![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Не,същият е като "Супер Би" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Инфотейнмънт, теглич, панорама и още 2, 3 неща + удължена гаранция. Тази количка ако е на промоция да речем -12 000 лева, не бих я бавил много, много

-
- Гараж: Škoda Karoq
Не го гледай конфигуратора още - уж L&K, а никъде не се споменава:
* Адаптивeн контрол на окачването DCC Plus с 2 клапана
което го има в ценовата листа!?
* Адаптивeн контрол на окачването DCC Plus с 2 клапана
което го има в ценовата листа!?
- pavel31
Доста ревюта изгледах на този ДЦЦ Плюс и ако има възможност аз бих го пропускал при Л&K. Шумен е.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Ехааа! 5 години безплатно обслужване!ostavime написа: 22.09.2024, 07:30:10 след като излязоха ценовите оферти, към които се оказа, че има и едни 5 години безплатно обслужване
Остава да кажеш къде си я видял тази фантазия :)
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Какво по-точно имаш в предвид? Защото аз я карах в Дружба и също не ме впечатли особено много - много тупа и друса вътре.pavel31 написа: 23.09.2024, 16:26:27 Доста ревюта изгледах на този ДЦЦ Плюс и ако има възможност аз бих го пропускал при Л&K. Шумен е.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- pavel31
Това, което гледах е “Марек кара” - един поляк и още един пич. Направиха звуков тест на павиран път и нищо не обираше. Отделно споменаха, че се чува потропването. Томас от Аутогефюл кара на хубави пътища и каза, че ДЦЦ-то е супер ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
- Гараж: Škoda Karoq
Ха! Май наистина има проблем.
Гледайте този поляк какво разправя (пуснете си авто преводачката, не е идеално - но се разбира):
В ценовата листа в Полша имат "Zawieszenie adaptacyjne DCC Plus", но пък конфигуратора твърди - 'Zawieszenie adaptacyjne DCC' (няма +)?
Edit 1: А Марек има ли видео със DCC+ на Шкода?
Гледайте този поляк какво разправя (пуснете си авто преводачката, не е идеално - но се разбира):
В ценовата листа в Полша имат "Zawieszenie adaptacyjne DCC Plus", но пък конфигуратора твърди - 'Zawieszenie adaptacyjne DCC' (няма +)?
Edit 1: А Марек има ли видео със DCC+ на Шкода?
-
Здравейте на всички,
имам един особен въпрос. Търся някой човек, който е собственик на SUPERB iV плъг-ин хибрид автомобил?
Интересувам се дали автомобилът надвишава описаните по-долу вредни емисии:
CO2 - трябва да е под 50g/km,
броят на твърдите частици (PN) да е под 4,8 х 1011/km,
масата на азотните оксиди (NOx) при двигатели с принудително запалване да е под 48 mg/km, а за двигатели със запалване чрез сгъстяване, да е под 64 mg/km.
Тази информация би трябвало да я има в сертификата за съответствие (СОС).
имам един особен въпрос. Търся някой човек, който е собственик на SUPERB iV плъг-ин хибрид автомобил?
Интересувам се дали автомобилът надвишава описаните по-долу вредни емисии:
CO2 - трябва да е под 50g/km,
броят на твърдите частици (PN) да е под 4,8 х 1011/km,
масата на азотните оксиди (NOx) при двигатели с принудително запалване да е под 48 mg/km, а за двигатели със запалване чрез сгъстяване, да е под 64 mg/km.
Тази информация би трябвало да я има в сертификата за съответствие (СОС).
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И какво значение има да ли ги превишава ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
От ГТП ли се притесняваш нещо или от Грета
От ГТП ли се притесняваш нещо или от Грета
GUNTER SERVICE

450дизел bega4ka - най-бързия и мощен сериен дизелов CUV (crossover-utility vehicle) в света.

450дизел bega4ka - най-бързия и мощен сериен дизелов CUV (crossover-utility vehicle) в света.
- pavel31
Марек има видео с “Пассератти”, не помня кой беше с Шкодата.
-
- Гараж: Градски Транспорт София
Днес ходих да поръчваме служебните Октавии и реших да тествам Супърба. Имаха 2.0TDI 150 коня с всичко възможно за модела - ЕлКата, ДеЦеЦета, масажи, стюардеса, всичките копчета.
Колата е много приятна за шофиране на Комфорт. На Спорт е малко неадекватна, постоянно се опитва да сменя скорости дори да няма нужда.
Волана наистина много добре скрива грозният таблет.

