Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Добронамерен отговор: колите, които обикновените хора купуваме са в огромна част пасив отколкото актив: последваща загуба на сумата, която си инвестирал в началото: амортизация, разходи и разбира се загуба на цената с течение на времето. Ако човек бере парите по дърветата или е футболист от ранга на примерно Меси … няма нужда да знае колко ще загуби от дадена кола. Ако си купуваш специфичен автомобил, например ретро, може и да спечелиш пари с времето. Аналогия с часовниците: Ролекс в по-голяма част от колекцията си не губи стойност а прибавя. Т.е това е добра инвестиция. Всеки прави каквото си реши според дебелината на портфейла и правилната преценка
Поздрави!
Поздрави!
-
- Гараж: Škoda Karoq
@pavel31: да, това го разбирам и е така - автомобилът е пасив, но нали го купуваме с определена цел? Тоест би трябвало да сме предвидили (или ако не предвидили, то поне да сме се примирили), че няма да му вземем същите пари или повече (като на ролекса). И аз съм работник, и с работа си изкарвам парите, но ми се струва, че е твърде енергоемко да смятам, сега аджеба 5000 лв по-малко ли ще взема от последващата продажба или 8000 по-малко. Да, 3000 лева са доста пари, ама струва ли си да се тревожа за тях (ако не ми/ни зависи живота от тях (ако ми зависи, каква ми е работата да си взимам нова кола, а не да си карам старата и да си живея?))?
Поздрави!
Поздрави!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo ex
Tiguan TDI 4motion
0896670196 - Обратна връзка:
Мале,какви сметки,какви неща чета
Абе всеки който си е купил нова кола е набутан
Да се наливат пари в железа не е работа. Спестявайте си ги,не харчете. Стискайте се и накрая ставаш дътрак
Абе всеки който си е купил нова кола е набутан
Да се наливат пари в железа не е работа. Спестявайте си ги,не харчете. Стискайте се и накрая ставаш дътрак
GUNTER SERVICE
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Всеки сам си избира за какво и колко да се тревожи и каква финансова политика да си водиOctavianNot написа: ↑15.05.2024, 10:41:35 ама струва ли си да се тревожа за тях (ако не ми/ни зависи живота от тях (ако ми зависи, каква ми е работата да си взимам нова кола, а не да си карам старата и да си живея?))?
-
- Гараж: Škoda Karoq
факт
Иначе гледайте тука - ако част от тези системи ги няма вече и ще трябва да ги добавят, неминуемо ще вдигнат цените?
https://www.gtue.news/technik/pressemit ... juli-2024/
Не съм намерил на сайта на европейска комисия потвърждението (на това кои са системите).
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Тия неща обикновенно вървят с модела. Т.е. ако не са влезли като задължителни при хомологацията на модела, така си се продава.
Бееееее.....
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
В ЕТ Пловдив на Карловско Шосе вече има по една бройка Superb Combi и Kodiaq. Преди малко като бях там им хвърлих едно бързо око, харесват ми като цяло. Кодиака си е доста удобен вътре, поне на мен ми хареса. С махането на скоростния лост между двамата пътника се е отворило доста пространство, което може да се ползва за това онова. В Superb-a е същата работа. Ако сега трябваше да избирам кола честно казано пак бих избрал моята. Не виждам кой знае каква голяма разлика визуално в багажниците, което за мен беше и е значителен фактор.
-
Колко струва такава кола с отстъпката? Искам я. Много е красива!
-
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Брех, да се регистрираш специално, за да напишеш този коментар, значи действително много я искаш
Въпросът е, че с по-малко усилия можеш да посетиш сайта на Шкода и да си поискаш оферта.
Въпросът е, че с по-малко усилия можеш да посетиш сайта на Шкода и да си поискаш оферта.
-
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
Здравейте, някой дали знае как работи тази система, блокираща запалването при употреба на алкохол в новият супърб?
Четох че ще е задължителна за всички нови произведени коли, но на принципа на дрегер ли е?
Четох че ще е задължителна за всички нови произведени коли, но на принципа на дрегер ли е?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Мисля, че американците искаха да въвеждат подобно нещо но докъде са стигнали нямам идея. Няма такава система в новия Супърб или който и да е нов модел на Шкода не съм чувал и да има някакви евро директиви за това.
-
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
И аз се изненадах че го пише, може и да е грешка
-
Попитах дали има отстъпка? Трябваше да се регистрирам преди 1 година и да питам днес ли? Типично за български форум. Или е странно, че жена се интересува от коли?
Може ли някой да ми отговори?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Ами май е грешка но интересно как се е получила. Ако сега погледнеш ценовите листи този ред го няма.
Flaviana ценовите листи са тук - https://www.skoda-auto.bg/choose-and-bu ... HFaJIrny1u
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Допреди 1 година и половина Еуратек директно указваха в ценовата листа стандартна отстъпка, която автоматично дават - 5%, 7%, 8% ...
Ако човек се пазари или пък е по-специален клиент или пък дилърът го хареса, дилърът понякога му даваше още 1-2% отстъпка.
Преди година и половина обаче промениха политиката и не указват в ценовата листа отстъпка, но продължиха да дават някаква отстъпка, която беше 2-3% по-малко от предишните официални отстъпки. Всичко това тук го говоря не специално за Супърб, а по принцип.
Преди излизането на нов модел, когато изчистват останалите наличности от стария модел, дават и по-големи отстъпки - 12-15%.
При нов модел (какъвто е случаят със Супърб 4) обикновено първоначално не дават никаква отстъпка. След половин-една година, когато се развъртят доставките и продажбите, започват да дават отстъпки. Първоначално малки (3-4-5%), след още 1 година по-късно - по-големи (7-8%).
С две думи - никой тук не може да каже каква отстъпка ще дават за Супърб 4 и дали изобщо ще дават някаква в началото. Никой все още не е поръчал такава кола тук, а то и няма как, тъй като допреди 1 седмица даже нямаше ценова листа. Единственият начин да разберете дали, какво и колко, е да се свържете и говорите с някой дилър. Мисля, обаче, че сега не е подходящия момент, тъй като все още не са започнали продажбите на Супърб 4 и дори и дилърите в момента няма да могат да отговорят. Ако сега поръчате, сега вероятно няма да има никаква отстъпка.