![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Като видиш обема на мотора, конете и cvt и всеки може спокойно да повърне. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Това за което имам пари и пасва на моите нужди си купувам.OctavianNot написа: 22.08.2024, 18:33:16 Напълно съм съгласен със Sec8200.
Кой човек, който си пада по японки, ще ходи да гледа немкини?!
@shpeki: Без заяждане, но ти, като имаш пари, бугати ли ходиш да си купуваш (ако вече си имаш, извинявай за въпроса), вместо шкода/мерцедес?
Тоест, да кажем, че сега си шкода фен, караш си, всичко ти е топ - обаче изведнъж получаваш кеш пари за бугати - веднага ли отиваш да купуваш или?
Това малоумие с получаването на кеш отнякъде мислех, че се израства след детската градина.
-
- Гараж: Škoda Karoq
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Тоест, ти си от тея, дето си имат пари и направо си ходят в Порше, не се заглеждаш по MX5 викаш 
Добър опит, ама като ти гледам мнението и ти май има на къде да растеш.
Хубава вечер.

Добър опит, ама като ти гледам мнението и ти май има на къде да растеш.
Хубава вечер.
-
- Гараж: Bmw 420i Gran Coupe LCI 2018
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
A човек като има възможност за ферарито или ролс ройс те еквивалент ли са ако струват еднакви пари?igeorgiev82 написа: 22.08.2024, 18:44:13Купуваш си тва,за което имаш възможност,но не живееш с илюзията,че си "преебал системата" и караш еквивалент на А6,само защото като габарит са ПОЧТИ близкиTuscany написа: 22.08.2024, 17:17:51 Искам да карам А6 Avant Quattro, но нямам пари. Какво да си купя?![]()
Разбира се че А6 трявба да се различава по някакъв начин от суперб, защото струва повече пари, ама да се твърди че суперб се сравнява с 3та серия или а4 е глупаво. Ако нуждите ти изискват кола като суперб и изведнъж си нецелил от тотото няма да си вземеш rs4 а ще гледаш а6.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 2024 MONTE CARLO 1.5TSI 6M-MPA3KO
AUDI S4 B8 STAGE 2+ 500+ - SAMANTHA
AUDI A6 ALLROAD C5 2.5TDI - КАМИОНА - Обратна връзка:
Агент на ДС
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Там дилема НЯМА и го написах.
Взимаш Бетонобъркача като на Бат Ники и си ТОП

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Тия от Тойота не ги разбират явно, за това и не ги купуват хората. Също така явно много се чупят, понеже им дават 10 години гаранция, за да са доволни хората, че ще могат да си я правят без да дават пари.shpeki написа: 22.08.2024, 19:40:53 Като видиш обема на мотора, конете и cvt и всеки може спокойно да повърне.![]()
Това е сарказъм, ако случайно не се подразбира.
Понеже мнението ти е иначе супер информативно, предполагам че визираш разход/вървеж. Супърба му дават 6 секунди на 265к.с. и комбиран разход от 8л/100км. На 204к.с. хибрида-комби(plug in) му дават 8 секунди. На Камрито му дават на 230к.с. 7 секунди с разход от около 5-6л/100км. Да напомним, че Камрито не е плъг ин тип хибрид.
Относно коя е по красива е чисто субективно. За мен Камрито е по-красиво на външен вид, но пък Супърба по ми харесва като интериор.
Фенщината си е фенщина, но сиренето е с пари. Когато имаш два автомобила, които са в един клас и са на еквивалентни пари(Супърба даже е с 5% по-скъп), съвсем резонно е да ги имаш предвид и двата преди да купуваш. За това и на така зададеният въпрос от @Tuscany, му отговорих по този начин.
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Масовостта не е признак за качество.hilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Тия от Тойота не ги разбират явно, за това и не ги купуват хората.
10-те години гаранция на всичко ли са? Няма ли едни условия с дребен шифт?hilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Също така явно много се чупят, понеже им дават 10 години гаранция, за да са доволни хората, че ще могат да си я правят без да дават пари.
Не визирам вървеж, няма как да сложиш вървеж и тойота в едно изречение.hilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Понеже мнението ти е иначе супер информативно, предполагам че визираш разход/вървеж. Супърба му дават 6 секунди на 265к.с. и комбиран разход от 8л/100км. На 204к.с. хибрида-комби(plug in) му дават 8 секунди. На Камрито му дават на 230к.с. 7 секунди с разход от около 5-6л/100км. Да напомним, че Камрито не е плъг ин тип хибрид.
Визирам архаичните атмосферни мотори, примерно в авенсис май беше последно ДВГ-то е 2.0 л 148 кс, имах ауди 100 от 91 г пак с 2.0 л мотор и 140 кс.
Безстепенната кутия е най-гадното нещо за каране което съществува.
Срещу тези неща турбомоторите на фаг груп с кутиите с два съединителя. Различни вселени.
Няма нищо субективно, ако имаше награда за най-безлични автомобили, винаги щеше да бъде печелена от някоя тойота.hilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Относно коя е по красива е чисто субективно. За мен Камрито е по-красиво на външен вид, но пък Супърба по ми харесва като интериор.
