Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
bega4kata написа: 28.11.2024, 10:25:29
Програмираш си централния бутон на режимите и имаш бърз директен достъп.
Той мисля си е така програмиран от завода, за усилване на звука, степента на вентилатора и избор на режима.
Така даже с тази врътка е по-добре защото може и в двете посоки да местиш. При мен сега с бутона само напред и в повечето случай когато искам да се върна назад го правя от екрана.
Първо натискам бутона да стартира менюто и после избирам позиция назад.
То тази врътка в новите най-често ще стой на тази позиция. Звука може да се реголира и от волана, а климатика си стой на автоматичен режим. Много рядко се налага да ползвам ръчния.
DasSkoda написа: 03.12.2024, 16:19:36
Vw каквото са пипнали да е с алуминиев блок, все са се осрали.
Тъй ... да видим. Кой е най-масовия проблемен дизел от новите поколения? 184 коньов комън рейл, чисто джелезо. В мобилето е пълно с този прекрасен чугунен матор.
Я ти сега изброй да видим осраните алуминиеви двулитрови дизелови мотори?
Sec8200 написа: 03.12.2024, 16:48:03
нищо не получих като инфо
Е как да получиш инфо, ти колко Супърб 4 си видял във форума? Дилърите са хал хабер и не знаят. В сервиза ще знаят след 6-12 месеца.
Най-вероятно е както досега - по-малкият е чугун, по-големият е алуминии. Ама това са догадки, докато някой не го купи, няма как да знаем.
Не разбрах, за този имаш доказателства, че е осран? Или подозираш, че е осран? Защото мнението ти е доста категорично, звучиш като да си ги ремонтирал или поне да притежаваш такъв.
И да резюмираме - единственият 2.0 дизел мотор на VAG с алуминиев цилндров блок е EA288 EVO във вариант 200кс. ? Така ли е? Или знаеш и някой друг по-стар, който вече доказано е осран? Просветли ни.
И последно правим ли разлика между алуминиев блок с никасил/алусил покритие на цилиндъра и алуминиев блок със стоманени ризи?
Един въпрос аматьрски . В тези, които са с алуминиев блок , буталата се движат в набити втулки от друг материал или диретно в блока като се ползва някакво специално покритие на стените . Питам от интерес , мяркало ми се е много отдавна за никасилови , алусилови покрития за цилиндри на алуминиев блок и т н т..
ЕДИТ: Цецо75 ме изпревари
Последно промяна от storm1st на 03.12.2024, 18:05:53, променено общо 3 пъти.
storm1st, И двете ги има - с покритие и "втулки". На премиумите на ВАГ (Порше, големите Ауди) бяха с покритие и наистана там има рев и сополи. По принцип този тип технологии се ползват при скъпи и мощни мотори, заради ниското триене и много доброто топлоотдаване. Респективно ресурса на мотора се намалява.
EA288 EVO 200кс, до колкото знам е с ризи (това съм чел). Това каза и Сами преди време, а той го е виждал отвътре (аз не съм).
Колко е здрав - не мога да кажа за момента по разбираеми причини. Маслояденето не е пряко свързано с метала на блока, защото има достатъчно сигнали за маслояди с чугунен блок. Включително и последното поколение 150кс дизел (чугун). А моят поне засега не показва някакви драми в това отношение.
Как ще е във бъдеще - никой не знае. Освен може би колегата DasSkoda, надявам се да ни просветли.
Да, твоят е единственият който не гори масло като ламя. И е вечен.
Отваряш бриШкода, и нещата са точно обратното.
Ама, ние в бг сме измислили калчища и чук.
С тях не гори масло.