Мнения за Seat Leon Xperience 1.8 TSI от Аутотехника ЕООД
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Здравейте, колеги.
Може ли да споделите мнения за Seat Leon Xperience 1.8 TSI 4x4 DSG 2017 година.
По-конкретно - този екземпляр:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=s5waq6
https://www.stock-center.bg/bg/searchre ... le/SC43153
Продава се от АУТОТЕХНИКА ЕООД, което, доколкото намирам информация, означава,
че колата е или върната от оперативен лизинг, или е била рента кар.
Надявам се там, като официален дилър, да поддържат колите качествено и навреме...
Привидно ми изглежда добре,
има леко разминаване на преден ляв калник с броня (най-вероятно е била ударена),
но всичко друго, включително цената, ми изглежда добре за тази година, екстри и километри (ако може да се разчита, че са реални).
Уж за новите бензинови двигатели трябва да няма проблеми с маслото,
евентуално, може би, ще трябва да се смени веригата...
- Та - може ли малко мнения, размисли и страсти, и каквато и да е друга (полезна) информация.
Може ли да споделите мнения за Seat Leon Xperience 1.8 TSI 4x4 DSG 2017 година.
По-конкретно - този екземпляр:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=s5waq6
https://www.stock-center.bg/bg/searchre ... le/SC43153
Продава се от АУТОТЕХНИКА ЕООД, което, доколкото намирам информация, означава,
Надявам се там, като официален дилър, да поддържат колите качествено и навреме...
Привидно ми изглежда добре,
има леко разминаване на преден ляв калник с броня (най-вероятно е била ударена),
но всичко друго, включително цената, ми изглежда добре за тази година, екстри и километри (ако може да се разчита, че са реални).
Уж за новите бензинови двигатели трябва да няма проблеми с маслото,
евентуално, може би, ще трябва да се смени веригата...
- Та - може ли малко мнения, размисли и страсти, и каквато и да е друга (полезна) информация.
Последно промяна от svilen на 03.05.2023, 09:31:13, променено общо 3 пъти.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
svilen, Това е еквивалента на Скаут ,но от Сеат.За двигателя може да споделят колегите с 1.8 тси от тези години.Старият беше проблемен ,след това го оправиха доколкото знам или поне подобриха значително.Това ,което мога да те посъветвам е да му провериш внимателно историята за това дали са сменяли редовно всичко по двойното задвижване и DSG-то .На не повече от 60 к км.тези възли би трябвало да са обслужвани включително и цедката на Халдекса почиствана(този Сеат е с Халдекс 5 ,където няма филтър ,а цедка) ,защото при запушването й ,има опасност да изгори ел.помпата му.Даже за нея интервалът е на макс.40 к км.Това е което мога да споделя.Иначе и на мен ми харесва колата ,като дизайн и концепция
P.S: Добре е да я провериш как е отдолу ,защото много хора си мислят ,че колата е за приключения извън пътя и потрошават дъното ,предпазни кори ,прагове и тн.Истината е ,че това си е по-висок автомобил за нормални пътища и съвсем безобидни забежки извън тях Иначе се усеща стабилно пътно поведение на мокро и сняг ,но не трябва да се прекалява и с това!
P.S: Добре е да я провериш как е отдолу ,защото много хора си мислят ,че колата е за приключения извън пътя и потрошават дъното ,предпазни кори ,прагове и тн.Истината е ,че това си е по-висок автомобил за нормални пътища и съвсем безобидни забежки извън тях Иначе се усеща стабилно пътно поведение на мокро и сняг ,но не трябва да се прекалява и с това!
Dieselgate Team member
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium - future
0896670196 - Обратна връзка:
Взимай
GUNTER SERVICE
450дизел bega4ka няма
450дизел bega4ka няма
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Точно така.svilen написа: 03.05.2023, 08:52:16 Продава се от АУТОТЕХНИКА ЕООД, което, доколкото намирам информация, означава,
Тук @AUTOCOMPLEX RS, може да е полезен с мнение.
