Може би последният проект (за сега)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Не съм пускал тема от години и даже съм забравил как се прави, но ще се опитам.
С две думи ще се опитам да направя Шкодата която винаги съм искал, този път ще е със Шкодов двигател за разлика от Рапида.
Има 2 купета които ще използвам (под използвам естествено имам предвид че бояджията (същият който направи 100тачката) ще използва.
Една 120ка 1990та със 5 степенна кутия
И една 105ца 1979та която е супер запазена, с нея даже съм идвал на събор на времето
Ще е с 1.3 вал, карбуратор, изпускател, по-големи спирачки, нов интериор, боя, и какво ли още не. Искрено се надявам да стане за събора тази година но да видим.
С две думи ще се опитам да направя Шкодата която винаги съм искал, този път ще е със Шкодов двигател за разлика от Рапида.
Има 2 купета които ще използвам (под използвам естествено имам предвид че бояджията (същият който направи 100тачката) ще използва.
Една 120ка 1990та със 5 степенна кутия
И една 105ца 1979та която е супер запазена, с нея даже съм идвал на събор на времето
Ще е с 1.3 вал, карбуратор, изпускател, по-големи спирачки, нов интериор, боя, и какво ли още не. Искрено се надявам да стане за събора тази година но да видим.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Най-после задномоторна тема! Каква е идеята? Новата техника на старото купе?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Каквото мога ще слагам ново
Първото нещо като всеки келеш е джантите
За да станат на колата не исках да ползвам фланци затова првправихме главините и задните барабани
И естествено щото съм стойкаджия смених и фаровете.
И се получи това
Първото нещо като всеки келеш е джантите
За да станат на колата не исках да ползвам фланци затова првправихме главините и задните барабани
И естествено щото съм стойкаджия смених и фаровете.
И се получи това
-
След като преседя известно време пред нас
купих втората кола, 5 степенна кутия, рейка вместо кутия, по-широк мост, и темп подобни ъпгрейди все пак имаха 10 години разлика.
Но на мен ми харесва повече визията на 105цата та реших да сглобя от двете една.
И дойде Ковида и всичко спря
купих втората кола, 5 степенна кутия, рейка вместо кутия, по-широк мост, и темп подобни ъпгрейди все пак имаха 10 години разлика.
Но на мен ми харесва повече визията на 105цата та реших да сглобя от двете една.
И дойде Ковида и всичко спря
-
Минаха няколко месеца вкъщи и след като издивяхме всички си викам ще направя нещо което никога не съм правил на Шкода, спирачки.
Едни бързи апарати от БМВ от някаква разпродажба на Мегапартс
Едни нови дискове от Renault Clio sport 2
Малко рязане на лазер
Малко фрезоване
Едни къстъм маркучи по поръчка
Малко работа пред блока
И си викам, сега ще съм най-големия пич, и... Апарата беше много по-голям от 15 инчовата джанта
Едни бързи апарати от БМВ от някаква разпродажба на Мегапартс
Едни нови дискове от Renault Clio sport 2
Малко рязане на лазер
Малко фрезоване
Едни къстъм маркучи по поръчка
Малко работа пред блока
И си викам, сега ще съм най-големия пич, и... Апарата беше много по-голям от 15 инчовата джанта
- Жегов
- Гараж: Skoda Octavia 1.5 mHEV 2024
- Обратна връзка:
Страхотен проект. Като се прибера в България ще правя Октавия I Monaco.
И водачите могат да бъдат подведени.
-
Мерси.
По едно време много се чудих дали да правя 105цата или да направя Октавия 1 WRC, да купя раздувки от Чехия, една боя едни джанти и да приключа. Но не намерих нито една 1.8т ръчка седан 4х4 а и имах толкова много накупени части за 105ца че знаех че след време пак ще ми се иска да я правя
По едно време много се чудих дали да правя 105цата или да направя Октавия 1 WRC, да купя раздувки от Чехия, една боя едни джанти и да приключа. Но не намерих нито една 1.8т ръчка седан 4х4 а и имах толкова много накупени части за 105ца че знаех че след време пак ще ми се иска да я правя
-
Викам си, ще сложа едни 16ки
И така и така мерихме викам дай да видя и раздувките които имам от близо 10 години
Междувременно харесах едни ламаринени 15ки тъй като 16ки ми се струваха големи и меря ги и си викам ще се себерат на апаратите, една идея по-големи са от старите 15ки.
Пращам ги на Иван в Разград да ги разшири малко че нали съм стойкаджия
Аз ги доизтърквам и подготвям за боя.
Слагам, меря и почти стават. Пак опират но другаде
И така и така мерихме викам дай да видя и раздувките които имам от близо 10 години
Междувременно харесах едни ламаринени 15ки тъй като 16ки ми се струваха големи и меря ги и си викам ще се себерат на апаратите, една идея по-големи са от старите 15ки.
Пращам ги на Иван в Разград да ги разшири малко че нали съм стойкаджия
Аз ги доизтърквам и подготвям за боя.
Слагам, меря и почти стават. Пак опират но другаде
-
Намирам си един стар преден мост който си имам от години и съм забравил на село в гаража, взимам една рейка от Вальо (Otgorata) и се захващаме за работа отново.
Взимам едни пружини от Мерцедес 190,със същият диаметър са като на Шкодата но със по-дебел материал, естество ги режем, нали сме стойкаджии.
И прехвърля всичко на 120ката
Добре че имам приятели със сервиз които да ми угаждат че иначе пред блока не става. Та благодаря на Андрей и Краси за помощта.
Взимам едни пружини от Мерцедес 190,със същият диаметър са като на Шкодата но със по-дебел материал, естество ги режем, нали сме стойкаджии.
И прехвърля всичко на 120ката
Добре че имам приятели със сервиз които да ми угаждат че иначе пред блока не става. Та благодаря на Андрей и Краси за помощта.
-
Аз обаче си бях харесал тези джанти и Анастас ги боядиса. Мерси на Анастас.
Което означаваше нови апарати, нови супорти. Отново мерси на Анастас, апаратите бяха от старата му Хонда.
И нови къстъм маркучи
И така и така правим спирачки та сметихме и тръбите
Което означаваше нови апарати, нови супорти. Отново мерси на Анастас, апаратите бяха от старата му Хонда.
И нови къстъм маркучи
И така и така правим спирачки та сметихме и тръбите
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Мале, мале! Тук взе да става интересно.
-
Едно от притесненията ми е "ми ако вземе че не стане" и много се чудих дали да пускам тема или да изчакам да стане и тогава да пусна всичко
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
В пловдивската група такова понятие като " да не стане" НЯМА.
-
От твоята уста в божиите уши.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Ще следя с интерес, успех!
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K