Няма нищо еквивалентно между двата автомобила, едното е недоразумение за щатския пазар, другото е кола.hilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Фенщината си е фенщина, но сиренето е с пари. Когато имаш два автомобила, които са в един клас и са на еквивалентни пари(Супърба даже е с 5% по-скъп), съвсем резонно е да ги имаш предвид и двата преди да купуваш. За това и на така зададеният въпрос от @Tuscany, му отговорих по този начин.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Ауди А4 Авант 1998 1.8 на газ
Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия 1.2ТСИ ДСГ 2015
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Current: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: Служебна
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Аз си поръчах такава за служебна защото няма как да е друга марка. И на мен Супърба повече ми харесва, но няма пълно щастие. Ще видим как ще е. Нямам големи очаквания слизайки от W213 All-terrain.shpeki написа: 22.08.2024, 21:10:53 Няма нищо еквивалентно между двата автомобила, едното е недоразумение за щатския пазар, другото е кола.
Обаче да наречеш най-продавания седан в Щатите недуразумение е леко шизофренично.
П.П. Шпеки, ти ли си онзи от форума на Ауди навремето дето го банваха всеки ден и караше А6 4.2 на газ и питаше как да прави генерация от варели за смет? Ако не си ти, извинявай, ама се сетих за един подобен герой.
- chill
- Гараж: Дакел 280
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Тойота миналия месец recall-наха над 100 000 v-6така в Щатите. Отделно, корола GR-ките прегряват на писта, тук таме пръскат мотори и има случаи на отказани гаранции, тъй като ECU-то е записало скорости по-високи от 85 милиhilldegarn написа: 22.08.2024, 20:45:46 Тия от Тойота не ги разбират явно, за това и не ги купуват хората. Също така явно много се чупят, понеже им дават 10 години гаранция, за да са доволни хората, че ще могат да си я правят без да дават пари.
Това е сарказъм, ако случайно не се подразбира.
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Та маняци са Тойота като цяло и хич не съм саркастичен. Най-големият производител в световен мащаб (бр.) и такива фалове са нормални. Ще се оправят. Но да не припадаме, колко са безгрешни. Уж разработват 2.0 4-цилиндров мотор, който на приказки прилича на EA888 gen.5, 400 коня сток, за евентуално вграждане в нови селика и/или MR2, ако въобще изкарат такива коли.
А от 2.5 230 коня cvt и аз бих повърнал.
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Никой не е застрахован от дефекти и това, че се реагира на тях е положително нещо. VW групата също и се е налагало. Иначе я напиши да потърсиш статистика за най-надеждни автомобили за 2024, ще видиш, че VW(групата) са повечето пъти на 20+ място. Ако ти споделя и колко много работи съм правил по Шкодата гаранционно за почти 5 години, и няма и 40к км, ще ти стане лошо. Та тя дойде с дефектен клаксон още от завода и буквално на 3-я ден от както я взех се връщах да я правят. Климатика са го правили и него 3+ пъти за различни течове(не от камъчета по каско).
Хубаво е да сме обективни и да говорим с факти, а не просто да сме на принципа, че "моето си гардже е най-хубаво".
Относно гаранциите и дали има дребен шрифт, всеки може да си прочете. Факта е, че я предоставят:
https://www.toyota.bg/content/dam/toyot ... 20page.pdf
Така или иначе темата не е по-добра ли е Тойотата от Шкодата, а има ли алтернатива за парите си Съпърба. Отговорът е, че има и то с най-продаваната кола в Щатите.
Хубаво е да сме обективни и да говорим с факти, а не просто да сме на принципа, че "моето си гардже е най-хубаво".
Относно гаранциите и дали има дребен шрифт, всеки може да си прочете. Факта е, че я предоставят:
https://www.toyota.bg/content/dam/toyot ... 20page.pdf
Така или иначе темата не е по-добра ли е Тойотата от Шкодата, а има ли алтернатива за парите си Съпърба. Отговорът е, че има и то с най-продаваната кола в Щатите.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Абе аз виждам тук двама, които се пънете да ни обясните за сегментите на колите. И като ви се даде пример, че тези сегменти са малко субективни и Маздата е в сегмент с Порше, започвате и двамата нещо да увъртате.igeorgiev82 написа: 22.08.2024, 17:00:15 Не може ли да разберете,че това,че един автомобил е "разтеглен"/уголемен изкуствено,не го слага в класа на големите батковци
Сега гледаме ли сегментите и Супърба е с БМВ 3 или не гледаме сегмента и Маздата няма общо с Поршето?
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Частта от нещата които не покрива гаранцията е доста дълга. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- digitalundgrd
- Гараж: i30N Drive-N '22
KamiQ 1.5 DSG '25
ex.MEGANE RS CUP '20
ex.Fabia Monte Carlo '17
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Шпека ти го каза - търся си спортна 2-местна колица, ако имам пари скачам на поршето, ако съм по-скъсан мх5...Ако съм луд с пари Алфа 4Сmarcas написа: 22.08.2024, 22:22:51 Сега гледаме ли сегментите и Супърба е с БМВ 3 или не гледаме сегмента и Маздата няма общо с Поршето?
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Стига дрънка глупости. Единственото, което e странно, че е там е: - мултимедийна система.
Сега ще те чакам да ми кажеш, какви елементи покрива 10-те години гаранция на Шкода. Опа, чакай тя била само 5.
Иначе за "щастие", моята мултимедия, на Скалата, умря на 2-рата година от ползване, та признавам, че дори 5-те години ми свършиха работа.
Спирам иначе да ти репликирам, понеже "разговора" с теб е като с 3-то класник.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
marcas,
След като Супърба е А6,аз карайки Октавия,А4 ли карам?![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
След като Супърба е А6,аз карайки Октавия,А4 ли карам?
![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)