Като ги пробвам нещата ще споделя впечатления.
Сега искам да напиша един малко по-сериозен пост. Нещото, което ще покажа долу е много важно за мен и е едно от нещата, за които най-много страдам в нашта мила родина, а именно на липсата на усещане на 99% от хората как се прави бизнес тук. Говоря за старание, някво отношение, бизнес култура, пазене на дългосрочни клиенти и репутация. Каквото и всеки да мисли за ситуацията тук по този въпрос моето мнението е, че в това отношение конкретно сме толкоз зле, че няма повече накъде. На всеки се случва често да иска да дава пари на някой (понякога не малко), а от другата страна да се държат все едно те ти дължат пари. Затова когато видя пример за професионалист в каквато и да е област ще го споделям и хваля. Важно е, защото ако и тия хора изчезнат, тогава ще си даваме парите на бълвоча от неадекватно сърдити "бизнесомутромени" и ще получаваме същата услуга като техния капацитет - минимален.
Вчера отидох да сменя гумите при Симо в Обеля. Някои колеги от форума ходещи там написаха "няма да съжаляваш". Ходил съм в различни гумаджийници през годините и искам да ви кажа, че този човек прави бизнес точно както аз си представям, че трябва. Малък гараж, две клетки, запазваш час 2-3 седмици преди това (защо ли?). Направи ми впечатление, че за малкия гараж вътре работиха 6-7 човека, всеки правеше нещо отделно като дейност, все едно си в бокс. Качвам снимките долу на цялото преживяване и повече няма да коментирам, нека всеки си извади изводите сам за услугата, която и като цена е еквивалентна на последните гумаджийници в които съм бил. Разликата е че в другите не се случиха нито едно от нещата, които там направиха (шлайфане на главата, пръскане с някъв спрей, мазане с грес, измиване на старите гуми и джанти, пипане с много внимание и т.н):
Та така де, вчера каляската стана на тиква, ама поне вече е готова да гази в киша и сняг.