Коя е версията? Как разбра, че е последната?
Smart Link, Android Auto, Mirror Link, Apple Car
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Първата работа на АА след като се стартира е да провери дали има по-нова версия и ако има, автоматично актуализира до новата.
Неприятният страничен ефект от това е, че по този начин на стари Android-телефони (например с Android 5.0 Lollipop) вече не може да се ползва АА, тъй като новите версии на АА изискват поне Android 8.0 Oreo. Даже и човек да си свали от някой web-архив и инсталира по-стара версия на АА, която е работела на неговата стара версия на Android, при стартирането си АА автоматично се актуализира до новата версия и тя казва, че платформата (демек версията на Android) е несъвместима :(
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
При мен явно не работи по този начин. Стартирах го без да го закачам към колата, за да стигна до настройките и да видя версията (не беше последната налична за моя телефон). В последствие пуснах гугъл плей и видях, че имам ъпдейти за приложенията, като единият от тях беше за АА. Самият АА не се открива в гугъл плей стор-а, та затова и попитах как човек може да е сигурен, че е с последният наличен.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Вярно е, че АА не се открива в Play Store, но поне при Самсунг, влизам в Settings/Apps/Android Auto/App Details in store и там вече го отваря в магазина, за да се види дали има наличен ъпдейт. При мен продължава да не идва Cool Walk, въпреки, че съм с Android 13 и актуализирах преди дни AA. Текущата версия е 8.6.625054. Странна работа как натискат избирателно копчето ъпдейт и определни потребители получават новата версия, а другите чакат.
- Erebus
- Гараж: Octavia IV 2.0 TDI
Да, мисля, че активацията е server side, така че може да има онче-бонче при пушването към потребителите. Бях чел, че този ъпдейт се е съдържал в доста по-ранна версия на АА.
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Имайте в предвид, че АА не се съпортва в България официално, има списък със страните, които се поддържат. Просто най-новите телефони го имат вградено вече като системно приложение. Ако телефона е по-стар просто веднъж свалите ли апа някъде от нета(в плей стора го няма заради поддръжката в БГ) ще получавате регулярни ъпдейти през стора за в бъдеше и не трябва да се тревожите.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Някой качвал ли е AAAD, на Android 13?
На 12ка з ам, че работят прилично нещата, ама на 13ка дали гугълците не са затворили вратичките. Да знам да не се мъча.
На 12ка з ам, че работят прилично нещата, ама на 13ка дали гугълците не са затворили вратичките. Да знам да не се мъча.
Бееееее.....
- bbbkompot
На Pixel 6 с Андроид 13 си работи идеално по кабел и по wifi. Но както споменах апа вече е вграден системно. Но пак в Google Play Store си излиза при нужда от ъпдейт на апа. Само не съм сигурен дали на пиксел телефоните всички тези подобрения по АА не идват малко-по рано, като например новите операционни системи
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Да. За хакерията AAAD и А13, тая комбинация просвирвал ли е някой.
Бееееее.....
-
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Не помня дали не беше от Android 11 но вече AA си е системно приложение. И като се отвори може да се види версията. Мисля Coolwalk го има от версия 8.5.xxx, но може и да бъркам. Аз си инсталирах последната версия като си свалих apk-то от apkmirror и директно си го засече и update-на и сега съм с версия 8.8.xxx. Пробвах и трика с чистене на кеша но и това не помогна. Явно ще се чака да ми го активират и на мен.
- bbbkompot
Това AAAD и coolwalk е нещо ново за мен. Ще го разгледам като идея да се образовам малко, това е друго ниво вече
Принципно си ползвам стандартните апове, но това изглежда закачливо, ютуб видеа, нови приложения…

- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Две доста различни неща са, едното си е хакерия на ентусиасти, "недолюбвана" от Google, т.е. периодично и слагат спънки с актуализациите. Затова питам, дали някой вече го е мъчил с 13ката.
Докато другото си е официално приложение на Google, т.е. с подръжка, ъпдейти и т.н. Съответно напудрено, но същото дръвце като АА, общо взето гугъл мапс, уейз (засега) и платени свирачки от типа на спотифай.
Бееееее.....