушната възглавница на шкадата (Citigo). Попитах и за седмицата за производство на поръчаната от мен на 01.02.2023г. Fabia IV EDITION. Все още е 37-ма седмица. [smilie=pardon.gif] Много се надявам да има обновяване в началото на май и да се измести производството за по-близка седмица.
Аватар
3phone

Мнение от 3phone »

Krassi написа: 29.04.2023, 10:59:50 Все още е 37-ма седмица.
Дано да се произведе на време да й се порадвате лятото!
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia IV”