Направи ми впечатление, че вградената навигация знае къде са всички станции за зареждане на ток:

Колата на мен ми хареса, като изключим това DCC. Октавията която карах го нямаше и стоеше и се усещаше много по-добре особено по софийските улици. DCC усещаш горе долу всичко по улицата, не е много приятно.
Трябваше да сменят местата на духалките и таблета на мултимедията и щеше да е перфектната кола. В момента духалките ти правят коленете на леща, а таблета е далече от ръцете ти и забит в нищото и скрива хубавата линия на таблото. Ако им бяха сменили местата щеше да е перфектен салона.
Трите бързи бутона са много удобни и практични и мен много ми харесаха. Особено превключването между Comfort и Sport е като в скъп спортен автомобил с врътката.
Малко странно решение е лоста на скоростите. Вдигнат е при волана, но за да включиш на D не го повдигаш нагоре, а го завърташ, както завърташ стандартен ключ. За да включиш задна го въртиш в обратна посока.

Колата е много приятна за шофиране на Комфорт. На Спорт е малко неадекватна, постоянно се опитва да сменя скорости дори да няма нужда.
Волана наистина много добре скрива грозният таблет.

Направи ми впечатление, че вградената навигация знае къде са всички станции за зареждане на ток:

Колата на мен ми хареса, като изключим това DCC. Октавията която карах го нямаше и стоеше и се усещаше много по-добре особено по софийските улици. DCC усещаш горе долу всичко по улицата, не е много приятно.
Трябваше да сменят местата на духалките и таблета на мултимедията и щеше да е перфектната кола. В момента духалките ти правят коленете на леща, а таблета е далече от ръцете ти и забит в нищото и скрива хубавата линия на таблото. Ако им бяха сменили местата щеше да е перфектен салона.
Трите бързи бутона са много удобни и практични и мен много ми харесаха. Особено превключването между Comfort и Sport е като в скъп спортен автомобил с врътката.
Малко странно решение е лоста на скоростите. Вдигнат е при волана, но за да включиш на D не го повдигаш нагоре, а го завърташ, както завърташ стандартен ключ. За да включиш задна го въртиш в обратна посока.

Последно промяна от Kiko Varna на 10.10.2024, 18:44:19, променено общо 1 път.
На морето колите са най-бързи!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Браво,за добрия отзив.
А стюардесата как беше
Нищо не каза за нея.
А стюардесата как беше

Нищо не каза за нея.
GUNTER SERVICE

-
- Гараж: Градски Транспорт София
Стюардесата донесе кафе и водичка, абе Еуратек Надежда са дилър та дрънка. Тия в Дружба са абсолютни гафици.
Ходих до паркинга на Баухаус и реших да тествам самопаркирането. Не знам защо обаче тя не различава местата за паркиране, а търси някакви солидни обекти да паркира между тях. И ми предложи да паркира вътре в палатката в която държат пазарските колички. Нещо не са го измислили както трябва това самопаркиране.
Ходих до паркинга на Баухаус и реших да тествам самопаркирането. Не знам защо обаче тя не различава местата за паркиране, а търси някакви солидни обекти да паркира между тях. И ми предложи да паркира вътре в палатката в която държат пазарските колички. Нещо не са го измислили както трябва това самопаркиране.
На морето колите са най-бързи!
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Не знам аз този Супърб никога не бих си го купил. Направо не знам какво може да му бъде харесано, наистина.
Искат да приличат на С-класа, ама вътре всичко е като от АлиЕкспрес, а отвън изглежда...абе ако има обяснение в тълковния речник на кола за bald dodgy uncles, само снимка на новия Супърб щях да сложа. Сори, грам не ми харесва.
P.S. иначе добро ревю, де!
Искат да приличат на С-класа, ама вътре всичко е като от АлиЕкспрес, а отвън изглежда...абе ако има обяснение в тълковния речник на кола за bald dodgy uncles, само снимка на новия Супърб щях да сложа. Сори, грам не ми харесва.
P.S. иначе добро ревю, де!