Шкода Румстер - звуци след спиране на климатика

Модел Roomster от 2006 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
iordan7305

Мнение от iordan7305 »

Колеги и аз да попитам нещо от скоро съм собственик на Шкода Румстър втора употреба 1,6 90кс TDI след спиране на климатика се чува някакъв допълнителен звук но на интервали. На някой случвало ли му се е и от какво може да е ?
tomich
Гараж: Roomster 08.2010г. 1.6 tdi , 90к.с.

Мнение от tomich »

Здравей,моята е същата 2010г.При мене се чува стържещ звук,но само че е обратно,когато включа климатика звука спира...Казаха ми,че е от лагери или шайбата на динамото.Но така си я карам вече над 40 000км.Когато дойде време за смяна на ремъци,тогава ще го погледна.
Roomster 2010г. 1.6 tdi , 90к.с.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Да напиша и тук: При мен имаше подобен звук от ролката (съединителя) на компресора на климатика. При включване на климатика тракането изчезваше.
При изключен климатик се чуваше едно почукване от към мотора. В сервиз за климатици ми казаха, че за моя компресор не се предлага оригинална ролка за компресора и щом е започнал да "чука" и самия компресор е за смяна. Реших да играя на сигурно и смених компресор и радиатор. Освен че чукането изчезна след смяната ми падна и температурата на маслото в мотора, защото стария радиотор беше замазан отпред и не е пускал достатъчно въздух назад.
От друга страна този ремонт си е сериозна цифра и ако не ви е по силите в момента винаги може да пробвате със смяна на ролка, дори да не е оригинална.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Roomster”