Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Цецо75 написа: 11.10.2024, 16:18:08
Издребняваш. Много добре се разбра какво иска да каже колегата. 190 коня се кара по-леко от 150. А 280 коня се кара по-леко от 190. Ако искаш може и в Нютони, ама зависимостта няма да се промени.
Това с по-лекото каране от коя статистика го извадихме, че не мога да го намеря.
Почвам да съжалявам колегите със по 100к.с каква мъка изпитват докато карат.
По принцип "леко" се кара кола която има повече въртящ момент в ниските и средни обороти. И Суперба с по малката и бързо реагираща турбина е не по малко приятен,да не кажа по приятен в повечето случаи.
Здравейте!
Настъпи време да сменям Октавията и съм се насочил към Супърб 193 коня, дизел, 4х4.
Знам, че 150 коньовият дизел е чук, но не мога да намеря отзиви за по-мощният мотор.
Има ли разлики с по-слабия мотор, които са негатив?
Цецо75 написа: 06.12.2024, 17:36:42
Може да се опитат да те убеждават, че е маслояд.
Той е маслояд.
Имам близък с октавия 2024 4х4 тди 200 коня (последна бройка преди фейслифта). Първото изпищяване за масло стана на 2960км. Оттогава на всеки около 4000км се долива литър.
DasSkoda написа: 10.10.2024, 12:16:38...
За мен, това е най-практичният избор, ако не си планинар и да ходиш на ски постоянно, да ти трябва я не, 4х4.
..
.
Глупости на колелета. 4х4 трябва за ускорение. При кола над 150 к.с. и желание да се изтреляш на някое кръстовище или светофар- дренки...или въртиш на място или отнемаш от газта, тоест не ползваш всичките коне. Така че 4х4 твърдо за !
glorious написа: 06.12.2024, 21:06:00
При кола над 150 к.с. и желание да се изтреляш на някое кръстовище или светофар- дренки...или въртиш на място или отнемаш от газта, тоест не ползваш всичките коне. Така че 4х4 твърдо за !
Колега извинявам се, но да не сте на 18 години. Как може "изстрелването" на някой светофар да е довод за каквото и да е разумно нещо, камо ли за наличието на 4х4 задвижване(псевдо).
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
glorious написа: 06.12.2024, 21:06:00
Глупости на колелета. 4х4 трябва за ускорение
И след 100км/ч започва да пречи вместо да помага.
Колко често правиш 0-100, и колко 100-200?
В реалния живот, втория показател е по-важен.
А не тръгни и спри на следващия светофар!