В края на миналата година купих колата от Норвегия. Обявата видях в mobile.de. Свързах се сам с продавача, уговорих транспорта и в края на ноември 2023 колата пристигна в Пловдив. Разбира се, не мина без премеждия )) Шофьора на камиона ми се обади 10мин преди да пристигне на митницата, а аз бях в среща, от която не можех да излезна още час и половина. Въпреки 2-та разговора по телефона, не успя да разбере къде да ми остави колата и някакси я разтовари на самата митница, при това на служебния паркинг на митничарите.

Митническия агент я обмити същия ден и следобяд си я взех. Имам клиент с голям стопански двор на 700м от митницата, така че я закарах до там на ход и без номера.
След няколко дни, в петък, намерих време да я регистрирам. Викнах пътна помощ и към КАТ. След 1 час чакане гусин полицай излезна да обясни как голям камион скъсал кабела за интернеДа, а ремонтна група щяла да дойде в понеделник, при това от Стара Загора. КАТ Пловдив е в циганската махала и е неблагоразумно да си оставиш колата там дни наред. Викнах пак пътната помощ, но този път я закарахме вкъщи. Човека беше така любезен да спрем на бензиностанция, за да сипем малко бензинец, че беше на резерва.
След седмица си освободих няколко часа да си я регистрирам сам. Регистрацията ми отне от 8:30 до 15:00. Никога повече няма да стъпя в КАТ Пловдив.
Колата е произведена 10.2014, има пълна история в Шкода до преди да я купя. Нея ще кача в следващия пост, от десктопа. Има външни забележки по боята, и една-две вдълбнатини. Апаратите са доста ръждясали, но отдолу не е зле. Има малък удар от камъче на стъклото.
Купях я на 190к км и я обслужихме при Стефан - масло, филтри, халдекс, диф, раздатка. Не съм сменил маслото на кутията, понеже е обслужена сравнително скоро. Екстрите са описани в обявата, но интересните са печката, автоматичните дълги светлини, подгряването на четирите седалки, цветния фис, мултиволан, бутони за багажника и теглич. Има два чисто нови (купих зимните декември, тоя месец купих летните) бюджетни комплекта гуми с джанти 17-ки.
Купих я с цел да я засиля малко - ис38, кулер и пайп. Но след като я покарах се отказах. Жената каза, че това е най-загубената кола, която съм купувал
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Взех от купрата на Георги почти нови дискове на 340мм и накладки, имам още едни дискове на 340мм и накладки останали от пасата, така че ако някой си купи апарати от супърб/врс може направо да ги слага.
Купих от форума айбах пружини, но не са монтирани и стоят в гаража. Новия собственик ще получи и тях.
След 2к км ще обслужа колата отново, понеже ще станат 10к км, демек ще стане на 200к км скоро. Абе покарах си я.
Цената в мобиле е 21000лв, а с форумна карта ще бъде с 1000лв надолу. Печалба нямам никаква, ако някой се интересува )))
https://mobile.bg/11710593937047906