7 години съм карал служебни коли собственост на Аутотехника и са били обслужвани там и мога да кажа че си следят препоръките на производителя и си обслужват колите по предписание. Сега какви части са ползвали и какви масла са наливали - нямам идея. Дали само оригинални или е имало и Ауто+ или Тех Ко не мога да кажа.
Иначе за конкретния модел - си е чиста алтернатива на Октавия Скаут, може би една идея да е по-тясна колата вътре.
Има голяма вероятност да е била мениджърска кола в някоя фирма и да не е видяла черен път.
има и другата вероятност да е била пак мениджърска кола и да е карана, като за последно, защото е служебна и фирмата плаща, каквото и да де счупи.
Имаше една мениджърка при нас... на една Инсигния за под 100 000км май 2 пъти сменяха съединител.
- lybrator
- Гараж: '05 C180 Kompressor SportCoupe LPG
'09 А160 1.5 95hp
'15 Vivacity 50cc 2T
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Мой приятел има същата, беше служебна на Сеат, но той я взе много млада, на година и нещо и 30-40000км. В момента е на около 80000км.
За 3.5г не е имал никакви драми с мотор и кутия. Имаше някаква драма с това, че бързо заминават дискове и накладки отзад, покрай ел. ръчната май идваше драмата, не помня. Не ми се вижда нещо фатално.
Моторът е 3та Генерация и е доста безпроблемен. Разход на масло няма. Кутията е старата dq250, доказала се през годините. Колата е адски пъргава, върви учудващо добре за конете и килата си, което впрочем е валидно за всички 1.8/2.0 ТСИ от тия години, вървят доста повече от на хартия или спрямо конкуренцията.
Огледай хубаво и ако е свежа, купувай. Като цяло доста адекватна комбинация мотор-кутия-задвижване. Доста приличен багажник също.
П.С. Виж дали водната помпа е била сменяна гаранционно. Относно веригата, преди 200000км рядко съм чувал някой да сменя верига на тоз мотор.
За 3.5г не е имал никакви драми с мотор и кутия. Имаше някаква драма с това, че бързо заминават дискове и накладки отзад, покрай ел. ръчната май идваше драмата, не помня. Не ми се вижда нещо фатално.
Моторът е 3та Генерация и е доста безпроблемен. Разход на масло няма. Кутията е старата dq250, доказала се през годините. Колата е адски пъргава, върви учудващо добре за конете и килата си, което впрочем е валидно за всички 1.8/2.0 ТСИ от тия години, вървят доста повече от на хартия или спрямо конкуренцията.
Огледай хубаво и ако е свежа, купувай. Като цяло доста адекватна комбинация мотор-кутия-задвижване. Доста приличен багажник също.
П.С. Виж дали водната помпа е била сменяна гаранционно. Относно веригата, преди 200000км рядко съм чувал някой да сменя верига на тоз мотор.
-
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI 4x4
- Обратна връзка:
Водната помпа и да е сменяна гаранционни,си я дават около 100к да сгъва.
Има редки изключения да изкара повече,но са редки
Мотора е убийствено здрав.Масло НЕ харчи.
Верига аз лично няма да барна,докато не се разхлопа или,обтегача не покаже,че е за смяна
Мойта вече е на 300к км
Засилена доволно много.Още е със заводска верига,и съединители на кутия.
Водна помпа смених преди има няма 2 месеца,като свалихме оригиналната
Има редки изключения да изкара повече,но са редки
Мотора е убийствено здрав.Масло НЕ харчи.
Верига аз лично няма да барна,докато не се разхлопа или,обтегача не покаже,че е за смяна
Мойта вече е на 300к км
Засилена доволно много.Още е със заводска верига,и съединители на кутия.
Водна помпа смених преди има няма 2 месеца,като свалихме оригиналната
-
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Обслужват се на 30 000 в аутотехника така беше поне преди 10г с оем филтри а маслото беше циклион и не сме има ли проблеми и личните сме кара ли с него .
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
svilen,
Единствено мога да кажа, че обявата я гледам от доста време - това разбира се не означава нищо и не е редно да се правят заключения, по-скоро имай едно на ум относно цената - според мен би могло да я спазариш добре
Успех, колата изглежда много добра!
