Подгрев на страничните огледала - нормално ли е?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
От както започна “дъждовния” сезон, забелязах, че дясното огледало едвам подгрява. Има топлина, но почти не се усеща на 3-4 градуса външна температура.
За сметка на това, лявото направо ще ти изгори ръката…
Веднага запазих час да я погледнат. Казаха ми че някакъв кабел бил повреден и го смениха гаранционно. Когато взех колата, дясното си беше същото (едва топлеше), а лявото вече беше нормално топло (без да пари, че чак да не може да го бутнеш).
Звъннах им отново, и хайде, пак на сервиз… Два дена, че чакали ново огледало…
Звъннаха, че е готова колата и когато отидох да я взема.
Взеха да ми обясняват, как това било нормално… Как всички Скали в представителството били така. Били звънели в завода да попитат и от там им казали, че винаги лявото топли повече от дясното, и че било нормално.
(Не става въпрос за ЕТ)
Имаме колата от нова и за двете зими в които я имаме, не съм имал проблеми в дъжд, сняг, в нищо и изведнъж било нормално…
Та въпроса ми е - може ли някой със Скала да направи един тест и да каже, дали има голяма разлика в топлината или са еднакви?
За сметка на това, лявото направо ще ти изгори ръката…
Веднага запазих час да я погледнат. Казаха ми че някакъв кабел бил повреден и го смениха гаранционно. Когато взех колата, дясното си беше същото (едва топлеше), а лявото вече беше нормално топло (без да пари, че чак да не може да го бутнеш).
Звъннах им отново, и хайде, пак на сервиз… Два дена, че чакали ново огледало…
Звъннаха, че е готова колата и когато отидох да я взема.
Взеха да ми обясняват, как това било нормално… Как всички Скали в представителството били така. Били звънели в завода да попитат и от там им казали, че винаги лявото топли повече от дясното, и че било нормално.
(Не става въпрос за ЕТ)
Имаме колата от нова и за двете зими в които я имаме, не съм имал проблеми в дъжд, сняг, в нищо и изведнъж било нормално…
Та въпроса ми е - може ли някой със Скала да направи един тест и да каже, дали има голяма разлика в топлината или са еднакви?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
VCDS-a, не мереше ли амперите, по това е най-сигурно да се свери?
Бееееее.....
-
За съжаление нямам VCDS или друг вид диагностика с която мога да проверя. Не познавам и човек, който да има.
С obdeleven ще стане ли, че обмислям покупка или най-добре да инвестирам в VCDS?
С obdeleven ще стане ли, че обмислям покупка или най-добре да инвестирам в VCDS?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Нямам идея, аз и за VCDS говоря по някакви мъгляви спомени, може и да бъркам и да не се мери тока.
OBD11 е по-добрия вариант за хобаджийство. VCDS е за работа. За начало най-добре е наистина да свериш с идентична кола. Най-добре двете да са на едно са на едно и също място, по едно и също време и да ги пипа една и съща ръка. Че от топло до топло разликата е огромна.
OBD11 е по-добрия вариант за хобаджийство. VCDS е за работа. За начало най-добре е наистина да свериш с идентична кола. Най-добре двете да са на едно са на едно и също място, по едно и също време и да ги пипа една и съща ръка. Че от топло до топло разликата е огромна.
Бееееее.....
-
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Дясното огледало никога не съм се сещал да го пипам, защото си мисля, че загрява като лявото. А лявото никога не е било топло "направо ще ти изгори ръката". И двете си вършат бързо работата.
Имам предвид, че бързо подсушават, когато е изпотено огледалото.
Не очаквам да изсушат мокро огледало.
Имам предвид, че бързо подсушават, когато е изпотено огледалото.
Не очаквам да изсушат мокро огледало.
-
Ще пробвам да намеря друга Скала и да ги сравня.
И за мен не е нормално да пари до такава степен, че да не мога да си държа ръка на огледалото, ама от завода така казали….
Ако проверя колата чрез Obdeleven, има ли шанс да разберат, понеже колата все още е в гаранция? Даже не знам дали е SFD Locked.
Реално няма да променям нищо, просто ще видя live data, както ме посъветва Цецо75.
И за мен не е нормално да пари до такава степен, че да не мога да си държа ръка на огледалото, ама от завода така казали….
Ако проверя колата чрез Obdeleven, има ли шанс да разберат, понеже колата все още е в гаранция? Даже не знам дали е SFD Locked.
Реално няма да променям нищо, просто ще видя live data, както ме посъветва Цецо75.
-
Другия вариант за който се сетих е мултицет директно на огледалата, но някой знае ли правилния ампераж?
Мисля да сравня двете огледала и да видя дали има огромна разлика ( което предполагам, че е така ).
Мисля да сравня двете огледала и да видя дали има огромна разлика ( което предполагам, че е така ).
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Shady, И без да ги знаеш, просто измери какво стига до двете огледала.
feel the power - http://www.skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?f=45&t=123
-
Замерих с мултицета, доколкото ми позволяват знанията на абсолютно пълен аматьор (буквално гледах клипчета) и сравних с другата ми кола (Пежо) и резултатите са:
До такава степен пари, че докоснато с горната страна на пръстите, не може да си задържиш ръката повече от 4 секунди.
Съответно според мен дефекта е в лявото огледало, понеже не дава достатъчно съпротивление и пари прекалено много.Пежо
Ляво
13.98V на кабели - запален двигател
11.1ohm - съпротивление на огледалото
Дясно
14.3V на кабели - запален двигател
12.3ohm - съпротивление на огледалото
Скала
Ляво
14.6V на кабели - запален двигател
5.3ohm - съпротивление на огледалото
Дясно
14.8V на кабели - запален двигател
10.5ohm - съпротивление на огледалото
До такава степен пари, че докоснато с горната страна на пръстите, не може да си задържиш ръката повече от 4 секунди.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Shady, Лявото ти е с двойно по-ниско съпротивление ,следователно по-висок ток протича през него и затова грее повече - закон на Ом.Така,че разсъждаваш в правилната посока Въпросът е защо?Не съм наблюдавал в детайли Скала ,но предполагам ,че размера и на двете й огледала е еднакъв ,както и броя на нагревателите вътре?И къде е логиката(от Шкода) ляво да грее повече от дясното ,при положение ,че и двете се използват при шофиране При мен нагряват по един и същи начин и двете и винаги е било така!Съпротивление и напрежение не съм им мерил!
Dieselgate Team member
- mitkosoft
- Гараж: Skoda Scala 1.5 TSI
И аз да споделя теста, и аз съм със Скала.
И двете огледала се размразяват/изсушават равномерно, температурата им е еднаква на пипане, няма прекомерно греене никъде.
100% има някъде дефект по веригата, колегата е прав за Закона на Ом. Тормози тези от Шкода да ти го оправят, за да не се налага да им пращаме хора.
Поздрави!
И двете огледала се размразяват/изсушават равномерно, температурата им е еднаква на пипане, няма прекомерно греене никъде.
100% има някъде дефект по веригата, колегата е прав за Закона на Ом. Тормози тези от Шкода да ти го оправят, за да не се налага да им пращаме хора.
Поздрави!
-
- Гараж: Scala 1.5 TSI 6MT
Преди два дни и аз реших да проверя огледалата след тази тема, пусках подгрев за първи път Изненада - греят си и двете, а не само едно както си мислех Температурата е абсолютно еднаква и нормална на двете огледала.
-
- Гараж: Skoda Scala 1.0TSI, 95hp (2023)
Вчера се присетих за тази тема и реших да го пробвам. За 2-3 мин работа двете огледала бяха леко топли на пипане.