Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Проблемите по - скоро не са от телефона, а от медията. Първите генерации са си келяви. Чак при фейса кабелната връзка почна да работи прилично, а на най-новите през безжичното общо взето нещата си вървят гладко.
Бееееее.....
PT1982

Škoda Фен

Мнение от PT1982 »

R Dynamic LR5 написа: 18.10.2022, 10:12:11 Здравейте.

.
Моят също е А52 5Г, но няма оправия....странно. Дали не са някакви настройки или самото usb
Аватар
bbbkompot

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K

Мнение от bbbkompot »

Принципно дали ще е Amudsen или Columbus като вариант на дисплея, ако имате смартлинк активирано и виждате андроид ауто иконката в менюто, не би трябвало да има драми със свързването, било то по жица или wifi. Дори си пише как може да се свърже като помощ за потребителя. Тези дисплеи се сертифицират и от Google все пак преди да влязат в производство. Важното е АА апа да е инсталиран на съответния телефон и разбира се да има гугъл сирвиси. Моя супърб е с Amudsen и карплей и Андроид Ауто се връзват от раз и по USB и по wifi.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Scala 1.5 2020
Kodiaq Vision 200 TDI 2023

Мнение от alexinchains »

Сдобих се с Motorola MA1, супер лесно се свързва и засега работи добре.
Ради

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 3 FL 1.8 TSI

Мнение от Ради »

Здравейте,
карам Октавия 4 EDITION, без фабрична навигация /предполагам че не е отключена/, затова ползвам андроид ауто и WAZE от телефона по кабел. Всичко си работи перфектно, но понякога много рядко на коктпита където по принцип е часовника, се появява нещо като подсказка със стрелки и разстояние до следващият завой или отклонение. Не мога да разбера ако я има тази "екстра" откъде се пуска, проблем е заради телефона ми /note 9/ или е просто бъг заради заключената навигация.
konstantin80

Škoda Ентусиаст

Гараж: Megane III 1.9 dci

Мнение от konstantin80 »

От месец може би (подозирам някакъв ъпдейт) се прецака гласовото командване на андроид ауто. Като кажа Hey Google екрана само премигва и не чака команда, а се връща обратно. Като си натисна бутона вече си приема командата. Това до вчера, от днес, вече и с физическо натискане и гласова команда да ме закара до вкъщи, отговаря, че ще го направи, казва адреса и после изписва, че не може да намери адреса. Може и някоя настройка да се е променила, защото и гласа се промени на някакъв машинен със смешно произношение Всичко това на waze.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 3
Ленд Ровър Дискавъри 5
Обратна връзка:

Мнение от R Dynamic LR5 »

Потвърждавам.

Преди вържа с кабела Болерото и Самсунга и те нежно и разбрано си общуват цели 420 километра, сега се държат като сърдити гаджета - позволи външна връзка, през къде да е връзката, ама с тая връзка тва нема да може да ползвате, това ще зачезне, потвърдете избора си, погледете си телефона, погледнете си екрана на мултимедията..... и като загасне екрана на Самсунга, Уейза светне на Болерото и ми тръгне музиката от телефона през Кантона, разгеле, доживях, мятам телефона в Джъмбо бокса и тръгвам. [smilie=yahoo.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Тези дни са пуснали официално и Coolwalk, но поетапно го пускат като update на потребителите.
Изображение
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Като гледам с Coolwalk би трябвало на Октавия 4 (а и не само) да може да се показва картата на Google и Waze на цял екран. Ще има опция и за показване на картата на екрана и в дясно, а в лявата част - Spotify примерно. Имаше даже тема за този проблем тук във форума. Имате ли информация дали с Андроид 13, директно идва и Coolwalk версията?
Последно промяна от fryeruk на 12.01.2023, 18:14:39, променено общо 1 път.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

fryeruk написа: 12.01.2023, 16:02:14 Имате ли информация дали с Андроид 13, директно идва и cool walk версията?
По-скоро не. Аз съм със S21 и Android 13, но все още нямам Coolwalk.
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

fryeruk написа: 12.01.2023, 16:02:14 Андроид 13, директно идва и Coolwalk версията?
твърде вероятно не...с Пиксел съм на Андроид 13 и е нормалната версия. А дали мултимедията не трябва да е с по-голям екран?
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Мнение от fryeruk »

Не мисля, че има ограничение във физическия размер на екрана на автомобила, стига самата мултимедия да поддържа връзка с Android Auto. При ОК4, нямам наблюдения върху Bolero системата, но при Columbus новата версия на Android Auto би трябвало да изкарва приложенията на цял екран, а не както до сега в размер 60/40. Това и мен ме дразни на моменти, тъй като картата от навигацията(Google или Waze) винаги ми стои в лявата част на екрана, а в дясната Spotify. Това е и едно от рекламираните нововъведения.

П.С: ъпдейтнах до Андорид 13, но все още Android Auto е във версия 8.5. Явно ще трябва да чакаме.
Ради

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 3 FL 1.8 TSI

Мнение от Ради »

На никой ли не му се е случвало?
Ради написа: 31.12.2022, 15:46:39 Здравейте,
карам Октавия 4 EDITION, без фабрична навигация /предполагам че не е отключена/, затова ползвам андроид ауто и WAZE от телефона по кабел. Всичко си работи перфектно, но понякога много рядко на коктпита където по принцип е часовника, се появява нещо като подсказка със стрелки и разстояние до следващият завой или отклонение. Не мога да разбера ако я има тази "екстра" откъде се пуска, проблем е заради телефона ми /note 9/ или е просто бъг заради заключената навигация.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Мнение от fryeruk »

И при мен се появиха в движение стрелки преди време, като навигация на мястото на часовника. На следващото палене изчезнаха и от тогава не съм ги виждал [smilie=pardon.gif] И моята е Edition. Използвам Waze и Google безжично.
Аватар
Erebus

Škoda Фен

Гараж: Octavia IV 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Аз мисля, че съм ги виждал само в случаи, когато ползвам google maps, а не waze.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”