DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
DPF принцип на работа
Старият ми Супърб го върнах с чист хромиран ауспух, сега и на Аудито е чист. Карани само с обикновенна нафта. За мен това е показателно дали невършат никаква работа. За задръстените филтри има доста химии които ги чистят, ама нали за нас Българите е по-важно колата да диша и да е отпушена, какво значение има какво дишаме ние и децата ни.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Тигуана ми ауспуха му не може да се изцапаш. Значи всичко събира. Рс-а яко чернилки вътре.
Регенерира понякога, усещам го малко променя звука и вдига празния ход, но пушаци бели НИКОГА при регенерациите няма!
Регенерира понякога, усещам го малко променя звука и вдига празния ход, но пушаци бели НИКОГА при регенерациите няма!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
- Гараж: под наем
DPF принцип на работа
митовете идват от старите дизели, много пъти съм карал форумисти да гледат ауспусите - за мен са чисти.
Но понеже е по-забавно да се плюе (а и по-атрактивно) всичко се обръща на смях и забава. Истината е,че има норми и нещата не са ала бала.
Към питащия по-горе - да остава т.нар. oil ash след регенерация и се отлага по филтъра. Макар да са прогнозни не измерени стойности при мен е 8% за 35хил км.
[mention]odo[/mention] , каква обикновена нафта е била, за протокола
Но понеже е по-забавно да се плюе (а и по-атрактивно) всичко се обръща на смях и забава. Истината е,че има норми и нещата не са ала бала.
Към питащия по-горе - да остава т.нар. oil ash след регенерация и се отлага по филтъра. Макар да са прогнозни не измерени стойности при мен е 8% за 35хил км.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
DPF принцип на работа
Супърба основно Шел и Еко, Аа удито където го хване жаждата, но само от големите вериги.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Белите пушеци се случват при определена ситуация. Нормлно е Сами да не ги вижда. Те в движение реално не се виждат.
Трябва регенерацията да е на макс и да върнеш газта за 10 тина секунди. Наример на светофар. Тогава явно се натрупват и при следващото подаване на газ... ги изплюва. После пак ги няма.
Аз доста следих регенерациите на мойта, утре ще понапиша пак, че ми се спи...
Трябва регенерацията да е на макс и да върнеш газта за 10 тина секунди. Наример на светофар. Тогава явно се натрупват и при следващото подаване на газ... ги изплюва. После пак ги няма.
Аз доста следих регенерациите на мойта, утре ще понапиша пак, че ми се спи...
Бееееее.....
-
kograman
DPF принцип на работа
Белият пушек съм виждал само, когато се прекъсват регенерации. И то поне над 10, и колата се кара недозагряла на къси дистанции.
На бившата, съм го виждал само веднъж за 8-10 месеца. В първият момент си помислих, край, колата се окоти. Колите след мен стояха на дистанция, и чакаха да умре някой светофар![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
На бившата, съм го виждал само веднъж за 8-10 месеца. В първият момент си помислих, край, колата се окоти. Колите след мен стояха на дистанция, и чакаха да умре някой светофар
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
DPF принцип на работа
Тука гледам, че много еколози у форума, ама ми прави впечатление, че точно тези еколози карат коли с по 300 коня и нагоре, ама извинявам се, обаче някак точно вие да ми се изтъквате за екология, това ми звучи доста популистко и не на място. Държите много на въздуха, който дишат децата ви, точно тези филтри няма да ви решат проблема според мен, тая работа може да се реши кардинално, примерно, ако слезете от колите и не шофирате, живеете извън големия град, гледате си животинки, чрез тях ще използвате и екологичен превоз, ядете екологична храна, дишате си чистия въздух и всичко е ок. Има доста такива случаи и то в България и направо се чудя що не го направите и вие, какво ви пречи? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
mischoka
- Гараж: в търсене
DPF принцип на работа
Няма никакво значение колко коня е колата, ако катализатора си е изчислен за потока от въздух в тръбата все това и 1000 коня да е.
А на тия които си мислят че катализаторите не правят нищо се замислете защо Америка направи скандал само заради некоректна функция на АГРа? Има за какво явно. За коли без катализатори в нормалните държави даже не се и говори. Даже се налага старите коли да си подменят катализаторите ако не пречистват като нови, дори без да са запушени.
Само в БГ всеки си е махнал КАТа и вика то печки горят индустрията е мръстна, но истината е че индустрия няма в БГ а печките горят само зимата![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
А на тия които си мислят че катализаторите не правят нищо се замислете защо Америка направи скандал само заради некоректна функция на АГРа? Има за какво явно. За коли без катализатори в нормалните държави даже не се и говори. Даже се налага старите коли да си подменят катализаторите ако не пречистват като нови, дори без да са запушени.
Само в БГ всеки си е махнал КАТа и вика то печки горят индустрията е мръстна, но истината е че индустрия няма в БГ а печките горят само зимата
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
DPF принцип на работа
Тука темата не е за катализатори, колега, а изчисленията са, ако колата е стокова, но в повечето случаи, колите са напомпани, мисля, че няма нужда това да го обяснявам, всички сме наясно.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Хахаха,тогава да гледаме и кой колко кара.ТИ ЗАМЪРСЯВАШ МНОГО ПОВЕЧЕ с твоята печка.Аз за 4,5 г. 27 000км.Най големия ЕКОЛОГсъм Аз във форумаskauta написа: 04.09.2018, 18:59:42 Тука гледам, че много еколози у форума, ама ми прави впечатление, че точно тези еколози карат коли с по 300 коня и нагоре, ама извинявам се, обаче някак точно вие да ми се изтъквате за екология, това ми звучи доста популистко и не на място. Държите много на въздуха, който дишат децата ви, точно тези филтри няма да ви решат проблема според мен, тая работа може да се реши кардинално, примерно, ако слезете от колите и не шофирате, живеете извън големия град, гледате си животинки, чрез тях ще използвате и екологичен превоз, ядете екологична храна, дишате си чистия въздух и всичко е ок. Има доста такива случаи и то в България и направо се чудя що не го направите и вие, какво ви пречи?![]()
GUNTER SERVICE

- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
DPF принцип на работа
Не знам колко са наясно нещата, но обощаването "вредни емисии" е погрешно. В общи линии дизеловият двигател отделя въглероден диоксид, азотен и фини прахови чадтици. СО2 не е проблем за нас , а за парниковият ефект, при неправилно горене обаче може да се получи СО който вече е отрове. Също азотните окиси са много отровни и бензиновите автомобили отделят много повече. Фините прахови частици са Чумата на 21 век, основният причинител на всички респираторни заболявания и много други. Катализатора е за Азотните окиси, а ДПФ-а за фините прахови частици. Белият пушек в случая са почти пълното им изгаране и преобразуване във въглеродни окиси. Реално отровните газовр и праховите частици са пролема , а не колко харчиш...skauta написа: 04.09.2018, 19:31:57 Тука темата не е за катализатори, колега, а изчисленията са, ако колата е стокова, но в повечето случаи, колите са напомпани, мисля, че няма нужда това да го обяснявам, всички сме наясно.
-
kograman
DPF принцип на работа
Парниковият ефект, хич, ама хич не проблем...
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
DPF принцип на работа
Не съм искал да кажа това, но не ти въздейства директно. Убиваме си планетата бавно....
-
kograman
DPF принцип на работа
Да му мислят бъдещите поколения, и така до края на света
Като цяло двг е динозавър, но лобитата си го пазят...
Като цяло двг е динозавър, но лобитата си го пазят...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH