120 години ШКОДА

Кратък преглед на историята на Шкода Ауто

Компетентността и репутацията на марката ШКОДА се основават на дванадесет десетилетия традиция и опит в автомобилното производство. Ентусиазмът за мобилност е част от ШКОДА, още от основаването на компанията. През последните 25 години ШКОДА е част от Volkswagen Group. Сътрудничеството с немския концерн поставя началото на стремителен ръст за марката ШКОДА. Между 2010 г. и 2015 г., компанията реализира най-голямата моделна кампания в историята си. През идните години, ШКОДА планира да продължи този успех чрез по-нататъшно разширяване на моделната си гама.

Със смелост, решителност и голяма доза пионерски дух, двамата основатели Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент поставят началото на успешната история на ШКОДА в Млада Болеслав преди 120 години. Техните първи мечти за мобилност се раждат от страстта им към технологиите и безкомпромисния стремеж за усъвършенстване. Мечти, които в много отношения, ШКОДА продължава да използва като основа в устрема си за световни успехи.

Всичко започва през…

Прочетете още на skoda-auto.bg


История на логото на ШКОДА

skoda-logo-history

Прочетете още на skoda-auto.com


Музей на ШКОДА

skoda-museum-ti

Музеят в Млада Болеслав вдъхва живот на миналото на Шкода. Експонати от създаването на марката са изложени в бившите халета на производствената линия на Шкода.

За повече информация посетете сайтът на Шкода Музей на адрес http://museum.skoda-auto.com/


ŠKODA Driven by Desire

Историите на верни фенове на марката. Запознайте се с личната история на всеки от гордите собственици на автомобил ШКОДА.


За всички истории, моля посетете официалният сайт: http://www.skodadrivenbydesire.com/en


Използвани ресурси: http://www.skoda-auto.bg, http://skoda-auto.cm, http://www.skodadrivenbydesire.com
Споделете: