ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
DonSkoda

Škoda Фен

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от DonSkoda »

Полиуретаново фолио слагат в wrap corner.
https://www.facebook.com/wrapcorner2020
Няма стареене, и слънцето не му влияе.
Почти всички други са с пвц.
Но, е хубаво да се знае ,че 5-7г му е планирания живот, при правилна поддръжка.
Т.е хубави препарати за миене, да не се търка с четка, голямо налягане на водоструйката и т.н
Аз моята я фолирах цялостно при тези момчета.
Засега, нямам оплаквания.
Последно промяна от DonSkoda на 19.02.2025, 15:39:54, променено общо 1 път.
Аватар
ataknav
Гараж: '22 Renault Arkana RS-line TCe 160
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

kolyo b8 написа: 19.02.2025, 15:27:19 Цялостно фолиране си е равносилно на цялостно пребоядисване като цена.
Най-оптимално е цяла предница, колонки, фарове плюс огледала и една ивица на тавана при челното стъкло (там също се удрят камъчета, а ламарината е най-тънка и има прдпоставки за язви). И за разкош предпазна ивица на горната страна на задна броня.
И аз и доста автомобили от форума са правени тук: https://gkautodetailing.com/?gad_source ... gJBz_D_BwE
Благодаря за информацията и препоръката! До колкото разбирам сте доволни от услугата. На сайта виждам само вакси и керамични покрития, няма фолиране или аз не виждам правилно?
The only thing to fear is running out of beer!!!
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

Да, доволен съм и няма проблеми (вече 340 000 км) Фолирането го правят заедно с друга фирма. Попитайте или пишете на Viber (0887 568 730) и ще Ви пратят оферта. Където и да фолирате - трябва предварително да си запазите дата. Заявки от днес за утре - не стават.
kolyo b8

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

@ataknav Лично мнение: не препоръчвам хидрофобно покритие на челно стъкло. Няма по-хубаво нещо от ново челно стъкло и нови чистачки. По-добре да не правите челното стъкло (за останалите стъкла е ок). Да капките ще бягат, но и чистачките ще прескачат, като потрябват.
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia III 2.0TDI 150hp DSG
Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Цецо Тодоров »

За облепване на автомобили съм ползвал услугите на АнгоФолио.Работи супер чисто и прецизно.В момента се намират в Дружба,бул.Цветан Лазаров при автокъща Промосел.
https://www.facebook.com/share/18Xqu8he ... tid=wwXIfr
Другара седмица ще ходя до него,само да ми дадът Карок-а да видиме кво ще лепиме по него и кво не 😀
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265 '25
Superb 3 FL 2.0 TDI 190 L&K '20
ex Opel Astra GTC 1.9 '08
ex Peugeot 206 1.4 '00
ex Renault 11 1.7 '87

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от zalmaneca »

Цените за ppf фолио за цяла кола са 6-10к .
Ако имаш още 10 процента от цената на колата за найлон, слагай смело.Изглежда готино.
Не ми се мисли, ако някой все пак я мине с ключа от-до.
borisovpower

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от borisovpower »

Здравейте, за всички, които се чудят относно закупуването на този автомобил мога да дам информация от първо лице. Никога не съм имал нова кола, също така не съм карал Шкода. Мисля, че бях първия в България, който поръча суперб лифтбек - дойде при мен в края на Юли 2024 година. До момента съм навъртял 20 000 км. Моята е най-базовата с 1.5 бензин мотора, все пак е служебна.
До момента това, което мога да кажа:
- При минусови температури когато е заледено стъклото и т.н. винаги спират да й работят Lane assistant и всякакви други системи, светят грешки постоянно
- Един път ми изгасна таблото пред волана след автомивка, така и не разбрах какво се случи, на следващия ден се оправи и си работеше.
- Веднъж ме остави на пътя - качих се, тръгнах да паля и не разпознаваше ключа. Добре, че бях близо до вкъщи, прибрах се взех резервен ключ и запали. От тогава не е правила подобен номер, пали и с първия, но беше много неприятно.
- За мен мястото на скоростния лост е глупаво, особено мигачите и чистачките да са в един лост - адски неудобно
- Побърква ме това, че всеки път трябва да гася Lane assistant когато се кача в колата, за мен тази екстра за България с тази неадекватна маркировка и инфрастурктура може да предизвика много сериозно ПТП и по-скоро вреди.
- Музиката /не знам дали само на моята е така/ е много зле - дори когато се увеиличи на максимум звука не е така силен, че да те дразни, много слабо представяне.
- Най-големия минус, който честно казано наистина ме разочарова много е следното - Когато я поръчвах ми казаха, че ако е с малката навигация ще мога да си ползвам андроид ауто, само че с кабел /за мен най-важен е Waze/ - казах ОК, няма проблем. Колата дойде и се оказа, че това нещо изобщо не може да му се подкара андроид ауто по никакъв начин, трябвало още в поръчката да се добави Смартлинк и нямало такава опция вече, тоест никога не мога да имам. Изключително много се ядосах, отидох и дойдоха 3-4 човека всеки почна да рови, да гледа да пипа и накрая ми казаха, че не може и трябвало от завода да сложат някакви модули - тоест карам кола за една торба пари, на която пак си гледам навигацията от телефона, което е смешно и много голяма издънка, просто търговците не бяха подготвени - самите те когато отидох за проблема не знаеха за този казус. Чудя се дали да не пиша до Шкода директно, защото честно казано не съм убеден, че на кола 2024 година не може да се подкара андроид ауто...
Плюсове:

