ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от zloQQ »

ataknav, Ванка (ако правилно разчитам), ако няма нещо добавено към поръчката от сорта на панорама, теглич или друго,което е "тегаво" и бави цялата поръчка - колата трябва да дойде преди крайния срок. Успех!
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от peyopetrishki »

Тая система с abs-a толкова false positives дава, че не е истина... За 300лв аз бих си поръчал датчици. Чак пък да ги чупели... ама и да ги чупят, ще си проверяваш гумите и да ти ги купуват те - чупи-купи.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
maiden

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от maiden »

Помпайте с азот :)
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от atanashh »

С Октавията имам често фалшиви тревоги за мека гума. Отделно, като и дам газ в завоя да тръгне и задницата на мокро или на пясък и започва да ми обяснява как 2 гуми от едната страна са ми меки... Като спаднат и всичките също не може да разбере. В нормалните случай си е много адекватна. 2-3 пъти съм пукал гума вече и веднага разбира.
Като конфигурирах С4 всеки път си ги слагах и датчиците. Не са милиони.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Tuscany »

Абе и сензорите не са цъфнали и вързали. При мен, при едно и същи отчетени стойности, една гума свети, другата не.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от lanshot »

Помпаме с азот , но пак намира начин да ти изписука нещо. Ето едната предна на 2.3 няма аларма , задната на 2.3 има [smilie=pardon.gif] Изображение
Аватар
andreev

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 2

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от andreev »

На мен за 4 години два пъти само ми е светвала за гумите и то беше при смяната зимни - летни и обратното и интересното беше, че става след 70-80 км след смяната. Фалшива тревога [smilie=fool.gif]
Аватар
ataknav
Гараж: '22 Renault Arkana RS-line TCe 160
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

zloQQ написа: 10.02.2025, 13:05:55 ataknav, Ванка (ако правилно разчитам), ако няма нещо добавено към поръчката от сорта на панорама, теглич или друго,което е "тегаво" и бави цялата поръчка - колата трябва да дойде преди крайния срок. Успех!
Много бързо ме разкодира :) Насочил съм се към седан-а, за него не се предлага панорама. Иначе планирам да е Спортлайн с всичко допълнително без теглич. Като гледам коментарите, очевидно ще е и без сензорите за налягането. Благодаря!
The only thing to fear is running out of beer!!!
rts

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от rts »

ataknav написа: 10.02.2025, 09:48:25 Благодаря за бързата реакция, спестихме 300 лв. :)

Доставката в момента била 4-5 месеца. Като цяло спазват ли се сроковете или се чака повечко? Дори не смея да питам за по-ранно идване.
Поздравления за поръчката, но сега и моето мнение с което не ангажирам никого. За мен не си спестил нищо. 300 лв на фона на цената на колата си струва от всякъде да се платят. Комплект датчици са 500 лв в ЕТ - това примерно ако ще слагаш на втори комплект. Само че аз ползвам два чифта, закупени от китай, които са на 100 % работещи с коректните стойности, опознават се така както при оригинална кола и комплектът е 25 долара. Дилърите много често не знаят какво говорят - така и моя когато поръчвах колата 23 година ми каза да не слагам пътни знаци - 100 лв опция, а се оказа в последствие, че няма начин на нова кола, като моята да се активират само с една проста кодировка, а е необходим SWAP код. Също така ме убеди да не слагам и сайд асист, а то се оказа една от най-смислените екстри, която добавих като ретрофит по-късно. Друг аргумент в полза на активната система е, че винаги след време ще е + при продажбата на колата. И последно - имай предвид, че даже в някакъв момент да решиш да я добавиш, както аз я добавих като ретрофит, това за твоята кола вече е почти невъзможно - едни прости кодировки не могат да се направят на колата ти.
До края на доставката има достатъчно време - спокойно можеш да пишеш на дилара ти да добави тази опция и сега ако размислиш.
Аватар
ataknav
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