Единствено мога да кажа, че обявата я гледам от доста време - това разбира се не означава нищо и не е редно да се правят заключения, по-скоро имай едно на ум относно цената - според мен би могло да я спазариш добре
Успех, колата изглежда много добра!
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
- Гараж: Голф 3, 1.6
30 000 за масло да, и всичко останало както си пише по книга си спазват: спирачна течност, анифриз, свещи....
(Моят Леон е от тях)
(Моят Леон е от тях)
-
Привет, колеги. Обявата стой от доста време и се чуда нещо пропускам или ? Някаква нова информация за нея има ли ?
-
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Нищо не пропускаш - пазара е такъв. Ако ти харесва, ходиш, гледаш, пазариш и се взимаш. Аз не бих се чудил какво не й е наред понеже седи доста време )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
counter_real, Доста неоправдано съмнение ,да не казвам безсмислено е това ,че "обявата стояла дълго".Моята стоя почти година навремето ,но вече я имам почти от 9 и й навъртях още толкова пробег на колкото я купих.Може би е и въпрос на късмет.Но започнеш ли с такива съмнения ще ти е трудно да избереш
Dieselgate Team member
-
- Гараж: Seat Leon ST FR
Колата ходих да я гледам ч(заради друго бях там) и е доста приятна. Над бюджета ми е иначе вероятно бих в взел. И ми изглеждаше запазена вътре.
-
Привет, малко ще ъпна темата, за да не отварям нова. Аз се сдобих със същата преди точно една година. Отлични впечатления за колата, като поведение и функционалност. Купих я на 107,000, сега е на 120,000, последно е посещавала официален сервиз на 102,000. Тъй като е купена и облужвана в представителстовто в Пловдив Хаас-60, нямам информация какво точно е сменяно и облужвано последно (искат да ида в работно време с колата и талона,отказват да дадат информацията по мейл или на друг,изпратен от мен човек). Та незнам дали ще успея да стигна в оказаното време, а искам да си облужа колата по предписание(друго незнам освен лонг лайфа сложен на 102.000). Смятам да си я облсужвам ежегодишно и тъй като не навъртам повече от 15к на година смесено каране, по скоро няма да е лонг лайф.
Та въпроса ми е, пистов ремък и водна помпа кога? За хелдекса(нямам информация дали е облсужвано, знаете ли кога би трябвало да е) прочетох всичко възможно във форума тук и ще си го обслужа и изискам да се почисти филтъра. От представителството нямат информация да е сменяно маслото на DSG, да съм проверил дали не е със сух съединител(което няма как да, защото е 4х4 DSG6), както и да е, явно толкова е компетентен приемчика. Та ясно, че ще сменянме масло на dgs и адаптация. Веригата до колкото разбирам, само при признаци за разтягане, което за сега не се наблюдава.
накратко: пистов ремък/водна помпа кога?
антивриз кога/кога би трявбвало да е извършено в представителство?
спирачна течност кога/кога би трявбвало да е извършено в представителство?
хелдекс кога би трявбвало да е извършено в представителство?
Бъдещи интервали?
Та въпроса ми е, пистов ремък и водна помпа кога? За хелдекса(нямам информация дали е облсужвано, знаете ли кога би трябвало да е) прочетох всичко възможно във форума тук и ще си го обслужа и изискам да се почисти филтъра. От представителството нямат информация да е сменяно маслото на DSG, да съм проверил дали не е със сух съединител(което няма как да, защото е 4х4 DSG6), както и да е, явно толкова е компетентен приемчика. Та ясно, че ще сменянме масло на dgs и адаптация. Веригата до колкото разбирам, само при признаци за разтягане, което за сега не се наблюдава.
накратко: пистов ремък/водна помпа кога?
антивриз кога/кога би трявбвало да е извършено в представителство?
спирачна течност кога/кога би трявбвало да е извършено в представителство?
хелдекс кога би трявбвало да е извършено в представителство?
Бъдещи интервали?