Ъпдейт на картите Mib 1 Columbus

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ILIYAISZ

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 VRS TSI DSG
Обратна връзка:

Мнение от ILIYAISZ »

Здравейте! Имам питане, относно ъпдейтване картите на Columbus-а. Колата е 2014 година. Всяка година до 2024-та, от портала за ъпдейтване си подновявах картите на навигацията(новите карти се подновяваха два пъти в годината - юни и мисля през ноември), като влизах с VIN номера на колата - без проблеми. След 2024-та година имам възможност да сваля само карта - "2024", която вече съм я инсталирал, та въпросите ми са:
1. 10 години ли е било безплатното подновявах картите на навигацията, или картите за Mib 1 Columbus повече не се подновяват ?
2. Ако картите се подновяват, но не безплатно, откъде могат да се закупят ?
Ще съм благодарен на всякакви съвети !
Turbo ONLY !
Аватар
ILIYAISZ

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 VRS TSI DSG
Обратна връзка:

Мнение от ILIYAISZ »

Моля администратора да закрие темата, защото, явно няма компетентно мнение и няма да има отговори на въпросите ....
Turbo ONLY !
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Здр.
Пробвахте ли Фолксваген портала?
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Въпрос към ChatGPT:
Прекратено ли е обновяването на картите на навигационна система MIB1 Columbus на Skoda Octavia 2014 година?

Отговор:
Да — за Skoda Octavia 2014 г. с навигация Columbus MIB1 официалните обновявания на картите практически са прекратени. Последните налични официални карти за този тип устройство са около ECE 2024 (CW25), след което Škoda вече не публикува нови MIB1 пакети.

Причината е, че автомобилът е с първо поколение MIB (MIB1). По-новите карти в портала на Škoda вече са предназначени за MIB2 Columbus/Amundsen и MIB3, а не за стария MIB1 хардуер. Самата Škoda посочва, че наличността на навигационни данни зависи от възрастта на инфотейнмънт системата и обичайно се гарантира ограничен период след края на производството ѝ.
Cynorx

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 2.0 TDI 4x4

Мнение от Cynorx »

Потах за миб1 за ъпдейт за карта в mibhelper портала, споделиха, че след 10тата година спират картите, има безплатни за миб2 и пача за отключване, който се качва за сд карта.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”