rts написа: 10.02.2025, 14:46:50 Поздравления за поръчката, но сега и моето мнение с което не ангажирам никого. За мен не си спестил нищо. 300 лв на фона на цената на колата си струва от всякъде да се платят. Комплект датчици са 500 лв в ЕТ - това примерно ако ще слагаш на втори комплект. Само че аз ползвам два чифта, закупени от китай, които са на 100 % работещи с коректните стойности, опознават се така както при оригинална кола и комплектът е 25 долара. Дилърите много често не знаят какво говорят - така и моя когато поръчвах колата 23 година ми каза да не слагам пътни знаци - 100 лв опция, а се оказа в последствие, че няма начин на нова кола, като моята да се активират само с една проста кодировка, а е необходим SWAP код. Също така ме убеди да не слагам и сайд асист, а то се оказа една от най-смислените екстри, която добавих като ретрофит по-късно. Друг аргумент в полза на активната система е, че винаги след време ще е + при продажбата на колата. И последно - имай предвид, че даже в някакъв момент да решиш да я добавиш, както аз я добавих като ретрофит, това за твоята кола вече е почти невъзможно - едни прости кодировки не могат да се направят на колата ти.
До края на доставката има достатъчно време - спокойно можеш да пишеш на дилара ти да добави тази опция и сега ако размислиш.
Благодаря за детайлите. Не съм я поръчал още, надявам се тази седмица да успея. Виждам, че мненията са на двата полюса и се чудя. Системата за следене за налягаенто и сигнализиране за спаднала гума я има така или иначе от най-ниското ниво. Доплащането е само за активната система, която показва конкретните стойности на налягането. Дилъра го каза в насока, че при смяна на гуми се случват инциденти и замяната е скъпа. Ще помисля още малко по темата с тези датчици. Изобщо не става въпрос за цената в случая, предвид цената на колата, а по-скоро ме притеснява за последващи потенциални проблеми. И затова искам вашето мнение, защото нямам опит със Шкода (всъщност изощбо с ВАГ-групата) и тези датчици.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от slavkoff »

ataknav написа: 10.02.2025, 14:31:38 Иначе планирам да е Спортлайн с всичко допълнително без теглич.
Аз бих добавил поне подготовката за теглич, май беше около 300-400лв. Все някога може да потрябва теглич. :)
VRS
Аватар
bega4kata

Škoda Мод

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от bega4kata »

Глц-то и то може да може да спира само [smilie=pardon.gif]
За всеки различни неща са важни в един автомобил.
Фронт асист, сайд асис и разпознаване на знаци са задължителни вече за автомобили от този клас по дифолт. Стоо човека,стоо различни мнения,само го обърквате повече.
GUNTER SERVICE
Изображение
450дизел bega4ka няма
maiden

Škoda Фен²

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от maiden »

Сайд Асист в София е еквивалент на крушка, която свети постоянно.
Аватар
ataknav
'05 Volvo XC90 2.5T

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ataknav »

След няколко дни умуване, в крайна сметка реших да добавя следенето на налягането като екстра за 252 лв. Колега нагоре беше споменал за подготовката за теглич, има я включена в ниво Спортлайн. И така поръчката вече е на лице, започва голямото чакане... (което се надявам да не е толкова голямо :D ). Интересен момент е с дните на доставка - в предварителната оферта пише срок на доставка 90 дни, в договорът за поръчка е 120 дни. lol

Нещо, което е малко извън темата, но искам да съм подготвен. Замислям се да фолирам или само предните части протви камъчета или цялата кола, ще видим как ще дойде. Дали може да ми препоръчате някъде в София, където сте доволни от услугата. Налагало ми се е да ползвам веднъж такива услуги и бях изключително доволен от услугата, намираше се в Горубляне, но искам да имам варианти и да поразуча докато дойде колата. Ако тази част трябва да се изнесе в друга тема, кажете.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

ataknav написа: 19.02.2025, 14:03:33 Замислям се да фолирам или само предните части протви камъчета или цялата кола, ще видим как ще дойде. Дали може да ми препоръчате някъде в София, където сте доволни от услугата.
Цялостно фолиране си е равносилно на цялостно пребоядисване като цена.
Най-оптимално е цяла предница, колонки, фарове плюс огледала и една ивица на тавана при челното стъкло (там също се удрят камъчета, а ламарината е най-тънка и има прдпоставки за язви). И за разкош предпазна ивица на горната страна на задна броня.
И аз и доста автомобили от форума са правени тук: https://gkautodetailing.com/?gad_source ... gJBz_D_BwE
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”