+ Много съм изненадан от разхода - в общия случай харчи под 6/100, особено за такава голяма кола и бензин доста ме учуди.
+ За мен е комфортна, удобна с голям багажник.
+ Има изофикс отпред
+ Както казах служебна е, не я пазя особено и генерално усещането от нея и впечатленията са добри, но базовата версия е изключително опоскана - дори нямам автоматично прибиране на огледалата, което ми се струва странно.
+ Фаровете са доста добри /моите не са матрични/.
+ Смятам, че трансмисията е добра, превключва много плавно и приятно.

Това е общо взето.
rts

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от rts »

Проверихте ли в приложението, дали не можеш да закупиш смартлинк допълнително? Може и тук да провериш - същото е но за компютър:
https://www.skoda-connect.com/
Отделно - влез на този сайт, въведи ВИН и сраната - България:
https://www.skoda-auto.com/apps/availability#/

и виж в това място което съм ти подчертал присъства ли смартлинк, че някой път дилърите говорят врели некипели - и аз не мога да повярвам, че АА го нямаш на кола от '24
Изображение
Ради

Škoda Фен

Гараж: В очакване

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Ради »

Колкото и да е странно, към днешна дата в ниво comfort се доплаща.

9WJ Функция SmartLink (CarPlay + Android Auto) + безжична връзка - 414,00 лева.
kolyo b8

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

borisovpower написа: 28.02.2025, 15:22:48 - Веднъж ме остави на пътя - качих се, тръгнах да паля и не разпознаваше ключа. Добре, че бях близо до вкъщи, прибрах се взех резервен ключ и запали.
Къде е бил през това време ключа? Опитахте ли да "запознаете" ключа с автомобила?
borisovpower

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от borisovpower »

rts написа: 28.02.2025, 16:45:17 Проверихте ли в приложението, дали не можеш да закупиш смартлинк допълнително? Може и тук да провериш - същото е но за компютър:
https://www.skoda-connect.com/
Отделно - влез на този сайт, въведи ВИН и сраната - България:
https://www.skoda-auto.com/apps/availability#/

и виж в това място което съм ти подчертал присъства ли смартлинк, че някой път дилърите говорят врели некипели - и аз не мога да повярвам, че АА го нямаш на кола от '24
Изображение
- дори не ми отваря прозореца, а изписва Your vehicle does not support Škoda Connect services.
borisovpower

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от borisovpower »

kolyo b8 написа: 28.02.2025, 20:35:53
borisovpower написа: 28.02.2025, 15:22:48 - Веднъж ме остави на пътя - качих се, тръгнах да паля и не разпознаваше ключа. Добре, че бях близо до вкъщи, прибрах се взех резервен ключ и запали.
Къде е бил през това време ключа? Опитахте ли да "запознаете" ключа с автомобила?
Ами пробвах на всякакви вместа, включително на едното място за поставяне на чаши има нарисуван ключ - предполагам, че там се зарежда, но и там не запали. Иначе не съм опитвал "запознаване", не зная как става това.
kolyo b8

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

Това което си пробвал в държача за чаши
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265 '25
Superb 3 FL 2.0 TDI 190 L&K '20
ex Opel Astra GTC 1.9 '08